|
|
| Dostal/a jsem turisticke vizum: |
| na 10 let |
|
80% |
[ 4 ] |
| na 1 rok |
|
0% |
[ 0 ] |
| na jinou dobu |
|
0% |
[ 0 ] |
| nedostal/a |
|
20% |
[ 1 ] |
|
| Celkem hlasů : 5 |
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1035 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 9:11 am Předmět: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
Piste sem sve zkusenosti z pohovoru na prazske ambasade, kdyz jste si zadali o turisticke vizum do USA.
Pro inspiraci clanek z iDnes:
http://www.chicagocz.com/vstupenka-do-raje-zn-usa/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1385 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 10:19 am Předmět: Re: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
Two comments:
(1) Ohledně “naivní” otázky proč se na formuláři ptají jestli jste terorista: Toto je velice důležitá otázka, stejně jako byla podobná otázka po skončení WW2 ohledně jestliže žadatel byl členem nacistické strany, nebo během studené války členem komunistické strany. Často se stávalo, že např. hlídač z konentračního tábora se stal občanem USA, a později byl stíhaný za zločiny který prý udělal během WW2. Dokázat zločiny většinou není možné, ale je potrestán za to že lhal na aplikaci se dostat do USA. Stratil tím pádem Americké občanství (což dostal na základě podvodu), a byl vyhostěný z Ameriky.
(2) Ohledně slova “ráj”: Chápu že to je v uvozovkách, ale považovat USA za něco extra je vážně oklamující. Jo, pro některé v USA bude lepší pro jiné horší. V USA některé věci jsou dobré, jiné špatné. V USA hodně věcích je lepší než v ČR, ale taky je fůra věcí co je horší než v ČR.
Je hodně lidí kteří si říkají že jejich život by byl perfektní, jenom kdyby se mohli přesadit (provizorně nebo natrvalo) do USA, a vidí Ameriku jako jejich spasitelku jejich problémů. Ale když pak zjistí že věci v USA nejsou tak růžové jak si představovali, tak se cítí že Amerika je zradila, a začnou na USA po hospodách nadávat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 11:29 am Předmět: Re: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
| pdmlynek napsal: |
.
.
.
Je hodně lidí kteří si říkají že jejich život by byl perfektní, jenom kdyby se mohli přesadit (provizorně nebo natrvalo) do USA, a vidí Ameriku jako jejich spasitelku jejich problémů. Ale když pak zjistí že věci v USA nejsou tak růžové jak si představovali, tak se cítí že Amerika je zradila, a začnou na USA po hospodách nadávat. |
100% souhlasim Mlynku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 1:28 pm Předmět: Re: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
| Dana_MI napsal: | | pdmlynek napsal: |
.
.
.
100% souhlasim Mlynku. |
I ja pridavam svuj souhlas. Bylo to napsano naprosto presne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 2:16 pm Předmět: Re: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
| pdmlynek napsal: |
(2) Ohledně slova “ráj”: V USA hodně věcích je lepší než v ČR, ale taky je fůra věcí co je horší než v ČR.
|
Ale život ve Státech je o hodně jednodušší a příjemnější než v ČR.
(tedy aspon pro nas co jsme tu legalne s GC) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 196 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 3:07 pm Předmět: Re: Zkusenosti z pohovoru na ambasade |
|
|
| XxX napsal: | | pdmlynek napsal: |
(2) Ohledně slova “ráj”: V USA hodně věcích je lepší než v ČR, ale taky je fůra věcí co je horší než v ČR.
|
Ale život ve Státech je o hodně jednodušší a příjemnější než v ČR.
(tedy aspon pro nas co jsme tu legalne s GC) |
No tobe je teprve 20....
moc srovnavat asi nemas co a taky si nemyslim ze tu prochazis ruzovou zahradou....internet snese hodne keciku.....
ale souhlas zije se tu prijemne, ale ze by to slo jednoduseji.....v cem?
Co bylo pro tebe slozite v CR?
Proc si prijela sem?
A i ted.....vis vubec co si pocit se zivotem, s jeho potencionalem.....bez toho ze bys neustale visela na krku nejake rockove hvezde?
Porad mam pocit, zes jeste nedospela a pro tebe teda zivot teprve zacne....tezsi nez se ti asi zda.....
Good luck |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po únor 05, 2007 4:19 pm Předmět: ZKUSENOST Z AMBASADY |
|
|
Ja teda musim rict,ze jsem mela na ambasade vzdycky stesti (nechci to zakriknout) ... nicmene zadala jsem ctyrikrat
Poprve to bylo studentske v 16ti .. pohoda .. pani se na me usmala a poprala mi stastnou cestu ..
Dalsi bylo pracovni ve dvaceti - pan se na me krasne usmal .. rekl, ze jsem stabajzna a popral mi stastnou cestu
J1 aupairske visum (ktere jsem si delala jako posledni z mych ctyr viz) ... tam se me ptali na banality...mimochodem nikoho nezajimalo,ze jsem rok predtim byla ve statech naprosto ilegalne ...
no a do ctverice vseho dobreho .. moje desetilete turisticke visum - sice jsem na ambasade cekala 2 a pul hodiny ... a to jsem prisla mezi prvnima .. ale odesla jsem s visem a to bylo to nejdulezitejsi ...
S lidma jsem tam mela vzdycky jen dobre zusenosti
Naopak moje matka ma zkusenosti naprosto katastrofalni. Nekdy mi prijde, ze do statu poustej jenom mlady lidi a tem starsim to proste z nejakejch banalnich duvodu nedaj ... nechapu.
Nicmene...
Pro me nebyla ambasada nikdy Big deal ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: po únor 05, 2007 7:23 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsi mela kliku ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po únor 05, 2007 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | Tak to jsi mela kliku ...  |
To ,mas teda pravdu .. co bylo nemusi byt i nadale, ze ano ...
hele Dani,co to tam mas za podpis??  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: po únor 05, 2007 7:51 pm Předmět: |
|
|
Chtela bys to vedet? Je to jen par slabik, uz jsem hodne zapomnela ....  |