|
Koho? |
Babiše |
|
0% |
[ 0 ] |
Generála |
|
100% |
[ 3 ] |
Tu ženskou (nechtělo se mi ani zapamatovat její jméno) |
|
0% |
[ 0 ] |
Někoho jiného (není na tomto seznamu) |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 3 |
|
Autor |
Zpráva |
miro Site Admin
Registrace: 10. 01. 2005 Příspěvky: 4053 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: ne leden 08, 2023 8:16 pm Předmět: Volby prezidenta v ČR 2023 - situace je složitá |
|
|
Tož jako nevím, ale rád bych dal hlas někomu, kdo nebude potají prodávat naší republiku nějaké totalitní mocnosti.
Máme tu tři vážné kandidáty.
Babiš (podporu mu vyslovil Zeman lidi okolo něho a to mluví za vše)
Generál (byl agent a kamarádil se s agenty totalitních států)
Ta ženská (prostě totálně neznámá osoba, která nikdy nic v ničem nedokázala a kterou protlačil asi kalousek a spol. asi z nějakého taktického důvodu)
možná přijde ještě překvapení nějakého kandidáta, kterému pomůže s kampaní Rusko. (to má ve zvyku ovlivňovat mínění těsně před volbami totálně poplašnými extrémními bludy, které se začnou chrlit ze všech stran týden před volbami)
Osobně vidím, že je stále mnoho lidí nakloněno Ruské propagandě a vím naprosto jistě, že minulé volby vyhrála pravice legálním podvodem, kdy se na poslední chvíli pospojoval slepenec všech pravicových zkrachovalců a vytvořil se ten kočkopes. Proto vím, že není vyhráno a je to vidět i na Slovensku, kde padla vláda. Roky dezinformačních kampaní Ruska tu zanechali velmi silné kořeny a bohužel současná pravicová vláda lidi nasrala snad ještě více než Babiš, tak je jasné, že bohužel je jen otázka času, kdy ČR bude opět podmaněna Ruským vlivem.
Férový prezident by mohl trochu pomoci, ale Generál mi nesedí, ta ženská je jen loutka a Babiš je pravděpodobně ruský kůň už léta. (budu se snažit zjistit koho by volil Kocáb, toho považuji za odborníka a volil bych stejně)
Opravdu nevím.. Jestliže neskončí ta nesmyslná válka vidím to bledě nejen v ČR, ale v celé Evropě. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1243
|
Zaslal: út leden 10, 2023 1:48 am Předmět: |
|
|
Generál je nejmenší zlo. Původně jsem preferoval Nerudovou, protože aspoň neměla nic společného s komunisty. Jenže pak jsem si jí párkrát poslechnul. To fakt nejde. Ona je strašně hloupá. Generál tedy nejspíš také, ale aspoň tak moc nemluví, takže to není až tak poznat
Za generálem i za Nerudovou stojí nejspíš určitě skupiny, které mají nějaké zájmy a jejich loutky jim v tom mají pomoci. Co se dá dělat, jiné už to nebude. Babiše samozřejmě beru jako zcela nevolitelného. Takže pokud to ve druhém kole bude Babiš vs Nerudová, budu držet palce Nerudové.
Volit nebudu. Za dva dny času strávené cestou do L.A mi nikdo z kandidátů opravdu nestojí. Můj jeden hlas není podstatný.
Vyhraje skoro určitě generál. Jen se bojím, abychom si za několik let neříkali, že to byla chyba, že i Babiš by byl lepší... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: út leden 10, 2023 3:48 pm Předmět: |
|
|
Ono ta psychologická předvolební kampaň v médiích začne gradovat až několik dní před volbami a potom to bude totálně extrémní bordel. Začnou se objevovat totálně šokující zprávy fotky, nahrávky i videa, které asi budou totálně lživé a vykonstruované, ale na ověření už nebude čas. Potom může padnout i Generál. U něj mi nesedí, to, že ať chce nebo ne, s Putinem musí sympatizovat už jen proto, že šel ve stejných šlépějích. Putin byl taky ze začátku brán jako menší zlo. Pavel už jednou kabát převlékl, stejně jako Zeman a asi by neměl problém kabát přehodit znovu. Nicméně já k volbám půjdu abych si potom mohl zanadávat.
Já osobně poznám v médiích kampaně které sponzoruje Rusko, stačí se před volbami zeptat mých několika kamarádů, kteří jsou silně zmanipulování proruskou propagandou a když uvidím že proti někomu silně bojují, podpořím ho.
Budu volit toho kdo bude jasně zaručovat to, že se nepoleze do Ruské prdele. Třeba Trump je jasný Putinův vlezdoprdelka. On ale lezl do prdele snad všem autoritářům, protože se chtěl stát jedním z nich. Jsem velmi zvědav i na to jak dopadnou volby v USA. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: čt leden 12, 2023 12:42 am Předmět: |
|
|
Tak u Pavla je vcelku jasné, že pokud by tady touhle dobou vládli komunisté, tak Pavel by nejspíš byl někde v čele armády, třeba by byl dokonce ministrem obrany
Ale Nerudová je fakt hrozná... Hodně těžká volba. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: čt leden 12, 2023 12:45 am Předmět: |
|
|
Ještě dodám jednu věc. Myslím si, že docela dobře (i osobně) znám některé lidi, kteří stojí za generálem a sponzorovali jeho kampaň. Jsou pro mě určitou zárukou, že generál bude ve funkci přijatelně fungovat. Kdo tito lidé jsou, lze docela dobře dohledat, existuje i fotka generála se sponzory
U Nerudové je to složitější. Skupina, která za ní stojí, není zdaleka tak průhledná a můžeme se dočkat hodně nepříjemných překvapení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: pá leden 13, 2023 11:48 am Předmět: |
|
|
Sledoval jsem včera debatu kandidátů na prezidenta a musím říct, že Generál si u mě šplhnul, protože jako jediný mluvil k věci co se týče dezinformačních manipulací z Ruska a ohrožení celého státu. Dále bylo jasně vidět, že proti němu jako oponent stojí Kalousek (nikoli ta ženská loutka) a to mě také utvrdilo v tom, že prezident v podobě Generála bude asi nejlepší volba a nyní to vypadá, že by jako jediný něco začal dělat s obranou našich lidí proti psychologickému dezinformačnímu boji, který už víc jak 10 let štve naše lidi proti sobě.. Řekl bych, že má můj hlas.. Doufám, že si to pak nebudu vyčítat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: pá leden 13, 2023 12:09 pm Předmět: |
|
|
S tím souhlasím. Nepříjemné překvapení samozřejmě vyloučit nelze... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: út leden 17, 2023 7:48 pm Předmět: |
|
|
Situace je velmi složitá. Mnohaleté dezinformační ruské taktiky udělali z lidí v ČR totální slepé ovce, nikdo vlastně neví čemu může věřit, lidi snadněji věří informacím z emailu, které přeposílá někdo vzdáleně známý, než tomu co říkají normální media. Trochu mi to připomíná situaci v USA před volbami. Potkávám lidi co fandí Putinovi, kteří budou volit generála a na druhou stranu vidím, že SPD nepodpoří Babiše, což je taky trochu zvláštní. Babišovi hází klacky pod nohy jak pravicové, tak levicové strany. Jako by Babiš stál mezi. V tradingu jsem se naučil být contrarian a proto mám tendenci více sympatizovat s tím koho dav více griluje. Zjišťuji, že nejsem rozhodnutý komu dát hlas. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: čt leden 19, 2023 4:58 am Předmět: |
|
|
Ono je to trochu volba známé zlo vs. neznámé zlo. Navíc ze všech stran se na mě valí propaganda, jak moc je důležité volit generála... V kontextu toho všeho momentálně chápu i lidi, kteří se rozhodnou jít volit Babiše. Nicméně já bych stále volil generála. Jsem optimista a věřím, že to neznámé zlo je menší, než to známé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 12908 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: so leden 21, 2023 3:18 am Předmět: |
|
|
Prevlekac kabatu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: so leden 21, 2023 8:13 pm Předmět: |
|
|
Ano, Rudo. Generál bohužel patří mezi ty lidi, kteří by byli úspěšní za každého režimu. Což pro mě ale stále není dostatečný argument, abych si myslel, že Babiš je lepší. Jen to ukazuje, že opravdu musíme volit mezi dvěma docela velkými zly. To jsme to dopracovali... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: ne leden 22, 2023 4:25 pm Předmět: |
|
|
Situace začíná houstnout a mění se velmi zajímavě. Většina lidí co fandila Zemanovi a Putinovi jde nyní volit Babiše. Nyní se začínají objevovat nové kampaně servírované prorusky naladěným skupinám o tom, jak všechny média fandí Generálovi a to je jasný důvod proč volit Babiše. Za mě to je ten moment na který jsem čekal. Nyní je jasně vidět kdo je na jaké straně.
Nerad bych viděl, aby se naše rodná zem vydala opět na cestu do Ruské prdele. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: pá leden 27, 2023 1:50 am Předmět: |
|
|
Nějak nechápu, proč zrovna prezidentské volby všichni tak moc prožívají. Reálně jsou daleko méně důležité než ty parlamentní.
Ještě sem dám názor z FB asi nejznámějšího anarchokapitalisty z ČR, Urzy. Stojí za zvážení, možná má v lecčems pravdu:
Martinus Karthus Urza:
Něco k volbám… ani ne tak k tomu, koho volit (což je mnedle fakt jedno), ale spíš k tomu, jestli tam jít. Máte-li nějaký subjektivní užitek z účasti na demokratickém fetišizovaném náboženském rituálu, běžte a užijte si to!
--
V opačném případě má Váš hlas smysl jen a pouze v případě, že výsledek voleb dopadne (i po přepočítávání) tak, že rozdíl mezi kandidáty bude právě jeden hlas (z těch milionů). Budou-li už dva hlasy, mohli jste ušetřit cestu k urně – dopadlo by to bez Vás stejně.
--
Věříte, že výsledek voleb bude 50,00 % versus 50,00 % a rozdílem bude právě jediný hlas? Běžte si vsadit. Je to tak nepravděpodobné, že to sázkové kanceláře ani nevyhlašují; ale zahrnují to v jiných řádově pravděpodobnějších variantách (stále s fajn kurzem).
--
Pomineme-li tuto extrémně nepravděpodobnou variantu, má Váš hlas nulovou váhu. Mohli jste si s ním utřít zadek a ušetřit za toaleťák; nebo těch pár minut cesty k urně a zpátky, ten čas jste mohli využít třeba užitečnějším scrollováním Facebooku.
--
Ale co když si tohle řekne víc lidí? Tak volby dopadnou jinak – a to bez ohledu na Váš hlas. Vy totiž nevolíte za ostatní, volíte jen sami za sebe; a ostatní udělají, co udělají – bez ohledu na to, zda jdete k volbám Vy. Váš hlas je k ničemu (nedopadnou-li volby o jeden hlas).
--
Jakkoliv Vaše volba skoro jistě o ničem nerozhodne (drtivá většina voličů může volit celý život bez toho, aby jejich hlas byť jen jednou něco změnil), říkat lidem, aby volili (či nevolili) a jak, smysl mít může; najednou ovlivňujete řádově více hlasů než jen ten svůj.
--
A taky se nám tu jako před každými volbami roztrhl pytel s influencery – mezi kterými jsou třeba i Kovy či Martin, které mám rád – vykřikujícími, že máte vzít osud do vlastních rukou a jít volit. A to dává smysl… až na to, že vůbec.
--
Respektive jejich snaha smysl dává; ovlivňují spoustu voličů. Vaše rozhodnutí jít volit, abyste změnili svou budoucnost, smysl nedává; máte jen jeden hlas, který téměř jistě nezmění vůbec nic. Volby dopadnou s Vámi i bez Vás téměř jistě úplně stejně.
--
Na tento jev občas poukazuji; a dostávám za to často kotel od skalních demokratů, zejména před volbami. Nikdo mi to sice nikdy nevyvrátil (což souvisí s tím, že to není názor, ale matematický fakt), ale prý bych to neměl psát, protože tím ovlivním hodně lidí.
--
A vadí to? Vadí, když lidé zjistí, že jejich hlas rozhodne s pravděpodobností blízkou té na výhru v loterii? Není to dezinformace, je to logická dedukce, kterou mi nikdo za ta léta nevyvrátil; a je to nepříjemná pravda, kterou si většina lidí neuvědomuje.
--
„Co když si to řekne víc lidí?“ je naopak zavádějící otázka. Kdyby si to řeklo víc lidí, Váš jeden hlas jejich volbu beztak nezmění. „Nepůjdete-li volit, dáte svůj hlas někomu jinému!“ Ne, prostě nedáte. Nepůjdete-li volit, volby téměř jistě dopadnou úplně stejně.
--
Máte-li pocit, že tím, co píšu, poškozuji demokratický proces, pak je celý ten slavný demokratický proces založený na oblbování lidí; na tom, že přes všechnu tu mediální masáž a emoce kolem voleb zapomenou na prostou matematiku. Což bohužel zapomenou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: pá leden 27, 2023 5:58 pm Předmět: |
|
|
Moc s tím nesouhlasím. Připadá mi to jako výkřik do tmy někoho kdo nemá vůbec chuť žít. Já jdu volit, abych se zúčastnil a mohl potom nadávat, kdo nevolí, ať potom nenadává na prezidenta. A jsou to významné volby, protože hlava státu i když nemá moc pravomocí, reprezentuje naši rodnou zem ve světě. Rozhodně bych nechtěl zase vidět, jak náš prezident krade propisky, nebo se opilecky motá a nemůže ani chodit.
Říct davu, že jeden hlas je na nic a že jako jednotlivec nemá smysl chodit volit, je podobné jako teorie, že nejrychlejší běžec – nikdy nedohoní želvu. Prostě matematicko-filosofická demagogie.
Nepotřebuji k tomu matematiku ani nějakou rádoby líbivou filosofii od Zénóna. Samo sebou, že běžec jednou dohoní želvu a samo sebou, že když někdo s velkou sledovaností vsugeruje tuto gaučovou teorii většímu množství lidí, tak může ovlivnit výsledek voleb a obzvláště v dnešní době, kdy je společnost z nějakého záhadného důvodu rozdělena skoro na přesnou půlku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: so leden 28, 2023 8:39 am Předmět: |
|
|
Tak co vaše typy na výsledek? Já bych to viděl někde na 57:43 pro generála. Hodně Babišových voličů se na to nejspíš vykašle, protože vidí, že to nemá cenu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: po leden 30, 2023 1:29 pm Předmět: |
|
|
Pěkně si to odhadl. Já osobně čekal vyrovnanější výsledek, ale jsem rád, že se to podařilo. Bude to příjemná změna.
Už jsem se nemohl koukat na toho arogantního prasečího opilce a na toho lháře co se narodil na Slovensku. Proboha proč Babiš nejde dělat prezidenta do své rodné země..
Mám ho opravdu plné zuby, hlavně tou volební agresivitou dva týdny před volbami a neustálým lhaním a překrucováním, úplně jsem viděl Trumpa, jakoby měli stejného poradce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: po leden 30, 2023 9:02 pm Předmět: |
|
|
Určitě. Mám z toho radost, byť generál je ještě pořád daleko od mého ideálního kandidáta na prezidenta. Jen tedy zatím není vůbec jisté, že při příštích parlamentních volbách se nám Babiš nevrátí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: ne únor 05, 2023 3:19 pm Předmět: Re: Jeste neco k volbam ... |
|
|
REJPAL napsal: | https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797531 |
Jsou to líbivě napsané články, ale jak jsem tak omrknul další jeho články, je zvláštní, že píše článek skoro každý den, to je úsilí, které samotný jeden člověk stěží zvládne. Potom je otázka kdo a proč to financuje a pak další otázka, proč je většina článků velmi lehce proti západní a proti evropská. Opravdu to je jen decentní a lehké a to je možná ten způsob, který bez agresivity funguje nejlépe na ovlivňování veřejného mínění.
Volba prezidenta ukázala, že většina lidí nejsou snadno zmanipulovatelní. Já bych to viděl tak, že to nebyla volba o Babišovi, ale spíše o Zemanovi a jeho zrádném chování vůči této vlasti a stanoveným pravidlům. Zeman dal polibek smrti Babišovi, když ho podpořil a zbytek už posral sám Babiš při volební kampani. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: po únor 06, 2023 6:08 am Předmět: Re: Jeste neco k volbam ... |
|
|
Větvička píše hezky. Dobře se to čte a mnohdy má pravdu. Bohužel, jeho články jsou skutečně prokládány polopravdami a kdybych chtěl psát manipulační články, dělal bych to asi nějak takhle. Tím nechci říct, že je nutně za to nějak placený. Je mnoho lidí, co to vidí podobně jako on.
miro napsal: |
Volba prezidenta ukázala, že většina lidí nejsou snadno zmanipulovatelní. |
No... Tak tohle ani náhodou. Ona totiž ukázala přesně pravý opak. Lidé dostali krásný naleštěný marketingový produkt a také si jej zvolili Prostě dobrá práce těch, co za zvolením Pavla stáli.Jak už jsem kdysi zmiňoval, oni to mysleli dobře. Cílem bylo zbavit se Babiše, což se povedlo a k tomu mi nezbývá než jim pogratulovat. Horší bude, pokud se jim tohle zalíbí a budou v manipulaci s lidmi pokračovat. Jsou v tom evidentně dobří.
Po zvolení Pavla napsal Jan Barta na svůj Twitter:
"Next project: vzkrisit novou socialni demokracii nebo jinou novou proevropskou levicovou stranu"
Bartovi se to klidně může podařit. Otázka je, kam tohle povede. Podobné věci většinou nedopadají dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|