Marrig US citizen (J1)

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Marrig US citizen (J1)

Autor Zpráva
Alena
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 8:36 pm    Předmět: Marrig US citizen (J1) Odpovědět s citátem

Moc prosim o radu! Jsem v USA na viza J1(au pair). Jsem tu jiz druhy rok, jelikoz jsem si viza prodluzovala. Planujeme s pritelem svatbu (US citizen). Mame 3 mesice nez mi viza vyprsi a mela bych se navratit do CR. Vizum co mam je ale s podminkou 2 let setrvani v CR po skonceni au pair programu. To znamena, ze by vyrizovani viza K1 fiancee bylo mozne az po 2 letech setrvani v CR.
Prosim poradte...
1. Da se toto pravidlo nejak obejit?
2. V pripade, ze tu zustanu i po vyprseni viz a pritele si vezmu, byla by nam svatba uznana, nebo by bylo toto 2 rocni pravidlo stale prekazkou.
3. Pokud bychom se vzali ted kdyz mam jeste platne vizum J1, byla by svatba uznana?
4. Pokud by se mi podarilo ziskat dalsich 6 mesicu navic pozadanim o turisticke vizum, zmenila by se pak v pripade navratu do CR, podminka 2 let z predesleho viza J1, tudiz bych si pak mohla teoreticky zazadat o fiancee viza rovnou?
5. V pripade svatby bez viza...co vse by me cekalo? Hrozila by deportace a zakaz vstupu do USA na 10 let?

S pritelem se moc milujeme a nechceme aby nas rozdelili. Prosim o pomoc, ocenim kazdou radu ci zkusenost.
Mockrat dekuji
Lenca
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 25, 2007 4:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Alco,

plne chapu tvou situaci.Ja jsem v obdobne,jen jsem ted v Cechach a bojim se,ze uz nedostanu vizum do USA,kde mam pritele.
Doporucila bych se obratit na nejakeho pravnika,protoze tvuj pripad je dost komplikovany.Logika rozumu mi ale rika,ze paklize se vezmete,vse se meni-tedy i ty 2 roky(mimochodem pekny nesmysl takova podminka).
Preju vam obema hodne stesti a napis,jak se situace vyviji!Lenka
Marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemejte obavy....jako vdana za us obcana tak on na pravo te tu mit podle zakona . Doporucuji abyste co nejdrive po svatbe zazadali o trvaly pobyt je hodne dokladu ktere musite dodat tak si to pomalu pripravuj. Bohuzel nebudes moci opustit US dokud to nedojde zelena karta tj. asi 6 mesicu od podani
vice na : http://www.uscis.gov/.....

je to web uscis.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"Bohuzel nebudes moci opustit US dokud to nedojde zelena karta"

Pekne prosim, muze mi uz nekdo konecne vysvetlit, proc se tady porad a porad opakuje tento nesmysl?
NIKDY a NIKDE jem tento blud necetl. A uz vubec ne na oficialnich strankach USCIS. Tak proc proboha ty lidi neustale zbytecne strasite?????????
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 1:14 am    Předmět: Re: Marrig US citizen (J1) Odpovědět s citátem

Alena napsal:
Moc prosim o radu! Jsem v USA na viza J1(au pair). Jsem tu jiz druhy rok, jelikoz jsem si viza prodluzovala. Planujeme s pritelem svatbu (US citizen). Mame 3 mesice nez mi viza vyprsi a mela bych se navratit do CR. Vizum co mam je ale s podminkou 2 let setrvani v CR po skonceni au pair programu. To znamena, ze by vyrizovani viza K1 fiancee bylo mozne az po 2 letech setrvani v CR.
Prosim poradte...
1. Da se toto pravidlo nejak obejit?
2. V pripade, ze tu zustanu i po vyprseni viz a pritele si vezmu, byla by nam svatba uznana, nebo by bylo toto 2 rocni pravidlo stale prekazkou.
3. Pokud bychom se vzali ted kdyz mam jeste platne vizum J1, byla by svatba uznana?
4. Pokud by se mi podarilo ziskat dalsich 6 mesicu navic pozadanim o turisticke vizum, zmenila by se pak v pripade navratu do CR, podminka 2 let z predesleho viza J1, tudiz bych si pak mohla teoreticky zazadat o fiancee viza rovnou?
5. V pripade svatby bez viza...co vse by me cekalo? Hrozila by deportace a zakaz vstupu do USA na 10 let?

S pritelem se moc milujeme a nechceme aby nas rozdelili. Prosim o pomoc, ocenim kazdou radu ci zkusenost.
Mockrat dekuji

Tobe dali k J1 dvouletou podminku????????????,,
Co je to za blblost. Čechu se to prece netyka.
Ja taky mela J1, vdala jsem se po vyprseni platneho viza a za pul roku uz jsem mela zelenou.
Podivej se znova na vizum v pase a znova si to precti. Mela by tam stat ze dvouleta podminka NEPLATI pro tebe.
Tak hodne stesti.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 07, 2007 1:43 pm    Předmět: Bohuzel nebudes moci opustit US dokud to nedojde zelena kart Odpovědět s citátem

Opustit ano ,ale zpet je problem. Laughing Asi kartu nemas ,jinak by jsi to vedel.cus
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com