|
|
| Autor |
Zpráva |
katuschka Anonymní
|
Zaslal: st duben 20, 2005 2:46 am Předmět: placení na eBay |
|
|
Prosím, má někdo větší zkušenosti s placením za zboží na eBay? Snažím se v tom vyznat, ale moc mi to nejde:)) Co je nejvýhodnější? co Western Union?
Díky moc  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 914 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st duben 20, 2005 3:32 am Předmět: western union |
|
|
Western Union ma docela mastny poplatky. Zrovna dneska jsem posilal z Cech do USA 500 dolaru a na poplatcich chteli 37 USD Vyhoda je, ze to prijde temer okamzite.
Ohledne poplatku se koukni na www.westernunion.com , zadas tam odkud kam to chces posilat a sumu, a ono ti to spocita presny poplatek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: st duben 20, 2005 7:17 am Předmět: |
|
|
Na eBay vsichni jedou na payPal. (www.paypal.com) Nektere aukce podporuji (vyzaduji) jen payPal. Myslim ze payPal je na prvnim miste a poplatky jsou nejnizsi s porovnanim s ostatnimi processory. Na eBay pozor, je tam spousta podvodniku. Napr ti kteri nemaji zadny feedback a prodavaji neco velice levne.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
Zaslal: čt duben 21, 2005 4:17 pm Předmět: |
|
|
Doporucuju poradne procist tuhle stranku:
http://paypalsucks.com/
Sam jsem byl jednim z postizenych,drzeli mi 180dnu docela slusnou castku,dodnes mi nikdo nevysvetlil proc.
Radeji uz vse platim s money order. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: čt duben 21, 2005 4:48 pm Předmět: |
|
|
Jo jednou jsem jako prodavajici prisel o prachy, pac nekdo nekomu hacknul paypal konto a poslal mi platbu z toho hacknuteho konta a po 4ch dnech mi to paypal strhnul i kdyz uz jsem tu vec poslal. Takze jsem nemel prachy, ani tu vec co jsem prodaval. Ale byla to tak trochu i moje vina, pac me dotycny premluvil abych mu to poslal na jinou adresu nez ma v paypalu, pac se pry prestehoval, no a to jsem nemel delat. Proto mi Paypal nenahradil ztratu. Ale celkem me nastvalo ze mi ty penize ktere uz jsem jednou mel na konte strhli. Ten hacker byl z Ukrajiny , takze ani nikdo nic nevysetroval.
Jo Paypal ma velice dlouhou smlouvu kterou se zrika jakekoli zodpovednosti za cokoli co se muze stat. Podle hackeru je Paypal a eBay zlaty dul.
Problem je v tom ze se neda Paypal nepouzivat. Na eBay velke mnozstvi prodavajicich pouziva jen Paypal a neni mozne od nich koupit jinak. Taky me Paypal stve , ale neobejdu se bez nej. Proto se maximalne snazim dodrzovat bezpecnost pri manipulovani s financemi pres Paypal. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 914 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá duben 22, 2005 3:31 am Předmět: feedback |
|
|
| Jak mam zacit obchodovat na eBay, kdyz jeste nemam zadny feedback? Bude ode me vubec nekdo nakupovat? A bude vadit, kdyz misto ulice bude POBox? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: pá duben 22, 2005 11:12 am Předmět: |
|
|
czolgos>>
Nikdo rozumny od tebe nic nekoupi. Zacit musis treba s kupovanim nekolika dolarovych veci, napr e-book za $1 (downloadable). Tim ziskas nejakou feedback. Jako prodavajici taky potrebujes nejakou feedback, take je dobre prodavat neco velice levneho, trebas za$0.50 aby jsi vybudoval feedback. S tim POBOXem to pro prodavani nevadi, ale pri kupovani ti vetsinou z bezpecnostnich duvodu na POBOX nikdo nic neposle. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kukus
Registrace: 30. 01. 2005 Příspěvky: 18 Bydliště: Dayton
|
Zaslal: so duben 23, 2005 8:36 am Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: ne červenec 10, 2005 7:42 am Předmět: Re: placení na eBay |
|
|
Placeni na ebay pri nakupu z CR:
Od cervna 2005 je CR zarazena do systemu PayPal. Podminkou otevreni uctu na www.paypal.com je platebni karta ceske banky odblokovana ci urcena pro transakce na Internetu. (Prijem plateb na ceske PayPal ucty zatim podporovan neni.) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne červenec 10, 2005 9:12 pm Předmět: |
|
|
zkus yahoo auctions ja si myslim ze je bespecnejsi
taky pouzivam overstock.com |