|
|
| Autor |
Zpráva |
Petra Anonymní
|
Zaslal: po leden 15, 2007 11:17 am Předmět: Jakou maximální částku můžu napsat na šek? |
|
|
| Prosila bych o radu, chtěla bych poslat svým rodičům do Čech svůj osobní šek z Bank of America, aby mi ho uložili na můj dolarový účet jako deposit. Chtěla bych se zeptat jestli nevíte jakou maximální "bezpečnou" částku tam můžu napsat, aby v tom nezačlo "šťourat" IRS? Jestli je možné napsat třeba 5.000 USD nebo více? V Bank of America mi řekli, že částka na šeku není nijak limitovaná, ale jde mi o to IRS. Účet jsem si zakládala před pár lety jen na ID. Moc děkuji jestli někdo může poradit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po leden 15, 2007 1:03 pm Předmět: |
|
|
Nevim, nechci mystifikovat, ale myslim, ze nesmis darovat vic nez 10 tis. - aby to ISR nebralo jako dar.
Nebylo by ale jednodussi tu castku z Bank of America deponovat rovnou na Tvuj ucet v Cechach? Jen napad ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: po leden 15, 2007 1:58 pm Předmět: |
|
|
| Já nechci nic darovat, chci jenom aby mi můj šek který bych poslala poštou do Čech uložili na můj účet, neboť já jsem tady v Americe. Ten šek mohu zaslat i na svou kamarádku nebo kamaráda, to je jedno kdo mi ho uloží. Nemohu využít klasický wire transfer, protože jsem ve West Virginii a tady Bank of America není. Tak jsem se jen chtěla zeptat zda když napíšu na šek třeba 8.000 USD jestli až si ty peníze bude moje banka v Čechách stahovat z mého účtu tady v Americe, jestli třeba tu odchozí platbu může počítač "vyhodit" na kontrolu na IRS, když tam bude napsaná nějaká ta větší částka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po leden 15, 2007 3:39 pm Předmět: |
|
|
Ja vim, ze nikomi nic dat nechces, ja jen ze pokud ten sek by byl napsan na nekoho jineho (a byl nad 10.tis) , tak by to mohlo vypadat divne, to je cele.
Jinak me nic nenapada - nevim, ale nemyslim si, ze by mel byt problem.
Ma nekdo jiny s tim zkusenost? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
peregrino Anonymní
|
Zaslal: so leden 27, 2007 5:39 am Předmět: bankovni prevod |
|
|
| posilali jsme 7.000 usd bankovnim prevodem z uctu tady na ucet do ceska a bez problemu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so leden 27, 2007 7:18 am Předmět: |
|
|
| z uctu na ucet se snad da poslat bez problemu i 7 milionu. pta se na IRS! myslim, ze je to zajimava otazka. taky by me to zajimalo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
archimedes
Registrace: 10. 02. 2005 Příspěvky: 19
|
Zaslal: so leden 27, 2007 2:17 pm Předmět: |
|
|
na sek muzes napsat takovou castku, jakou prakticky disponujes na ucte, ze ktereho ma byt sek kryt ( vyplacen). A jak je to s IRS ? Uplne jednoduse driv byl kazdy pohyb na ucte, na karte nad 700 ( sedm set) $ evidovan, divil bych se, kdyby tato castka dnes nebyla jeste nizsi.
Vse podleha analytickemu utvaru nektere ze slozek , ktera ma pravo temito informaceni disponovat. Poslat pres ucet outside, muzes, jak rekl Scout i 7 mil. avsak zalezi co to jsou za penize, pokud to jsou Tve penize, ktere sis vydelala podnikanim a kupujes nekde fabriku, nikdo se nad tim nepozastavi, pokud mas celorocne na ucte 1000 $ a najednou Ti tam zacnou chodit jen tak vetsi sumy, tak Ti garantuji, ze do tydne mas Feds na krku ) ale jinak posilejte, prevadejte, at tam nesedi zbytecne )
Hodne penez k posilani preje vsem Archi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lentilka Anonymní
|
Zaslal: so leden 27, 2007 6:11 pm Předmět: |
|
|
| Nevim jak je to s sekem, ale pri prevodu z uctu na ucet jsou castky $ 10.000,00 a vyse checkovany IRS. Smerem do CR i z CR. Je to OK, jen takova mirna buzerace. Me naposledy trvalo celkem dlouho, nez mi moje penize prevedeme z CR sem do US "pustili". Driv se dalo prevadet i 50,000 najednou, ted ma tusim moje banka limit 10 nebo 15 na jeden mezinarodni prevod z USA, a kazdy nad tech 10 vcetne podleha IRS check...to uz je ale pravidlo pro kazdou banku. Kamaradka kdysi posilala sek rodicum, a tahlo se to tolik mesicu, nez jim ho pricetli na ucet, ze ja osobne bych to ani nezkousela. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
archimedes
|
Zaslal: so leden 27, 2007 7:43 pm Předmět: |
|
|
| nevim o jakych 10 000 $ mluvis, ale ja posilam bezne 30 000 i vetsi sumy a to treba do Ciny,Koreje, CZ rep, posilam to telefonem, mam to za 4 hodiny prevedene . Asi zalezi na bance, ale me prevadet nekolik dni me penize, pekne bych s nimi zacvicil. Hodne penez vsem preje Archi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
archimedes
|
Zaslal: so leden 27, 2007 7:55 pm Předmět: |
|
|
| ted si ctu predchozi prispevky a my asi mluvime kazdy o necem jinem. Ty asi mluvis o nejakem international money order check nebo neco takoveho, to je pak jasne, ze to trvadlouho, protoze se to musi overovat . Tak to taky znam i nekolikatydenni pripady, kdy lidi cekali.Ovsem, pokud Te v domaci bance znaji a nedelas to poprve, rovnez by nemel byt problem. Hodne krytych seku vsem Archi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lentilka Anonymní
|
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:54 pm Předmět: |
|
|
| archimedes napsal: | | ted si ctu predchozi prispevky a my asi mluvime kazdy o necem jinem. Ty asi mluvis o nejakem international money order check nebo neco takoveho, to je pak jasne, ze to trvadlouho, protoze se to musi overovat . Tak to taky znam i nekolikatydenni pripady, kdy lidi cekali.Ovsem, pokud Te v domaci bance znaji a nedelas to poprve, rovnez by nemel byt problem. Hodne krytych seku vsem Archi |
Jestli jsi myslel me, slo opravdu jen o bezny prevod penez mezi USA a CR. Smerem do USA. Jednalo se o Citi Banku. Me naposledy banka nechtela nechat disponovat s penezma, ktery jsem si poslala z CZ uctu, dokud to neprojde IRS databazi (castka nad tech danych 10 K). Ackoliv byly ze stejneho jmena na stejne jmeno a ocividne nejsem zadny Mohamed. Driv jsem do CR posilala jakekoliv castky bez problemu, online, nebo telefonicky, ted maji limit 10 nebo 15 K (nejsem si jista) na international online/phone wire transfers, a podleha to stejnemu IRS checku. Mam ale pocit, ze je to dany zakonem. Kvuli terorismu a jeho financovani. Jen to eviduji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 482 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne leden 28, 2007 9:24 pm Předmět: |
|
|
| z penes ktere prevedes do US banky musis zaplatit dane a castku nad $10,000 musis prokazat odkud je (jestli jsou penize legalne nabyte) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: po leden 29, 2007 5:42 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem vypsala svůj osobní šek a poslala ho kamarádce do Čech, aby mi ho uložila na můj účet. Napsala jsem tam částku 9.800 USD, kdyby teda náhodou počítač vyhazoval částky nad 10.000 USD. V bance v Čechách jí řekli, že budou ověřovat můj podpis a jestli nebudou problémy, tak by to mělo být za týden převedené. Tak jsem zvědavá, doufám, že se to převede bez problémů nebo mě tady z toho....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marek08
Registrace: 05. 09. 2008 Příspěvky: 4
|
Zaslal: pá září 05, 2008 1:52 am Předmět: opatrne |
|
|
| kdysy nebyl problem pod deset tisic.Ale dva roky zpatky to stahly na pet. takze kdyz posles seka pod pet tisic, tak nikde nevyskoci zadny "red flag". A to muzes delat kolikrat chces. Al proc posilat sek, kdyz jde udelat bankovni prevod...?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá září 05, 2008 7:21 pm Předmět: Re: Jakou maximální částku můžu napsat na šek? |
|
|
| Petra napsal: | | Prosila bych o radu, chtěla bych poslat svým rodičům do Čech svůj osobní šek z Bank of America, aby mi ho uložili na můj dolarový účet jako deposit. Chtěla bych se zeptat jestli nevíte jakou maximální "bezpečnou" částku tam můžu napsat, aby v tom nezačlo "šťourat" IRS? Jestli je možné napsat třeba 5.000 USD nebo více? V Bank of America mi řekli, že částka na šeku není nijak limitovaná, ale jde mi o to IRS. Účet jsem si zakládala před pár lety jen na ID. Moc děkuji jestli někdo může poradit. |
taky jsem posilala sek z bank of america do cech na sve devizove konto. Co me udivilo, ze zkesovani seku trvalo pres mesic a z Prahy prisel dopis, s tim ze mam vysvetlit co je to za penize. Radsi bych volila wire transfer z konta v bank of america na sve konto.
muzes poslat vice nez 5 tisic, ale ne kazdy mesic. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|