|
|
| Autor |
Zpráva |
Alena Anonymní
|
Zaslal: st leden 17, 2007 8:47 pm Předmět: marrige US citizen (J1) |
|
|
Moc prosim o radu! Jsem v USA na viza J1(au pair). Jsem tu jiz druhy rok, jelikoz jsem si viza prodluzovala. Planujeme s pritelem svatbu (US citizen). Mame 3 mesice nez mi viza vyprsi a mela bych se navratit do CR. Vizum co mam je ale s podminkou 2 let setrvani v CR po skonceni au pair programu. To znamena, ze by vyrizovani viza K1 fiancee bylo mozne az po 2 letech setrvani v CR.
Prosim poradte...
1. Da se toto pravidlo nejak obejit?
2. V pripade, ze tu zustanu i po vyprseni viz a pritele si vezmu, byla by nam svatba uznana, nebo by bylo toto 2 rocni pravidlo stale prekazkou.
3. Pokud bychom se vzali ted kdyz mam jeste platne vizum J1, byla by svatba uznana?
4. Pokud by se mi podarilo ziskat dalsich 6 mesicu navic pozadanim o turisticke vizum, zmenila by se pak v pripade navratu do CR, podminka 2 let z predesleho viza J1, tudiz bych si pak mohla teoreticky zazadat o fiancee viza rovnou?
5. V pripade svatby bez viza...co vse by me cekalo? Hrozila by deportace a zakaz vstupu do USA na 10 let?
S pritelem se moc se milujeme nechceme aby nas rozdelili. Prosim o pomoc, ocenim kazdou radu ci zkusenost.
Mockrat dekuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 501 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt leden 18, 2007 4:34 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
Nemej z niceho strach. Bude ale nejlepsi kdyz se vdas jeste pred vyprseni viza. Po vyprseni by byla nejaka doba na kterou bys nemohla vycestovat. V CR na Ambasade by ti mohli delat problemy kdybys zadala K-1 Kazdy to nedostane jak si mysli.
Vdej se, a do 3 mesicu mas papiry a muzes i pak vycestovat, nebudes mit problemy jelikoz jsi nemela overstay.
Hodne stesti, a dej vedet jak jsi na tom.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
daisy Anonymní
|
Zaslal: čt leden 18, 2007 7:42 am Předmět: |
|
|
| Taky mrkni na www.immigrationportal.com. Je tam hodne rad a zkusenosti. Jen mi je divne, ze jako aupair spadas do 2HRR. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|