Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Autor Zpráva
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2005 7:13 am    Předmět: Uz bal Odpovědět s citátem

To martha:

OK. To bude v poho. Je celkem jedno, odkud jsi naposledy odletala. Ten centralni system mel byt oficialne spusten na celem uzemi USA od 1. zari, ale par dni nato jsem cetl clanek, ve kterem si sef BCIS sypal popel na hlavu a vysvetloval, proc se to k tomu datu nepodariloa proc dochazi ke zpozdeni.
Jeste dlouho budou do Statu prijizdet lide, u kterych je posledni navsteva USA datovana pred zavedenim elektronicke kontroly a tudiz mit zadne potvrzeni ani nemohou. S tim se pocita. Proste si je proveri extra.
BTW pri jednom vstupu do Statu, uz po zavedeni skenovani a otisku prstu, jsem ani tuto proceduru neabsolvoval, i kdyz jsem oba palce strkal urednikovi az pod nos! Nic proste nechtel. Myslim, ze se ta kontrola vztahuje predevsim na urcite druhy viz, jako turisticka a studentska. Jinak si to proste nedovedu vysvetlit.
Mimochodem s temi palubnimi listky bych moc neoperoval. Vezmi je s sebou, kdyby to mela byt posledni moznost, jak prokazat datum odletu, ale moc jim je nevnucuj. Oni maji povinnost najit si udaje v systemu. Prehnana aktivita s tve strany by mohla byt naopak v tomto pripade trochu podezrela. Neni obvykle, aby si lide nechavali rok stary palubni listek Wink

Cau
Laughing Laughing
amnesiac
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 14, 2005 8:48 am    Předmět: 2 pasy Odpovědět s citátem

vidim ze se tu rozjela pomerne slusna diskuse a vypada to ze informace jsou tu nezvykle verohodne..
Scoute, prosim o radu. Jakou mam nadeji ze me pusti zpet do USA s dvema pasy. Jeden s platnym vizem ale prosla platnost a druhej novej, platnej pas. Sice jsem byl ve statech pres cas, ale opustil jsem je pres Tijuanu ted v prosinci bez nejmensiho zaznamu.Nemam ani zadne pokuty nebo konflikty se zakonem, proste jsem se jen trochu zdrzel. Jel jsem autobusem z LA a nikdo nic nechtel videt, natoz aby se odevzdavala bila karta. Zadnej celnik, policajt nebo kdokoliv, autobus jen 15 minut stal, nejakej mexik se zeptal jestli nema nekdo neco k procleni a to bylo vse!! Ani jsem nevyndal pas z kapsy. Logicky urednici nevi jak dlouho jsem v USA byl. Navic z debaty na vedlejsim foru vyplyva ze cestovat s dvema pasy by nemel byt vetsi problem..
Muzu zkusit odcestovat, nebo je to marna snaha ??
scout66

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 8:53 pm    Předmět: Uf, nestiham!!! Odpovědět s citátem

To amnesiac:

mam toho ted opravdu hodne, ale pokusim se alespon strucne odpovedet.
Myslim, ze pokud se cloveku jako ty, podari v tichosti zmizet bez jakehokoliv zaznamu, sance na navrat se mnohonasobne zvysuje. Dulezite je ovsem mit ciste i dalsi zaznamy z doby, kdy jsi pobyval v USA. Znam pripad kluka, ktery se rozhodl po 5 letech vratit do Cech, pak to ovsem psychicky nezvladl a chtel se jiz natrvalo vratit do Statu. Vsechno mel dokonale pripraveny, priletel z Thajska na Hawai, kratasky, fotak, kamera, kvetovana kosile a zarivy usmev! Aloha Smile Velmi dobre byl pripraven na komplikace, ktere mohli nastat. Urednik samozrejme nenasel v systemu zadny zaznam o jeho odjezdu, tudiz se ho na tuto "drobnost" preptal. Dostalo se mu pripravene odpovedi, ze pred 5 lety byl v USA jen asi na 14 dni, celou dobu v kalifornskych parcich a pote ze pokracoval do stredni a jizni Ameriky. Urednik byl sice sympatak, ale odskocil si tuto informaci "proverit". Do pul hodiny donesl UPLNE VSECHNO! SS#, DL#, CC#, ITIN, registraci firmy atd. Protoze byl opravdu sympatak, tak ho pred tim, nez mu napalil do pasu petiletou nezadouci definitivu, poplacal ho, omluvil se, s usmevem poznamenal, ze toho teda v tech parcich stihl pomerne hodne a ze je mu to vsechno lito, protoze chape, ze odtud jeho zemi teda rozhodne nehrozi Smile Bohuzel vsak musi delat co nejlip svoji praci, za kterou dostava od strycka Sama slusny peniz.
Co dodat? Opravdu nevim, co vsechno jsi tu stihnul ty. Kdy jsi vyrizoval oficialni dokumenty atd. Pokud to vsechno vis, proprav si jednu hodne verohodnou verzi s presnymi daty, ktera tvuj novy vstup nemuzou ohrozit a ver si!
Ty dva pasy s tim nemaji opravdu co delat. Jediny problem muze nastat u odletu z Evropy. Nektere letecke spolecnosti to proste nemaji rady a s nima bych se o jejich internich predpisech teda prit nechtel! Pravo cestovat se dvema dokumenty mas a Americane na prava veri.

No, snad to neni moc zmateny. Moc casu jsem na to fakt nemel Wink
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 24, 2005 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale Jitunce Zelenkove to s pasem nevyslo.
A moji kamaradky,ktera bydli ode mne 2 mile sestre to neproslo.Mela presne to co ty.Propadly pas s vizem a novy bez viza.Ani jsme ji nevyzvedli na letisti.Letela domu:(
Moje mamka ma to same(jiz propadly pas s vizem,novy bez) a nedoporucuji ji letet do USA.
Ale zase podotykam(radeji)...zalezi na okolnostech.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2005 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zelenkova je slaboducha,zrejme si nechala poradit od nekoho jako jsi ty a ani sem neletela.pred tydnem jsem priletel se 2 pasy naprosto bez problemu.nedavno byl dokonce v MF Dnes rozhovor s am. velvyslancem v Praze,ktery rekl,ze tlaci na ceskou vladu aby lidem nechavali propadle pasy s platnym vizem a tim usetrili praci am. ambasade s vydavanim novych viz.
Piskle

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2005 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V tom pripade LZE cesky tisk...pane chytry.
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2005 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nesnasim arogantni prasata jako jsi ty,anonyme..protoze ty jsi prosel,jsou vsichni ostatni idioti..takove curacky jako jsi ty,by sem nemeli poustet..
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

american choper,co si myslis,ze jsi Ty?Ty praseci hlavo.Kdyz se nechci registrovat,tak se neregistruji.Mame svobodu vole blby! Mad
Piskle

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Zelenkova je slaboducha,zrejme si nechala poradit od nekoho jako jsi ty a ani sem neletela.pred tydnem jsem priletel se 2 pasy naprosto bez problemu.nedavno byl dokonce v MF Dnes rozhovor s am. velvyslancem v Praze,ktery rekl,ze tlaci na ceskou vladu aby lidem nechavali propadle pasy s platnym vizem a tim usetrili praci am. ambasade s vydavanim novych viz.

Jeste dotaz.A proc tlaci na vladu??Vzdyt je to tak jednoduche projit imigrackou s dvema pasy Laughing
Nemyslis??? Laughing
american chopper

PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
american choper,co si myslis,ze jsi Ty?Ty praseci hlavo.Kdyz se nechci registrovat,tak se neregistruji.Mame svobodu vole blby! Mad

Ocividne jsi hodne jednoduchy clovek,ja ti nic o registraci nepsal..mas problemy i s cestinou?
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

american chopper napsal:
Anonymous napsal:

Ocividne jsi hodne jednoduchy clovek,ja ti nic o registraci nepsal..mas problemy i s cestinou?

Nemam problemy s cestinou,ale nemam rad idioty jako jsi Ty!Radsi tahni domu,Ty suline.
american chopper

PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak rikam,tihle zednici sem proste nepatri..mimochodem,inzenyre,ty ne ze nemas velkou slovni zasobu,ty ani tech sprostych slov moc neznas..
Clovek se musi temhle typum jen smat,protoze pokud by se zamyslel,zamyslel by se naprosto zbytecne..(ale tuhle vetu ty urcite nepochopis,tak ji ani nerozebirej)
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 09, 2005 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Jeste dotaz.A proc tlaci na vladu??Vzdyt je to tak jednoduche projit imigrackou s dvema pasy Laughing
Nemyslis??? Laughing

ktere slovo z vety " a tim usetrili praci am. ambasade s vydavanim novych viz" jsi nepochopila.Ano.projit s 2 pasy je stejne jednoduche jako ty....
scout66

PříspěvekZaslal: so duben 30, 2005 7:39 am    Předmět: Dva cestovni doklady jsou ZCELA LEGALNI! Odpovědět s citátem

Omlouvam se, ze jsem nereagoval driv, ale jsem ted opravdu velmi, velmi zaneprazdnen a kazda volna chvilka je mi proto strasne vzacna.
Takze dekujem za nekolik predchozich prispevku k tomuto tematu! Byly opravdu velmi cenne s vysokou informacni hodnotou.
Pokusim se k tomu napsat opravdu vsechno, co vim a budu rad, pokud mi nekdo pomuze me znalosti rozsirit.

1) V MFDnes jsem cetl velmi pozorne nekolik clanku, tykajicich se vizove povinnosti, cestovnich dokladu atd. a nektere informace z nich jsem si overoval i na ambasade. Jednou vydane vizum je jednoznacne platne po CELOU DOBU uvedene platnosti. Vztahuje se k fyzicke osobe, ne k jeho cestovnimu dokladu, z nehoz je ovsem bohuzel neprenosne. Pokud tedy clovek pri vstupu do USA predlozi platny cestovni doklad s potrebne dlouhou dobou platnosti (minimalne tak dlouhou, jako je nejvyssi povolena doba pobytu pro dany druh viza, tj. nejcasteji u B-1 183 dnu)a vizum predlozi v druhem, jiz neplatnem dokladu, je vsechno naprosto v poradku a podle platnych americkych zakonu.

2) Ve zminovanych clancich se resilo s ohledem na cestovani se dvema doklady uplne neco jineho! Americka strana v ZADNEM PRIPADE netlaci na ceskou vladu!!! Americke strane je nas zakon o cestovnich dokladech uplne u prdelky. Mluvci americke ambasady se vyjadrila v tom smyslu, ze by ambasada "privitala" zmenu ceskeho zakona, ktery momentalne neumoznuje ponechat si cestovni doklad po vyprseni jeho platnosti. Pocet zadatelu o vizum by diky tomu podstatne klesl, protoze predevsim u turistickych viz doba platnosti viza velmi casto prekracuje dobu platnosti pasu. Problem je tedy jen a jen na ceske strane, protoze pokud se obcan rozhodne si stary pas ponechat kvuli vizu do USA, nema jiny platny a bude o nej zadat bez predlozeni propadleho, pak zaplati pokutu a zaroven je jeho jednani proti platnym predpisum a zakonu o dokladech. Do problemu se pak takovytoi obcan muze dostat velmi paradoxne jiz pri odletove kontrole na Ruzyni, ci v jine evropske destinaci, kde po nem predlozeni US viza vyzaduji.
V tomto smeru bych vrele doporucoval mit cestovnich dokladu nekolik, minimalne vsak dva. Ja osobne jsem si vyrizoval novy cestovni pas kazde tri roky, tudiz jsem mel v urcitou dobu i tri platne cestovni doklady a v kazdem v nich jsem mel jine US vizum.

3) Durazne upozornuji, ze problem se dvema pasy muze nastat skutecne podstatne driv, nez u prepazky imigracniho urednika! Nektere letecke spolecnosti jsou pri odletove kontrole dost durazne a osobne jsem videl v Milane cloveka, ktereho se dvema pasy Alitalia do naseho letu nevpustila. Proto se prosim informujte predem na prepravni podminky u vasi letecke spolecnosti!
BTW nemam to overeno, ale aerolinky prudi pravdepodobne proto, ze pokud dopravi do USA nekoho, kdo nema v poradku vstupni doklady a neni do zeme vpusten, musi ho vzit zpet na sve vlastni naklady. Urcite v tomto smeru existuje nejaka doho s americkymi urady, ktera ma preventivne vyradit z letu cestujici, kteri podminky pro vstup do zeme nesplnuji. Osobne jsem byl napr. jiz pri odletu na Ruzyni upozornovan, ze pujdu v Chiacagu k pohovoru, protoze musi americke strane predem odesilat seznam pasazeru, kteri leti pouze s jednosmernou letenkou.

4) Jako posledni bod jsem si nechal me stanovisko k pripadu "Jitunka Zelenkova" a "sestra kamaradky co bydli ob 2 mile". Nechtel bych se nikoho dotknout, ale jsem hluboce presvedcen, ze v techto pripadech nebyl problem na americke strane. Neznam ani jednu z tech divek, ale myslim si, ze duvod zamitnuti vstupu byl nekde jinde, rozhodne ne v tech dvou pasech. Pokud mely dotycne nejaky "skraloup", pak temi doklady na sebe pouze zbytecne upozornovaly a mit jen jeden pas, mozna se vsechno obeslo bez problemu. Na ty dva psy ma kazdy clovek proste PRAVO, a pravo je jedna z veci, na kterou jsou Americane mimoradne citlivi! Pokud ma clovek vsechno, co je vyzadovano pro vstup do USA, nema z minulosti zadny problem s prekrocenim zakonu a predpisu, pak se musi o sve pravo tvrde prihlasit. Okamzite si nechat zavolat nadrizeneho k prezkoumani cele zalezitosti a v pripade potreby si vyzadat imigracniho pravnika. Podle toho, co jsem slysel, neni mozne, aby vas on do zeme nevpustil, pokud k tomu neexistuje prokazatelny duvod! NIKDY to nezavisi jen na libovuli prvniho urednicka u prepazky. Ovsem znovu zduraznuji, ze clovek musi byt naprosto "cisty", mit pro planovany pobyt v USA financni prostredky, plan cesty, rezervace hotelu atd. Jak s oblibou uvadim pripad, ktery jsem zazil u imigracniho vyslechu: spinava Pakistanka ve vysokem stupni tehotenstvi, ktera se nehlasi ke sve sestre cestujici v temze letadle, bez hotovosti a platebni karty, nema proste sanci, i kdyby jeji vizum bylo platne na 100 let v pasu jeste vonicim novotou Smile

Tak to je asi tak vsechno pratele.
Jak rikaji nasi sousede KOPF HOCH UND VIEL GLUCK!
jany77
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 08, 2005 12:44 pm    Předmět: nepodlehnout panice Odpovědět s citátem

ahoj predem zdravim vsechny na tomto foru chci jen napsat par info co muze pomoci pro lidi co tu jsou legalne a chteji pozvat rodice ,po neudeleni vize zkuste kontaktovat jakikoliv goverment statu kde zijete treba jako guvernera nebo i embasy to pomuze ,pak pro lidi co jsou v cesku a chteji se vratit ,jen to zkuste nikdi nevite mam spoustu kamaradu co odjeli pred par mesici a jsou uz zase zpatky a jedna poznamka nakonec jednousmernou letenku vam nikdo z cech neproda pokud neprokazete pracovni ci jine povoleni zustat zde vice nez 1 rok
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 2 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com