|
|
| Autor |
Zpráva |
Ala Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 1:36 pm Předmět: Snoubenecke vizum -prosim poradit |
|
|
Ahoj lidicky,
muzete mi prosim poradit jak dlouho trvala snoubenecka visa na US Embassy?A jestli je to nakej hroznej opruz? Mam vizum na 10 let tak premyslim, ze prijedu jednoduse na turistike vizum..jestli ty snoubenecka trvaji moc dlouho a je to moc opruz...
dekuji za odpoved!
Ala  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 1:49 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
Doporucuji projit forum http://www.chicago-cz.com/forum/viewforum-27.html
Miro treba o tom hezky pise hned na zacatku a je tam i rada jinych rad.
Protoze krome tech dvou moznosti o kterych pises mas jeste moznost se vzit v Cechach a pozadat na US embassy ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 1:51 pm Předmět: |
|
|
| dekuji!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 2:01 pm Předmět: |
|
|
Neni zac! Ja si osobne myslim, ze prave cesta pres tu svatbu v Cechach je nejrychlejsi (osobni zkusenost = 1 mesic), ale mas samo na vyber  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 2:29 pm Předmět: |
|
|
| opravdu?Ja jsem zase cetla, ze je to to nejdelsi..ze pry se ani nemuzes rovnou s manzelem vratit, ale ze musis pockat az se vsechny papiry vyresi...?Ala |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 2:49 pm Předmět: |
|
|
No, hned se s nim vratit nemuzes, to je pravda. Ale od jeho zadosti (pokud tedy v USA) nemas skraloup, on vydelava a tedy mate vsechny papiry v cajku, pak to - aspon podle me zkusenosti (a treba to psala i Nola zde na foru a par dalsich lidi) je ta nejrychlejsi cesta. Ja sama ze sebe doporucuji, protoze ja ho mela v ruce 18.2.05 (zadali jsme 17.1.) a 17.3. jsem byla v USA a to jsem i stihla zabalit liftvan a kompletne vyklidit cely dum.
Na snoubenecke se ceka pry dele a brat se v USA na jine vizum znamena, myslim, take cekani zase na jine papiry - nevim; pocti si, popremyslej a uvidis. S jinymi vizy nemam osobni zkusenost.
P.S. byl tu kluk, ktery na DCF (Direct Consular Filling) pres ambasadu cekal 2 roky, ale ten byl v USA predtim 4 roky nelegalne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 3:20 pm Předmět: |
|
|
diky za vsechny info* vypada to ted asi jako nejlepsi moznost.. ale je potreba aby mel naky finance?Pritel dokoncil medicinu a ted si dela rozdilovy zk, takze nema jeste prijem..myslis,ze by to byl problem?Ja normalne pracuji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 5:21 pm Předmět: |
|
|
Takhle; nazory tu jsou ruzne, nicmene v Tvem pripade bude asi nejlepsi zavolat na konzulat US Embassy v Praze a rovnou se je na to zeptat. Protoze pokud Tvuj pritel nema zatim staly prijem, tak to vazne nevim, ale MOZNA, ze by treba mohli pomoci jeho rodice nebo tak ... zarucit se. Ale vazne nevim, ale na me byli moc mili, tak Ti urcite odpovi. Proste rekni (jako ja) pravdu, ze jsi moc zamilovana a nevis, jak to nejlepe udelat, abyste byli spolu. A v r. 2004 stacilo neco okolo $40 tis rocne, coz neni az tak moc, takze ...
USCIS zajima, jestli tady nebudes fiancne na obtiz, proto je treba ten afidavit of support a prijem.
No a myslim, ze jestli Ty pracujes neni az tak uplne dulezite ... protoze pracujes v Cechach.
Tak drzim palce a DEJ VEDET !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala Anonymní
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 2:41 am Předmět: |
|
|
| hmmm tak v tom koukam bude asi problem..ale aspon to vim ted nez pozde. Diky.Napisu na ambasadu a uvidim.Diky moc za vsechny rady!pa A. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 10:31 am Předmět: |
|
|
| Afidavit of support bude zcela urcite vtomto pripade potreba. Nemusi to byt jen rodice, ale jakakoliv soukroma osoba, jejiz prijmy to dovoluji. Obycejne staci kdokoliv, kdo nezije ve spolecne domacnosti s dalsimi cleny a detmi. Pak totiz staci celkem smesny rocni prijem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 10:59 am Předmět: |
|
|
| Hele, to se nacekas, kdyz budes psat - radeji na tu ambasadu zavolej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 490 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st leden 17, 2007 5:11 am Předmět: |
|
|
Bacha na to, pokazde ti nemuseji dat K-1 viza. Jak bude refused tak je problem. Uz by jse nemusela ani na ty turisticke viza dostat do USA.
Z mych skusenosti, jsem videl na vlastni oci jak zenska byla refused na US ambasade v Praze a to nikdy nebyla v USA. Oni si vybiraji lidi.
Ja bych radeji zkusil to turisticke vizum, tam bych se ozenil a do 3 mesicu mas aspon Pracovni povoleni a take ridicak a SSC.
Takze bacha na to, neni to vzdy pravda ze to daji kazdemu.
Musis mit uz potvrzene papiry z USA ze se chces vdavat v USA.
No risk no problems.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala Anonymní
|
Zaslal: pá leden 19, 2007 8:51 am Předmět: |
|
|
jo? no to teda koukam...ja jsem myslela, ze to snoubenecke ti prece musi dat! Ja jsem byla v USA hodnekrat a vzdy se radne vratila. A ted naposled mi to pri pohovoru dal za 2 minuty na 10 let...Myslim,ze to snoubenecke vizum je lepsi..ale kdyz pritel jeste nevydelava..tak se toho obavam...zase kdyz se beres tam tak 2 roky nemuzes vycestovat ne???To prave nechci.. Na ambasadu jsem napsala, ale jeste zadna odpoved.. diky!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá leden 19, 2007 1:07 pm Předmět: |
|
|
Ja nechapu, kde vznikla ta fama o tom, ze po svatbe v USA nemuze clovek 2 roky vycestovat? Videli jste to tu nekde? Nebo kdo teda ten nesmysl rozsiruje? Proc by vlastne clovek nemohl vycestovat? A proc zrovna 2 roky??????? Copak USA jsou nejake vezeni pro novomanzele?
Btw. K-1 nemusi dat nikomu, zrovna tak, jako jakekoliv jine vizum. Zadne vizum se na americkych ambasadach neudeluje "automaticky". Kazdou zadost musis nejak dolozit a kazda je zamitnutelna. A urcite nestaci jako duvod "silene zamilovana".
Muj kamarad chce na K-1 privezt do USA svou byvalou lasku a bude mit velke problemy, pokud neprokaze, jak pravidelne se osobne stykaji! Laska po telefonu nebo po internetu se nepocita. Musi prokazat, ze ji pravidelne navstevuje a v tom ma ted problem, protoze jeho frekvence navstev je momentalne "nedostacujici". proto musi v lete letet znovu na rande, aby dolozil cas, ktery s ni v poslednich dvou letech stravil  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: pá leden 19, 2007 1:19 pm Předmět: |
|
|
Scoute, to se pise (ty 2 roky) i ruzne jinde po forech - tak ji napis odkaz na svuj postup, jak jsi na to sel Ty. Ja sice netvrdim, ze s Tebou souhlasim na 100%, ale zrejme pro Tvuj pripad to bylo optimalni reseni - u me by to tak hladce asi neslo a nebo v dobe zadosti neslo, nevim.
A temy 2 roky se nejspis mysli doba, za jakou dostanes zelenou kartu od podani zadosti I-130 a spol. Jinak jeste jsi nenapsal za jak dlouho jsi GC dostal Ty ... jen me to zajima, protoze to muze hodne lidem pomoct. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|