|
|
| Autor |
Zpráva |
Nola
Registrace: 17. 11. 2006 Příspěvky: 17
|
Zaslal: st leden 10, 2007 10:23 pm Předmět: GC - Co je nejrychlejsi? |
|
|
Ahoj,
kamaradka ( z Polska), ktera je zde jako studentka, by si chtela vzit sveho americkeho pritele. Nedavno jsme probiraly svatbu a resily jsme, ktera z GC moznosti je pro ni nejrychlejsi
1; DCF direct consulate filling - to znamena, ze by se museli vzit v Polsku a podat I-130 na US embassy atd ..... Ja sama jsem tim prosla a myslim ,ze je to nejrychlesi a nejefektnejsi
2; K1 Fiance viza - uprimne receno akorat vim ,ze by se museli vzit do 90 dnu od vydani viza. Muze zazadat o vydani K 1 viza, kdyz je zde v USA?
3; a posledni moznosti, je zkratka se vzit se tady a resit upravu imigracniho statusu po svatbe.
Ktera z cest je nejrychlejsi?
EVA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 482 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 1:07 am Předmět: |
|
|
Zdravim Evo,
Takze Warsava tez umoznuje DCF http://warsaw.usembassy.gov/poland/immigrant_visas.html , cili moznost 1. je podle me nejlepsi ovsem pokud tady neprekrocila pobyt nebo nema jiny skraloup. Pak je to, myslim, skoro jedno (tedy moznosti 1 a 3), tedy z hlediska jak dlouho to potrva. Ale jestli Ti dobre rozumim, pokud ma studentske vizum (a je tu tedy legalne), pak jednoznacne 1.
Protoze Direct Consulat Filling trva teoreticky max. 3 mesice od podani petice (a jak vis, vsechno vcetne svatby musi byt v Polsku), Fiance Visa rozhodne dele (alespon v prumeru okolo 6 mesicu a po tu dobu by mela byt v Polsku, protoze zada o VIZUM = vstup za ucelem snatku) - ted se pr. v Californii projednavaji zadosti z cervna 2006. Zadat o I-130 po svatbe v USA, pokud sem prijela na jine vizum nez je Fiance Visa je poruseni imigracnich zakonu (neprijela se sem vdavat, prijela pr. studovat). Sice by GC nejspis dostala, odsoudila by se ale tady k nucenemu pobytu min. na 2 roky bez moznosti vycestovat resp. se pak vratit zpatky, dokud zadost nebude vyrizena) - proto upravovat imigracni status po svatbe tady je resenim pouze v pripade prekroceni legalniho pobytu ... takze tohle ne. Nekde jsem dokonce cetla o paru on z Ohia, ona z Nemecka, kteri se tu vzali (ona mela, myslim, jen turisticke) a ona pak musela jeste zpet - on pak lital rok na trase Dayton-Dusseldorf, nez se to vsechno vyresilo; dokonce jsem ten pribeh jeste i nasla http://www.web-wren.com/zugvogel/lovebirdse.htm . Sice uz odkazy, na ktere autorka odkazuje, neplati a nejsou uz aktualni ani poplatky, je to ale, myslim, docela zajimavy pribeh ...
Osobne se domnivam, ze tech par mesicu, co budou od sebe (a poresi vsechno tou "spravnou" cestou) je daleko lepsi, nez se dostat do kolotoce ruznych imigracnich problemu a platit pak radu pravniku, kdyz to neni potreba.
Me DCF fungoval tez bez problemu . A vcera jsem odeslala I-751 (GC conditions removal), tak se MODLIM !!!!!!
Jinak jsem Ti poslala i soukromou zpravu ...
Tak se mej, Dana |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 8:38 am Předmět: |
|
|
"Zadat o I-130 po svatbe v USA, pokud sem prijela na jine vizum nez je Fiance Visa je poruseni imigracnich zakonu (neprijela se sem vdavat, prijela pr. studovat). Sice by GC nejspis dostala, odsoudila by se ale tady k nucenemu pobytu min. na 2 roky bez moznosti vycestovat resp. se pak vratit zpatky, dokud zadost nebude vyrizena) - proto upravovat imigracni status po svatbe tady je resenim pouze v pripade prekroceni legalniho pobytu ... takze tohle ne."
Coze???????????? Teto "rade" nerozumim!
Chapu, ze kazdy si obhajuje ten svuj zpusob nabyti GC, jako ten NEJ, ale pripady se lisi a je potreba brat ohled na ruzna specifika.
Tvrdit, ze snatek v USA s jinym, nez Fiance Visa je porusenim imigracnich zakonu, je mirnereceno nezodpovedne vuci tomu, kdo zada o radu.
S platnym studentskym vizem dostane do 3 tydnu po svatbe v USA Work Authorization Card i Authorization for Parole of an Alien into the USA (cestovni dokument), ktery ji opravnuje cestovat az do prvniho pohovoru a udeleni GC libovolne z/do USA po dobu jednoho roku, coz je dostatecna doba. Pokud by to nestacilo, jednoduse se da o dalsi rok prodlouzit, podobne jako pracovni povoleni. Tato moznost plati dokonce i v pripade, ze by studentske vizum propadlo v dobe 6 mesicu pred snatkem a podanim zadosti.
Jakakoliv debata o tom, co je v tomto pripade nejlepsi je uplne bezpredmetna. Okamzita svatba v USA je uplne nejjednodussi, nejlevnejsi a nejbezpecnejsi reseni, bez jakehokoliv omezeni pro zadatele. Tedy aspon z meho pohledu. Jestli GC dostane za 3,5,8 nebo 12 mesicu je v pripade moznosti pracovat a cestovat uplne nepodstatne a stejne se bude lisit stat od statu.
Takze vsadim svou mesicni vyplatu, jestli nejsou body 1) a 2) uplny nesmysl. Sam jsem ani jednim z nich teda neprosel, ale nedovedu si predstavit, proc bych mel tahat manzelku na svatbu do CR, potom behat po Praze a vyrizovat vsechno v Cesku a nakonec tam sedet ctvrt roku a cekat, az to nekdo nekde ztrati a budou po mne chtit vsechno znovu Az vubec ne tam jezdit komplikovane zadat o fiance viza!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 11:33 am Předmět: |
|
|
Scoute, dobre dobre, asi ano, ja jen ze ja mam jine informace a znam jine pripady. To je vsechno.
Me to jen rikalo hodne lidi, abych se na jine vizum nez na fiance v USA nevdavala (byli to ruzne pravnici a lidi po imigracnich forech, holky z US consutate a tak), protoze bych porusila imigracni zakony. To bylo v lete roku 2004; pokud se od te doby zmenily, prosim.
Tehdy jsem tomu patrani venovala asi pul roku - vis, kdyz o necem nejsem presvedcena, tak se k tomu nevyjadruji, protoze pak nemuzu odpovedet podle nejlepsiho vedomi a svedomi. Pokud je to ted jinak, budu muset si osvezit znalosti ... a pokud jsem udelala chybu, opravim se. Sorry, ale nedokazu se k Tve reakci ted vyjadrit, aniz bych znovu dlouze patrala. Jen mi prijde divne, kdyz tedy to jde tak rychle, proc se pokud jde o I-130 ted projednavaji pripady z brezna 2006 a zadosti o advance parole (pro to cestovani) z leta 2006.
Pokud tedy mas jine zdroje, dej vedet, odkud jsou - rada se neco dalsiho naucim; dost by me to zajimalo (pokud je tu dalsi moznost, skvele).
Ale stejne, pokud by tedy pracovni povoleni a povoleni cestovat trvalo pri jinem, nez Fiance Visa tak kratkou dobu a bylo to vsechno bez komplikaci, proc jeste USCIS to Fiance Visa nezrusilo? Napr. vyridit turisticke vizum prece trva daleko kratsi dobu ...
P.S. me trval Direct Consular filling presne 30 dni do kladneho vyrizeni. Ty tri mesice se uvadi jako maximum. Takze se svatbou, ktera byla 10 dni pred podanim zadosti to docela slo. Navic jsem si doma vyridila spoustu veci a restu (banka, zdravka, atd. , rozloucila se s kamarady ...), ktere by pres Atlantik sly resit dost slozite. Tak nevim; asi to zavisi na konkretnim pripadu.
Ja vim, ze vracet se a tak neni vubec nic prijemneho - ja osobne doslova prorvala celou cestu z Detroitu az do Frankfurtu (vim, u me to bylo neco jineho, ja mela pritele v USA a syna v Cechach). Ale ted nelituji, ze jsem to udalala tak, jak jsem to udelala, vsechno probehlo naprosto hladce, na ambasade byli moc mili (i konzulka) a vstricni, nepotrebovala jsem zadneho pravnika a pracovat jsem mohla prakticky okamzite po priletu do USA.
P.S. a kolik tedy mesicne vydelavas ? (ja jen, ze muzes prohrat ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 7:13 pm Předmět: |
|
|
Takze Scoute, prohledni si tohle - je to jen jeden z mnoha clanku na dane tema, ktere jsem ted znovu prosla.
http://discuss.ilw.com/eve/forums/a/tpc/f/902603441/m/46210758721?r=69210768721#69210768721
Presne popisuje, co to je visa fraud a jake problemy mohou nastat, a tak dal. A o advance parole. Jinak studenstke je vuci snatku v uplne stejnem postaveni jako turisticke (B1/2).
A nebo je tu jeste jeden - odvolavam se na komentar od Pasha Patel (docela dlouhy prispevek, proto uvadim jen vynatek a kdo chce, muze si projit cele):
http://discuss.ilw.com/eve/forums/a/tpc/f/902603441/m/38810142411?r=38810142411#38810142411
Quote Prasha Patel 12.6.2004, www.Ilw.com
"
.
I would recommend that the best choice is applying for a K-1 visa or Direct Consular Filing (see K-1/DCF Procedures).
.
.
.
If you come to the US with a B-1/B-2 visa and marries an American citizen while in the US, you may change depending on what status you are in. The US citizen spouse should file an I-130 petition and while papers are being process, you can apply for an EAD (Employment Authorization). Do not leave the US because a pledge was violated 'wherein the visitor could be banned from coming to the US for about ten (10) years'.
When a US citizen falls in love with a person on a B-1/B-2 visa in the US, a fiance visa (K-1) would be the best answer. Proof of your meeting is required which is there would qualify the American fiance to file a petition for the purpose of marriage. The foreign fiance would have to return home to await the visa process but the process is much faster than it would take for a spousal visa. The visa would be issued by the US Consulate in his/her home country.
.
.
.
"
+ je tam i nekolik pribehu, doporucuji prostudovat.
Sorry, ja tedy stale tvrdim, ze Direct Consular Filling je NEJLEPSI, NEJRYCHLEJSI a legalne NEJSPRAVNEJSI reseni. I kdyz vyzaduje cestu pres Atlantik pro oba a kratky cas odlouceni. A hodne konzulatu uz nezajima, jestli dany American v dane zemi zil delsi dobu (to byla puvodni myslenka DCF, ze si behem pobytu v zemi najde manzelku). A v ne vsech zemich, kde je US Embassy, je DCF mozny. Tak budme radi, je to jde v Cechach a v Polsku.
Mas sice pravdu v tom, ze kdyz si tady slecna vezme Amika a spravne poda vsechny zadosti, tak je to z hlediska momentalni lasky asi nejrychlejsi. Jenomze je tu pravidlo 30/60 dni od vstupu do USA (jinak je to podezrele) a musi tu byt stale legalne. Ale pak skutecne do vyrizeni zadosti nemuze vycestovat (1-2 roky a to nikdo nevi, jak dlouho to skutecne potrva), OPRAVDU ne (pokud nema granted Advanced Parole), jinak je tu riziko az 10 let ban (pro zpetny vstup do USA). A vem si, ze doma se muze mezitim stat cokoliv, treba ji tezce onemocni maminka, co Ty vis.
To bezmocne cekani na to NEKDY (az pujdu na pohovor a dostanu/nedostanu GC) pak muze byt dost depresivni ... a taky nemusi. Jak to kdo bere.
No a pokud je tu nekdo ilegalne, pak je to asi jedno ... jestli se vezmou tady nebo jinde. Ale to je z jineho soudku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Racek Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 10:37 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
Ja bych vam mel vypravet , co a jak dlouho trva kdyz clovek se ozeni v CR z USC a byl predtim v USA nelegalne.
Je to cesta min na 7 mesicu i dele. Zase mi to prospelo, jelikoz jsem zacat v CR pracovat pro airlines a ted v USA chci delat jen pro airlines
Nejlepsi reseni je svatba v USA pokud clovek neplanuje nejak cestu domu v kratke dobe.
Na druhou stranu, jak clovek v USA nikdy neprekrocil, je dobre jak psala Dana z MI je, ze v CR je process rychlejsi a muze clovek cestovat zpet do CR kdy se mu zachce
Zdar Racek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 11:39 pm Předmět: |
|
|
Ja teda Dane celkem zavidim, kolik casu ta holka musi mit. Ja ti tvoje nazory rozhodne neberu, i kdyz s nima nesouhlasim. Vubec si nemyslim, ze byt Cechem je nejaka vysada a zrovna tak, ze DCF je nejlepsi cesta ke GC. Nase nazory se navzajem nevylucuji a tak je staci jen prezentovat, porovnat, prodiskutovat a nechat na ostatnich, at si vyberou podle vlastniho gusta.
Prikladu toho, jak jednoduche, rychle, bezproblemove a naprosto legalni je to po svatbe v USA s jinym, nez Fiance Visa, je i tady na foru nekolik.
Kazdy, at se rozhodne podle toho, jak mu to vyhovuje, ale ja tvrdim, ze to neni vubec o legalnosti, vubec ne o rychlosti a uz vubec ne o jednoduchosti. Nejake pribehy z for jsou tak akorat zavadejici, protoze k nim je naopak tisice zcela normalnich a beznych pripadu snatku v USA, ziskani GC a nasledne naturalizace. Vycestovat muze clovek temer OKAMZITE po svatbe.
Ja mel papir driv, nez za tri tydny, zrovna tak, jako pracovni povoleni. V Cesku bych v te dobe jeste cekal.
Je mi to celkem fuk. Nechce se mi psat o necem, co je vseobecne dobre zname a o cem se v podstate nikde ani nediskutuje. Jestli se potrebuje jet nekdo domu rozloucit, vyridit papiry, poplakat si u obradu s babickama a tetickama a pak sedet, cekat a tesit se na sveho milacka za oceanem, proc ne. I tak to jde.
Imigracni kancelar, kde dela moje papiry muj kamarad a ktery vse vyrizoval i mne, ma za sebou nekolik set GC po snatku s americkym obcanem a DCF tam v podstate neznaji a nepouzivaji. Proc? protoze nema v pripade, o kterem mluvime, VUBEC ZADNE OPODSTATNENI. Clovek tim proste nic neziska. Jenom jsem to dnes lehce pri telefonatu nadhodil a hledel na mne jako na blazna a vubec nechapal, o cem ze chci vlastne diskutovat.
Ja sice verim, ze to jde i tak a bez problemu, ale duvod k tomu opravdu neni.
Btw. Fiance Visa jsou prave pro lidi, kteri nejsou v USA a nemuzou se tam za svou drahou polovicku provdat (ozenit), ale take nesplnuji podminky pro udeleni B-1/B-2. Je to proste zvlastvi vizum s velmi omezenou platnosti (tusim 90 dni) pouze za ucelem uzavreni snatku, ale svoje vyuziti rozhodne ma. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 11:51 pm Předmět: |
|
|
Scoute, ja si ten cas doslova kradu a to jenom pro to, ze normalni lidi asi nemaji Tvoje styky a ja se snazim JENOM pomoct, nic vic. Mam ho dost malo, ver mi ... ale to neni vubec podstatne. A taky umim dost rychle psat. Ale kazdopadne musim holt omezit spanek.
Sorry, jen jsem si jen dovolila nesouhlasit - a to jen v necem. Pokud to vadi, je to v pohode - pokud jde o pratelskou vymenu nazoru, nebranim se, naopak. NECHCI se ale HADAT.
Nejde mi ale do hlavy, jak muzes vycestovat hned po svatbe? Jasne, plati Ti jeste Tvoje stare vizum, ale ... jeho ucel jsi de iure porusil tim snatkem, takze jake je reseni ... ?
A pokud je neco vseobecne zname, tak, prosim, porad - ZNOVU opakuji, ze se velice rada priucim.
Ono nejde o to si poplakat ve spolecenstvi babicek, ono jde take o to se nedostat do nejakeho prusvihu, to je cele. Promin, ja se jen snazim poradit jak nejlepe dokazu - a asi neznam vsechny moznosti. Proto Te tedy moc prosim, dej vedet, jak na to lepe ... hodne lidem tim pomuzes. Takze co maji ti lide delat, pokud se vezmou v USA?
Vis, sice jsi uvedl stanovisko svych kamaradu z kancelare, kteri asi DCF nepouzivaji, ale podle me to neni dukaz toho, ze DFC neni nejlepsi reseni. Proto, aby jsi nekoho presvedcil, je treba vice dukazu, nez jen tvrzeni ... a take rada, jak postupovat pro ostatni lidi (to predevsim).
A jeste jedna vec - prosim tedy porad - jak by jsi Ty resil pripad (nebo Tvoji kamaradi), kdy holka se vda v USA a ma dite v Evrope. Za jak dlouho to dite muze za ni legalne dojet? Optej se svych pratel, to me dost zajima ...
Jinak jsi totiz prohral sazku (samozrejme zertuji, ale pozvani na panaka neodmitnu ). Vypadas na prima manika
A jasne, kazdy ma svoje nazory a kazdy muze mit svoji zkusenost - ja Ti ale vubec neberu, ze Ti to vyslo a jsem naopak rada. A docela zavidim, ze to bylo tak rychle - jenom kdyz neco takoveho napises, tak bys, podle me, tem lidem mel i dat vedet kam maji jit, protoze jinak se v tom utopi (ono staci ten stres byt v cizi zemi bez znamych a znalosti prostredi a pak jeste valcit s imigracnim) ... tohle si myslim.
Jo a byt Cechem muze a nemusi byt vysada ... ja mam na mysli nase krasne dejiny, ne soucasnost. Ale jsem otevrena i pro dalsi namety na podpis (jako napriklad "lepsi pivo nenajdete"
Pa, Dana
A vse ber, prosim, sportovne, ano?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 10:17 am Předmět: |
|
|
Nevim, jak to vyznelo, ale do hadky mam ja osobne teda dost daleko. Panaky nepiju, vetsinou *S*P*A*M* max 5 hodin denne, nejlepsi pivo je to, co chutna nejlip mne samotnemu Podle mne clovek nemuze za to, kde se narodil a proto nejde o nejakou vysadu. Misto strizlive narodni hrdosti (s ohledem k velikosti a vyznamu ceskeho naroda v dejinach) se u vetsiny Cechu setkavam vetsinou s hloupym a naivnim narodnim nacionalismem pivniho a hokejoveho typu.
Ja mam v CR taky deti, v USA jsem by v dobe snatku s platnym vizem a nez jsem se do toho pustil, probral jsem vsechny moznosti naprosto dusledne a dokonale. Po zrale uvaze jsem vyradil cestu ke GC skrz pracovni vizum H1-B kvuli komplikovanosti, financni nakladnosti a omezeni osobni svobody. Mel jsem stesti, ze jsem se seznamil s klukem, ktery tou dobou pracoval uz asi tri roky v imigracni kancelari jako asistent a prave snatky a to, co po nich nasleduje, je jeho kazdodenni rutina. Driv to byval v nekterych statech zdlouhavy proces (Mob by mohl vypravet), ale dnes to jde jako na dratkach.
Pokud ma clovek jeste pred svatbou vsechny potrebne dokumenty pohromade (vsak vis jake, protoze ten proces je stejny, at uz se vdavas v CR nebo v USA), tak k tem formularum, poplatkum, fotkam, lekarskym zpravam atd. prilozis marriage certificate v den, kdy dostanes jeho original a odesles. Predpokladam, ze zadas soucasne s GC i o cestovni papiry a pracovni povoleni. Ve chvili, kdy ti prijde potvrzeni o prijeti tvych zadosti a dostavas pridelene Alien number, muzes zacit oficialne pracovat. Ja to obdrzel (podle razitek) 18 dni po odeslani tech zadosti. Soucasne s tim mi dorazil i Authorization for Parole.
Pokud to tedy sectu, tak na marriage certificate jsme cekali tyden a za dalsich 18 dni bylo vsechno potrebne ve schrance, tedy celkove 25 dni po snatku jsem mohl delat, co jsem chtel. Navic uz s temahle papirama a pridelenym Alien number neni problem ziskat B-2 pro prime potomky z predchozich manzelstvi. Ziskat GC pro ne je dnes, kdyz uz ji mas, zalezitost asi 5 mesicu, v nekterych pripadech to jde i rychleji a neni tam zadna podminka pro jejich pobyt na uzemi USA, jako pro tebe. Ono to asi ani jinak nejde v pripade, ze deti nemas soudne pridelene do pece.
Znovu pripominam, ze narok na cestovni dokumenty ma i ten, jehoz vizum vyprselo v kratsi dobe, nez 6 mesicu pred podanim zadosti a byl tudiz celou dobu v USA nelegalne. A hlavne, o nelegalnosti snatku s jinym, nez Fiance Visa nemuze byt ani rec! Takovych snatku je asi 95% a vsechny jsou naprosto legalni.
Uplne jina situace je u tech, kdo pobyvaji v USA nelegalne dele nez zminovanych 6 mesicu, ale maji platne vizum B-2 a doklad o legalnim vstupu do USA (I-94), protoze ti si pak skutecne na prvni vycestovani musi pockat az do prvniho pohovoru a do prideleni GC. A uplne jina u tech, kdo prekrocili hranice USA nelegalne.
Thats'it. Ja musim makat. Nestiham vubec nic.
Cau vsem a prijdte na Skype. Tam by se na Skypecast dala udelat pravidelna slezina, kde se daji vsechny tyto otazky prodebatovat rychleji, dukladneji a verejne. Snad se k tomu i toto forum jednou dopracuje . Nebo by tam mohla byt jednou tydne PORADNA a jednou tydne PLKARNA. Treba si to Mira vezme na starost 
Naposledy upravil scout66 dne pá leden 12, 2007 11:19 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 10:56 am Předmět: |
|
|
Dik moc! Snad to tak ted i funguje; pokud mas tuhle zkusenost . Zni to velice dobre!!!! Ja jen mela hrozny strach, aby se nekdo nedostal do problemu, to je vse ... Ono to asi bude v pohode, pokud tu nekdo delsi cas studuje, ale na druhou stranu kdyz nekdo sem prijede a druhy den ma svatbu, tak to asi imigracnimu nevysvetli, ze se zamiloval pres noc
Potvrzuji Tvoje slova, ze je nutne mit vsechno perfektne pripravene a pak to jde rychle - me to slo uplne stejne.
No, ale zda se mi, ze pokud mas za Atlantikem deti, tak snad DCF stoji za zvazeni (za ten 1 mesic a vizum jsme meli oba).
A jeste posledni vec - za jak dlouho od svatby jsi mel zelenou kartu? A kdy jsi sel na interview?
P.S. Ten pokec zni moc fajn!!!
PP.S. Ja panaky taky nepiju, ani pivo ... obcas vinny strik Po hospodach ani barech nevysedavam, jednak se mi tam nelibi a jednak na to nemam cas. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|