|
|
| Autor |
Zpráva |
Lucinka Anonymní
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 6:33 am Předmět: prosim o radu |
|
|
| Za 14 dní odlítám na 14 dní do USA, letím si tam koupit hlavne boticky a oblecení, jelikoz na mou vejsku 185cm a boty 43 se u nás proste moc sehnat nedá a tam je to pohoda....pak taky pro čaje,kterejch jelikoz sbiram ty papirovy pytlicky od caju, tak mam v planu privezt celej kufr-snad nebudou problemy!! A pak bych chtela neco prividelat na letence-jenze notebooka se bojim pres predchoziho zajmu privezt, tak netusim co dotahnout-poradi nekdo?! Jeste mam v planu par znackovejch hadru a hodit to na aukro!predem diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1331 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 8:35 am Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| Lucinka napsal: | | Za 14 dní odlítám na 14 dní do USA, letím si tam koupit hlavne boticky a oblecení, jelikoz na mou vejsku 185cm a boty 43 se u nás proste moc sehnat nedá a tam je to pohoda....pak taky pro čaje,kterejch jelikoz sbiram ty papirovy pytlicky od caju, tak mam v planu privezt celej kufr-snad nebudou problemy!! A pak bych chtela neco prividelat na letence-jenze notebooka se bojim pres predchoziho zajmu privezt, tak netusim co dotahnout-poradi nekdo?! Jeste mam v planu par znackovejch hadru a hodit to na aukro!predem diky |
Jen pár poznámek.
V USA se prodává zboží pro zdejší lidi, na Americké poměry. Nikdo neví co 185 cm, a boty 43 znamenají. Najdi jaké máš rozměry po Americku.
Jestliže si chceš koupit oblečení a boty z USA (kde de fakto oblečení a obuv se nevyrábí už asi 30 let, ale jen se dováží z Pakistánu, Guatemaly, Číny, Londýna, Milána, atd), tak by to neměl být problém si to objednat přes internet. Amazon, e-bay, JCPenney, Sears, Lands’ End, Boscov’s, atd.
Jestliže si chceš koupit oblečení a boty osobně a né přes Internet, tak když si to koupíš, tak nech si to poslat domů. Proč by jsi tahala kufry šatů, když Ti to můžou z obchodu dodat? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 506 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 2:56 pm Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| pdmlynek napsal: |
V USA se prodává zboží pro zdejší lidi, na Americké poměry. Nikdo neví co 185 cm, a boty 43 znamenají. Najdi jaké máš rozměry po Americku. |
Mlynku, to je dobra poznamka - ale jen doplnim, ze hodne obleceni ma na visackach i standardni miry.
Ja s tim puvodne mela take problem, ale na druhou stranu vis sam, jak jsou lidi tady soutezivi. Prodavacka (myslim ze to byl Sears nebo Kohls') si kvuli me nasla tabulku a prevedla miry pro me do US jednotek - proste chtela, abych nakoupila u nich (to bylo jeste v dobe, kdy jsem byla v USA sluzebne, nez jsem poznala manzela).
No, ale jinak uz aby v USA zavedli take standard, hodne veci by se zjednodusilo. Ted je tu oboji a je to - aspon podle me - mismas . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 5:16 pm Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| Dana_MI napsal: | | pdmlynek napsal: |
V USA se prodává zboží pro zdejší lidi, na Americké poměry. Nikdo neví co 185 cm, a boty 43 znamenají. Najdi jaké máš rozměry po Americku. |
Mlynku, to je dobra poznamka - ale jen doplnim, ze hodne obleceni ma na visackach i standardni miry.
Ja s tim puvodne mela take problem, ale na druhou stranu vis sam, jak jsou lidi tady soutezivi. Prodavacka (myslim ze to byl Sears nebo Kohls') si kvuli me nasla tabulku a prevedla miry pro me do US jednotek - proste chtela, abych nakoupila u nich (to bylo jeste v dobe, kdy jsem byla v USA sluzebne, nez jsem poznala manzela).
No, ale jinak uz aby v USA zavedli take standard, hodne veci by se zjednodusilo. Ted je tu oboji a je to - aspon podle me - mismas . |
No, máš pravdu, když někdo si chce vydělat prachy, tak takové tabulky se najdou. Ale občas se stane, že narazíš na prodavače který nenajde ty Středoevropský, Britský, Japonský, nebo jiný míry. Každá část světa má jiný systém.
Standart v obuvi a v oblečením v USA samozřejmě je (najdeš je i v rejstříku ASTM standards ), ale FTC mám dojem na to dosti kašle, a tak se dává oblečením menší a menší čísla. Máš už i pod-nulovou size, která dříve by byla asi tak 4. Samozřejmě že průměrná žena si radči koupí oblečení které zní že štíhlejší, tak být fabrikou na ženskou módu, tak bych taky dal co nejnižší čísla. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Zkus nekomu privezt software. Je to male, lehke, drahe a cena od Evropy mnohem nizsi. Ale na tech hadrach vydelas na Aukro urcite vic. Ze 40 kil vhodneho zbozi se da vymacknout pomerne rychle tak 40-50 tisic Kc. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 11:39 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | | Zkus nekomu privezt software. |
Ted nevim, jestli jsi to myslel doopravdy nebo jako ironii. Ty, jako priznives Strong DC+  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 7:38 pm Předmět: |
|
|
Myslel jsem to smrtelne vazne. V CR je velka spousta firem, hlavne mensich, zacinajicich, nebo dokonce jednotlivcu, ktere zacinaji velmi slusne vydelavat. bez softwaroveho vybaveni to samozrejme nejde a to predevsim u firem pracujicich se *S*P*A*M* grafickymi programy. VSICHNI z nich musi byt drive ci pozdeji pripraveni na kontrolu pouzivaneho softwaru. I kdyz ho uz davno maji, pouzivaji a umi s nim dokonale pracovat, potrebuji "do policky" jeho originalni verzi s prislusnymi kody pro pripad kontroly. Musi na to byt pripravena kazda projekcni kancelar, reklamni firma, tiskarna, webdesigneri atd. Takze proto.
Uz jen nove Visty vychazi v USA mnohem lacineji pro nekolikanasobne levnejsi vyrobu a marketingove naklady oproti EU. Ale existuje cela rada daleko drazsich a hromadne komercne vyuzivanych programu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lucinka Anonymní
|
Zaslal: so únor 03, 2007 3:01 am Předmět: Dekuji |
|
|
Moc díky za nápady!! S tím oblečením a botama - já už dvakrát v Americe byla-vzdy jen na prázdniny a cestování-takze ty velikosti znam a vím, ze krom mejch bot c 11, tam mají i vetsi a nikdo neresi ze chci takovou velikost! To jen u nas mi s vysmechem reknou:" 42nemame a 43nevedem " a ja pak musim do nadmernejch velikosti do Prahy a vysolim 2500 za nositelny boty!! .... Pokazde jsem zazasobila spise sebe a rodinu, ale ted tam pojedu s batuzkem a dvouma prazdnejma kuframa-prijde mi hloupe si to nechat posilat (Pro vysvetleni-mame tam zname, takze ubytovani zcela zdarma) Jde mi hlavne o to, co se da bez problemu prevezt a nelepe zpenezit. Zatim mooc diky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 11:40 pm Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Nevim sice jak to "chodi" v USA, ale v Kanade v kazdem obchode s jidlem jsou ceny na cedulych jak v kilech, tak poundech(librach).
Take na stavbach jsou blue prints miry jak v mm, tak v inches.
Je to mnohem snazssi pro lidi, kteri prichazeji z ruznych casti sveta.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 506 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po únor 05, 2007 12:59 am Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| Nikl napsal: | | pdmlynek napsal: |
Nevim sice jak to "chodi" v USA, ale v Kanade v kazdem obchode s jidlem jsou ceny na cedulych jak v kilech, tak poundech(librach).
Take na stavbach jsou blue prints miry jak v mm, tak v inches.
Je to mnohem snazssi pro lidi, kteri prichazeji z ruznych casti sveta.  |
Hear, Hear  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po únor 05, 2007 7:54 am Předmět: Re: prosim o radu |
|
|
| Nikl napsal: |
|
V USA na zboží s jídlem nálepky mají jak v anglickým tak v metrickým systému. Víno se prodává v 750 mL flaškách, mléko v gallonech, kolu v 2-L flaškách. Jaké jsou cedule v obchodech s jídlem nemám představu.
Kanada je samozřejmě v metrickém systému daleko dál než je USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Miska Anonymní
|
Zaslal: so únor 17, 2007 11:57 am Předmět: co dovazet z usa do CR |
|
|
potrebovala bych poradit, co dovazet sem do cr, a prodavat na aukru, alespon aby si clovek zaplatil letenku atd.ad a neco vydelal a mohl v klidu fungovat. pritel je american, ma kontakty na levne oblecni a dokonce s tim obchoduje na ebay, ale rad by sem za mnou do CR a bydlel tady. jenze jak urcite vsichni vite prace v praze pro americana asi nic moc nebude.
nedavno jsme premysleli ze ja poletim tam,ale je to vsechno komplikovane. a delat predcasna rozhodnuti jako svadba ihned se mi nechce.pokud nekdo vite jak poradit nebo nejaky dobry napad na cem by se dalo z domova vydelavat, urcite by to moc pomohlo a bylo i oceneno.i v opacnem pripade po cem je poptavka v usa, co by se dalo dovazet tam. a nejlepe- bez blbeho cla:)dekuji za kazdou dopoved
Misa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: so únor 17, 2007 6:51 pm Předmět: |
|
|
| Cau. Muzes se zaregistrovat nebo uvest Email nebo nejaky osobni kontakt? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Miska Anonymní
|
Zaslal: ne únor 18, 2007 1:29 pm Předmět: |
|
|
urcite muzu:)
email je noelka.123(zavinAC)seznam.cz
pokud mate nekdo nejaky zajimavy napad, fakt by to potesilo.
dekuju
Misa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 994 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|