VELICE DULEZITE - ZRUSEN DCF V PRAZE !!!

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

VELICE DULEZITE - ZRUSEN DCF V PRAZE !!!
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út leden 30, 2007 6:04 pm    Předmět: VELICE DULEZITE - ZRUSEN DCF V PRAZE !!! Odpovědět s citátem

Immigrant Visas
General Information
For information about immigrant visas to the United States, please see the Bureau of Citizenship and Immigration Service website. Please note that, effective January 23, 2007 American Citizens can no longer file immigrant visa petitions for their spouses, children or parents directly at the U.S. Embassy in Prague.

vice na: http://www.usembassy.cz/family_based_immigrants.html

Brrrrrr, ja a hodne podobnych lidi, to jsme meli kliku.

Naposledy upravil Dana_MI dne út leden 30, 2007 10:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Dana_MI

PříspěvekZaslal: út leden 30, 2007 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, sice pisou, ze "Recent legislation has led to changes in the procedures American citizens resident abroad will follow if they wish to sponsor an immediate relative (spouse, parent or minor child) for an immigrant visa.", ale Polaci porad zadat jeste muzou http://warsaw.usembassy.gov/poland/immigrant_visas.html. Divne.

No nic, jak uz se tu psalo, zbyvaji dve moznosti: svatba v USA na jine vizum (jak psal spravne Scout, uz se to zrychlilo) a nebo fiance visa. No, jestli si American chce udelat vylet do Prahy, tak muze, ale nic moc se tim uz ted z hlediska rychlosti vyrizeni viza neziska .
Ala
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 31, 2007 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jezis no tak to je super.. Sad a co ted? Nechapu jak to muzou zrusit.. tak jestli to dobre chapu, jedine ted uz zbyva fiance visa??
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 31, 2007 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja tomu nerozumim. V cem ze je ten problem? Mne by treba vubec nenapadlo podavat I-130 v Praze. Z procesniho hlediska se nemeni prece vubec nic. Je prece uplne jedno, komu ji dorucim.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st leden 31, 2007 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Scoute - tohle je ten DCF, o kterem jsi Ty nevedel - nebo o tom nevedel Tvuj pravnik; to je fuk. Hodne lidi se bralo v Praze (ja vim, Ty mas jinou praxi a uz to ted urcite funguje lepe zde v US), ale fakt, ze tohle zrusili, dost lidem komplikuje zivot.

Uz jsem psala, ze pro me byla praktictejsi svatba v CR, protoze jsem mela jeste krome syna jeste i radu veci na reseni (napriklad vyklidit a prodat dum a tak dal) ... pro me osobne bylo opravdu lepsi se vratit.

Jenomze jde o lidi, kteri se z nejakeho duvodu chteji brat v CR ... treba moje kamaradka se na svatbu dlouho tesila, ma uz rozeslane pozvanky, jeji nastavajici uz ma letenku do Prahy a tak dal a ted se situace pro ni asi meni ze dne na den (ono tohle na strankach US embassy pred 10 dny jeste nebylo, to vim urcite) - asi je jedno, komu I-130 dorucis, ale otazka je - a tohle ja nevim, porad, MOC PROSIM, jak dlouho to vyrizeni muze trvat? A muze se behem te doby projet podivat za manzelem do US nebo ne? Zadost pro vizum pro manzelku se tedy bude podavat USCIS office pro DC ...

Vim ,ze se immigrations meni (velice si vazim Tvych rad), nicmene aspon jeste nedavno vizum pro manzelku podavane v USA trvalo velice dlouho - na rozdil prave od jiz zruseneho DCF (kde to bylo okolo 1 mesice). Je to ted jinak?

Nebo ji mam poradit, at se vykasle na rodinnou svatbu, kterou vzdycky chtela a at se vezmou na turisticke v USA? Tohle me totiz napadlo jako prvni, ale znam ji a vim, ze z toho bude strasne nestastna ...

Tak se mej krasne!!!
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 12:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ptat se zrovna mne, zaprisahleho odpurce instituce manzelstvi, je asi blbost. Svatba je v dnesni dobe ten nejvetsi spolecensky kyc, jaky si umim predstavit. Z "lasky" uz bych to nikdy nepodstoupil.
Ale vy holky to asi berete tak nejak jinak.
Osobne nikdy nepochopim, jak si nekdo muze zbytecne pridelavat tolik problemu jenom proto, ze se chce natrasat par hodin pred rodinou v bilych satech. Manzelstvi a partnerstvi neni vubec o zadne svatbe. Je to o tech desitkach let, co spolu ti lide maji byt.
Kdo vi, co chce, zna svoje priority a ma to v hlave srovnane, tak saskarnu zvanou svatba hodi s klidem za hlavu a provede to tak, jak je to v danem pripade nejvhodnejsi.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 1:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale Scoute,

ja vim, jsi velice racionalni clovek. .

Ovsem zapomnel jsi na jednu podstatnou vec: svatba take muze byt mejdan, na ktery se hned tak nezapomina ...
To jen tak na doplneni.

Pa.

Jo a jinak diky za radu - ja jen nevedela, na koho se obratit a Tveho nazoru si vazim, i kdyz obcas polemizuji.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

]svatba take muze byt mejdan, na ktery se hned tak nezapomina[/b] ...
To jen tak na doplneni.

JO vsichni se dobre bavi,k ranu odejdou domu jen ty tam zustanes "z uctem v ruce" a jses VDANA
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

anebo JA JSEM ZENATY a moje zena je STASTNA
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
anebo JA JSEM ZENATY a moje zena je STASTNA

No, to si obvykle uvedomis, az vystrizlivis ... Razz
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 11:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
No ptat se zrovna mne, zaprisahleho odpurce instituce manzelstvi, je asi blbost. Svatba je v dnesni dobe ten nejvetsi spolecensky kyc, jaky si umim predstavit.

Nektere zeny se vdavaji jen pro penize. Kdyz se rozvedou a nebo manzel zemre, tak nejake penize "zdedi".
Myslis si, ze zenska neco dostane, kdyz s nekym zije jen "na psi knizku"? Wink
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 12:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
scout66 napsal:
No ptat se zrovna mne, zaprisahleho odpurce instituce manzelstvi, je asi blbost. Svatba je v dnesni dobe ten nejvetsi spolecensky kyc, jaky si umim predstavit.

Nektere zeny se vdavaji jen pro penize. Kdyz se rozvedou a nebo manzel zemre, tak nejake penize "zdedi".
Myslis si, ze zenska neco dostane, kdyz s nekym zije jen "na psi knizku"? Wink

No, to je mozna pravda, ja se ale spis setkala s podobne vychcanymi chlapy. Kazdeho jen zajimalo, kolik vydelavam, jestli mam barak, auto, chatu ... sorry. Bylo mi natolik na bliti, ze jsem si radsi vzala Americana (konecne nekdo normalni a ferovy, zlaty chlap). Uprimne rada zmenim nazor na ceske chlapy, ale musite me nejdrive presvedcit (to ovsem bude tezke, protoze muj posledni pritel mi z pomsty kompletne vykladl dum, skoda byla okolo $25K.). Byl sice usvedcen, odsouzen, nicmene nektere veci, co zmizely, se mi nikdy nikdo nevrati ... jako napriklad darky, co jsem dostala od svych jiz zesnulych rodicu. Promin, to je podle me hyenismus.
On totiz po celou dobu naseho vztahu se ode me nechal zivit, nepracoval, jen se vezl. Chtel od vztahu vsechno, nedal do nej nic. A tak bych mohla pokracovat - stejna byla zkusenost, kdyz jsem se snazila sehnat jineho partnera.
A to si nemyslim, ze se svymi mirami 90-65-95 bych byla nejaka sereda. Mlynku, omlouvam se: ja do smrti budu pouzivat standard, na US jednotky kaslu, ty uz jsou davno pase.

A vubec: je to anonym nebo jiz tradicne Henek???!!!
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 3:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Byl jsem na ambasade minuly tyden a slecna mi rikala ze se zmenily zakony. Takze lide kteri se chteji brat v CR, tak at si postavi betonovou cekarnu na viza. Sad
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Mlynku, omlouvam se: ja do smrti budu pouzivat standard, na US jednotky kaslu, ty uz jsou davno pase.

Been there, done that.

Taky jsem jednou měl stejný pohled na to. Jako ostatní vědci jsem byl zvyklý na míry v metrickým systému (Newtony, mililitry, Celsia, atd.), ale když jsem nastoupil pracovat do průmyslu, tak moji vnitřní zákazníci byli inženýři, takže jsem musel jim dodávat co potřebovali, což taky znamenalo mimo jiné že míry byli v britském systému (Farenheity, BTU, horsepower, atd.). Na druhé straně oni se museli přispůsobit jejich zákazníkům, takže pro zákazníky v jedné fabrice bylo zboží měřeno na britské tuny, pro jiné v kilogramech, pro jiné v cubických metrech, pro jiné v kubických stopách. A já jsem vyžadoval od mých dodavatelů ať mi dodávají nebo mě informují v mírách které jsou pro mě nejvýhodnější.

V osobním životě je pro mě to nejjednoduší myslet v těch mírách v kterých je zboží měřené. Vím že auto třeba má 3.7 litrový motor a 15 gallonovou nádrž, protože objem motorů se měří na litry, a nádrž na gallony. Vím že má žena ráda nosí náhrdelník který je 7-mm široký a 18 palců dlouhý, protože v klenotnictvým průmyslu se šířka zlatých řetězů měří v milimetrech a délka v palcích. Má to cenu převádět objem motoru na kubické palce, nebo objem nádrže na litry, nebo šířku zlatých řetězů na palce, nebo délku zlatých řetězů na centimetry, jen protože mám radči buď britský nebo metrický systém než ten druhý? Stejně jako když jdu na oběd v Praze tak myslím v korunách, když obědvám v Philadelphii tak myslím v dolarech, a Mexiku v pesech, tak mi to je jednoduší myslet v tech mírách jaké ostatní používají, než si to pořád převádět.

To že máš radči metrický systém přeci neznamená že se budeš celý život zbytečně omezovat. O co Ti jde?

Smile Smile
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlynku, nejde mo o nic. Jen me to obcas trochu rozciluje, hlavne, kdyz moje vaha u doktora ukaze neco okolo 150 ... to jdu do kolen a okamzite pomyslim na hladovku Laughing .
Ja uz si take zvykla a myslim, ze umim myslet v obojich mirach bez problemu.
Ale na druhou stranku by unifikace jednotek neskodila, vzdyt prece USA se k tomu davno zavazalo (roku 1866, myslim) ... uz i proto, ze standard je jednodussi (zadne nasobky 16 a pod.). A take proto, ze se tu pouziva oboji.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com