|
|
| Autor |
Zpráva |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 9:36 pm Předmět: Cikani... |
|
|
Zajimalo by me, co si mysli Mlynek a Henek o otazce cikanu v Ceske republice. Vy prece nejste rasisti, ze ne?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 12:06 am Předmět: Re: Cikani... |
|
|
| Nikl napsal: | Zajimalo by me, co si mysli Mlynek a Henek o otazce cikanu v Ceske republice. Vy prece nejste rasisti, ze ne?  |
Otázka? Jaká otázka?
A je to dobře že se ptáš na můj názor. Každý má právo na můj názor...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 12:18 am Předmět: Re: Cikani... |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Nikl napsal: | Zajimalo by me, co si mysli Mlynek a Henek o otazce cikanu v Ceske republice. Vy prece nejste rasisti, ze ne?  |
Otázka? Jaká otázka?
A je to dobře že se ptáš na můj názor. Každý má právo na můj názor...  |
No jen jsem chtel vedet, co si o tom myslis.
Cesi pry jsou "rasisti", protoze "odsuzujou" cikany.
A co takovi Americani(myslim ti, kteri se tam uz narodili). Nejsou oni "rasisti", kdyz chtej stavet plot mezi USA a Mexikem. Pry aby zemi "ochranili" pred nechtenymi emigranty z Mexika.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: so leden 06, 2007 12:33 pm Předmět: rasismus... |
|
|
Dobre, nechcete se bavit o rasismu. Ani se vam nedivim. Zrejme o otazce cikanu v Cechach mnoho nevite. Zijete v USA a zde je podle vas vse v poradku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 11:52 am Předmět: Re: rasismus... |
|
|
| Nikl napsal: | Dobre, nechcete se bavit o rasismu. Ani se vam nedivim. Zrejme o otazce cikanu v Cechach mnoho nevite. Zijete v USA a zde je podle vas vse v poradku  |
Joo kdyby si chtel treba znat muj nazor, tak se pridam, ale ty ho nechces .... ale i tak ti ho dam ...
FUCK THEM!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 2:17 pm Předmět: Re: Cikani... |
|
|
| Nikl napsal: |
|
No, o “problému” s Cikány v ČR nemám takové skušenosti jako někteří lidi co v ČR žijí, ale řeknu Ti, že kdykoliv čtu o tomto téma něco v novinách nebo když navštívím ČR a bavím se s lidmi, tak jsem s toho úplně vykulený. Připadá mi to jako kdybych četl něco z Jihu USA z 1920-tých let nebo mluvil s někým Jižanem z 1920-tých letech.
Né že bych to nějak kritizoval nebo odsuzoval, ale zatím jsem nepotkal žádného Čecha kterého názory ohledně cikánů by se v USA nepovažovali za rasistické. V ČR slyšíváš něco jako “jo, cikáni, ti jsou ušmudlaní, jen kradou. Nemůžeš jim vědřit. Jsou líní, a rozmnožují se, a vykořisťují stát na nemocenských. Nechtěj se učit. atd.” Né že by to bylo nenávistné jako “měli by jít spátky do Indie” nebo “škoda že to Hitler s nimi nedotáhl až dokonce”, ale tyto řeči se nemůžou naznačit jinak než jako rasistické řeči.
Také jsem slyšel z leva řeči jako: “To že Cikáni jsou na tom mizerně je naše chyba. Jsou chudí protože jsou utlačovaní. Musíme jim pomoc. Musíme jim dát byty, naučit je žít mezi náma. Jo, bude nás to stát hodně peněz, ale je to naše povinnost jim pomoc se asimilizovat a přispůsobit se.” Takové řeči jsi slyšíval v 1880-tých letech od některých lidí v USA o Indiánech. Sice to tito lidi myslí benevolentně, a připadají si jako bojovníci oproti diskriminizaci, a cítí se že jsou morálně lepší než ti co říkají to co je v odstavci nahoře, ale vůbec si ani neuvědomují že takové řeči jsou paternalistické, ponižující, a rasistické, a ani nechápou že chtějí de fakto zničit cikánskou kultůru.
Racismus neznamená nenávist vůči jiné rase. Znamená to jen že se lidi třidí podle rasy. Jestliže řekneš že Vietnamci jsou houževnatí, a máš je rád, tak je to taky rasistické, i když je považuješ že jsou lepší nežli Tvoje rasa. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 467 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 4:25 pm Předmět: |
|
|
No, okolo mista, kde jsem jeste pred 2 roky bydlela, zilo nekolik cikanskych rodin musim rict, ze pristup lidi k nim byl ruzny. Nevim, asi se to ale neda rict, ze je smahem nenavideli. Ale ono je to asi dost tim, jak se chovaji ve spolecnosti. Vim, nase kultura je jim asi cizi a drivejsi snahy je zaclenit do spolecnosti nemely byt asi tak intenzivni, ale ted je realitou to, ze Cikani uz davno nebydli v maringotkach a - aspon nekteri - uz davno neziji tak, jak byli zvykli zit drive. A je tu problem.
Napriklad moje sousedka (Ceska) a dobra znama si vzala Cikana. Fajn kluk, nic proti, dost se staral (tedy ze zacatku); ovsem pak, co za mnou nekolirat prisla se zkrvavenym oblicejem, jsem ji po case beze vseho sepsala zadost o rozvod a ani jsem ji to nerozmlouvala. Jeji druhy manzel byl Cikan jen napul a tak prima kluk se da potkat jen stezi; ted ve vse v poradku. Ale jak s jejim prvnim tak i s jejim druhym manzelem jsem vychazela dobre a vybec mi neprislo, ze by byl nejak menecenny nebo tak. Proste normal (a bil by ji i kdyby byl to byl Cech ... ten kluk je totiz chorobne a bezduvodne zarlivy a jeho nazor byl "jsi zenska, tak budes sedet porad doma a hotovo").
Ale k veci - co se o ruznych Romskych rodinach povidalo (drbe se vsude) spis, podle me zalezelo, jak se jednotlivi clenove chovali k ostatnim, jestli meli ciste a nezavsivene deti, jestli chodili do prace a tak dal. Ano, jeste stale (mozna bohuzel) je zvykem, ze se rekne "ano, to jsou Cikani, ale je to moc slusna rodina.". Mam pocit, ze rada Romu se snazi zit s ostatnimi v harmonii a oceni, kdyz je spolecnost mezi sebe prijme (a to se i postupne deje).
A Cikan je spise hanlivy nazev; ted se rika "obcan romskeho puvodu".
Co se asi Cechum nelibi:
1. ze hodne Romskych rodin stale zije pouze ze socialnich davek. Rada z nich ma 6 a vice deti, a protoze davky podpory na dite se pocitaji podle toho, kolik ma kdo deti a umerne s tim rostou, pri 6 detech to hodi vic nez prumerny plat. Tak proc by pracovali, kdyz se z toho vsichni uzivi ... jenomze Cesi argumentuji tim, ze tyhle davky jdou z jejich dani a maji do jiste miry i pravdu. Navic dalsi argument je ten, ze ty penize nejdou tem detem, ale rodicum a deti pak behaji po ulicich otrhane a kradou. NETVRDIM, ze to delaji vsichni, ale hodne part zejmena v prazske hromadne doprave vyuziva ke kapesnim kradezim malych deti ... nejsou trestne stihatelne.
2. ze obecni byty, ktere byly postaveny z verejnych prostredku, jsou prednostne pridelovany Romskym rodinam, kdyz hodne mladych ceskych rodin musi nucenne bydlet s rodici, protoze na koupi sveho bytu ci domu nemaji a hypoteku jim nikdo neda (ziskat hypoteku v Cechach byl jeste nedavno nadlidsky vykon). Ale Romum se byty prideli, protoze jinak zacnou vykrikovat neco o diskriminaci a je zle. Ale ze casto jsou tyhle obecni byty po case zdevastovany a ze Romove casto neplati najem, je rade Cechu proti srsti. Argumentuji tim, ze kdyz by klasicky Cech neplatil najem, proste ho z obecniho domu vystehuji; u Cikana to ale neudelaji, protoze by to pry nebylo kvuli neplaceni, ale z rasistickych duvodu.
Na druhou stranu si ale nemyslim, ze vsichni Cesi jsou rasisti; spis zpusob, jak svuj postoj k Cikanum projevuji, je do jiste miry i projevem ceske ironie (mame trochu jiny zpusob mluvy). V tomto smyslu je i vystizny nedavny skandal okolo pana Cunka (starosta Vsetina a nyni lidr KDU-CSL) http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=13.12.2006&238m=d&238p=OCI&238v=44376 (ted mi to sice neslo pustit, ale uz jsem jim poslala pripominku), ktery Romy z obecnich bytu vystehoval do nahradniho ubytovani a pak verejne prohlasil, ze cisti zem od vredu. Media si na nem doslova zgustla. Prikladam jeste nazory z Centra.cz http://aktualne.centrum.cz/domaci/mesta-a-regiony/clanek.phtml?id=306099 i z romskych stranek http://www.romea.cz/index.php?id=vsetin.
No, ale pravda je, ze pan Cunek se timhle zaradil mezi nejpopularnejsi (a taky nejkontroverznejsi) politiky.
Muj nazor je, ze v okamziku, kdy Romove prestanou poukazovat na to, ze jsou Romy a jsou porad utlacovani a NEBUDOU toho ZNEUZIVAT, tak utlacovanymi byt prestanou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 6:04 pm Předmět: Re: Cikani... |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Nikl napsal: |
|
No, o “problému” s Cikány v ČR nemám takové skušenosti jako někteří lidi co v ČR žijí, ale řeknu Ti, že kdykoliv čtu o tomto téma něco v novinách nebo když navštívím ČR a bavím se s lidmi, tak jsem s toho úplně vykulený. Připadá mi to jako kdybych četl něco z Jihu USA z 1920-tých let nebo mluvil s někým Jižanem z 1920-tých letech.
Né že bych to nějak kritizoval nebo odsuzoval, ale zatím jsem nepotkal žádného Čecha kterého názory ohledně cikánů by se v USA nepovažovali za rasistické. V ČR slyšíváš něco jako “jo, cikáni, ti jsou ušmudlaní, jen kradou. Nemůžeš jim vědřit. Jsou líní, a rozmnožují se, a vykořisťují stát na nemocenských. Nechtěj se učit. atd.” Né že by to bylo nenávistné jako “měli by jít spátky do Indie” nebo “škoda že to Hitler s nimi nedotáhl až dokonce”, ale tyto řeči se nemůžou naznačit jinak než jako rasistické řeči.
Také jsem slyšel z leva řeči jako: “To že Cikáni jsou na tom mizerně je naše chyba. Jsou chudí protože jsou utlačovaní. Musíme jim pomoc. Musíme jim dát byty, naučit je žít mezi náma. Jo, bude nás to stát hodně peněz, ale je to naše povinnost jim pomoc se asimilizovat a přispůsobit se.” Takové řeči jsi slyšíval v 1880-tých letech od některých lidí v USA o Indiánech. Sice to tito lidi myslí benevolentně, a připadají si jako bojovníci oproti diskriminizaci, a cítí se že jsou morálně lepší než ti co říkají to co je v odstavci nahoře, ale vůbec si ani neuvědomují že takové řeči jsou paternalistické, ponižující, a rasistické, a ani nechápou že chtějí de fakto zničit cikánskou kultůru.
Racismus neznamená nenávist vůči jiné rase. Znamená to jen že se lidi třidí podle rasy. Jestliže řekneš že Vietnamci jsou houževnatí, a máš je rád, tak je to taky rasistické, i když je považuješ že jsou lepší nežli Tvoje rasa. |
Jsem rad ze jsi take k tomuto tematu neco pripsal. To ze zijes trvale v USA a nemas o Ceskych cikanech "poneti" ti nikdo nezaliva.
Kdyby jsi v Cechach zil trvale, tak budes mluvit jinak. Dana o tom pise dobry clanek.
Ja jsem s nimi v Cechach dobre zkusenosti nemel. Kdyz me bylo asi 12, tak jses sel s mym bratrancem do kina. Muj bratranec byl po urazu na invaldinim voziku. Ciakni(teda Romove) k nam pred kinem prisli a pozadovali na nas penize a cigarety. Kdyz jsme jim rekli, ze zadne nemame, tak se nastvali. Jeden z cikanu me nakopl do kotniku a kdyz jsem se ohnul, abych se podival na moji podlitinu na noze, tak toho vyuzili a prevratili vozik s mym bratrancem a hrozne se tomu smali. To me pekne nasralo, zvedl jsem vozik zpet na kolecka a rekl jsem jim, ze to jsou pekni srabi, kdyz muzou udelat neco proti bezmocnymu.
Nato prisel nejakej jinej, starsi cigan(asi 40-cetiletej) a rekl me: Ty drz hubu, kdybys nam dal penize, tak se vam nic nestalo.
Takze jak vidis, zadny "mirumilovni" lide to nejsou.
Samozrejme nerikam, ze jsou vsichni stejni. Znal jsem take par slusnych. Dokonce 2 delali u nas v udrzbe, kdyz jsem jeste zil v Cechach. Jeden byl vyuceny zamecnik a druhy soustruznik. To ale byla vyjimka, protoze vetsina z nich nemela ani ukoncenou zakladni skolu. Slusnych cikanu v Cechach moc neni, podle me tak jenom 20% a to je mozna i prehnane.
Nebyla to jejich chyba, ale mohli za to jejich rodice, kteri je neposilali do skoly. Rodice meli vetsinou problemy s alkoholem, nedelali a tim padem nemeli penize. Proto "zneuzivali" jejich deti a posilali je krast. Treba jen pro par korun, tak jak se to prihodeilo me.
Vis o tom, ze v USA je take veliky rasismus, jenom se o tom nahlas nesmi mluvit
Ja toho vim dost od znamych a lidi, kteri tam nejakou dobu zili. A nerikej me, ze to neni pravda  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 6:12 pm Předmět: Trochu bokem... |
|
|
| Dana_MI napsal: |
Fajn kluk, nic proti, dost se staral (tedy ze zacatku); ovsem pak, co za mnou nekolirat prisla se zkrvavenym oblicejem, jsem ji po case beze vseho sepsala zadost o rozvod a ani jsem ji to nerozmlouvala.
...
Proste normal (a bil by ji i kdyby byl to byl Cech ... ten kluk je totiz chorobne a bezduvodne zarlivy ... |
Trochu bokem, ale toto je další věc co mě na Čechách docela fascinuje: docela nevzrušující pohled na násilí v manželství. Připadá mi to, že bití ženských svými manželami se dosti lidí dívají jen jako na nepříjemný část manželství kterým občas žena musí projít, místo jako na kriminální útok na druhou osobu. “No, jó holka, to víš, tak už to chodí. Asi jsi ho naštvala... On je dobrý chlap, ale né když pije....” Doufám že se mýlím.
Psala jsi že jsi jí rozvod ani nechtěla rozmlouvat. Nedovedu si představit že někdo by jí to chtěl rozmlouvat. Měla se rozvést hned po prvním útoku.
V takovým případě mi to připadá že ten chlap měl být hned zatčený a sedět na pár let za kriminální použití násilí, holka jít do nemocnice na vyšetření, a dodat svému advokátovy zápis od policie a od nemocnice. Jestliže vážně měla krvavý obličej, tak prosekutor by to mohl zvednout až na pokus na vraždu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 6:19 pm Předmět: Re: Cikani... |
|
|
| Nikl napsal: |
...
Jsem rad ze jsi take k tomuto tematu neco pripsal.
... |
Dej mi trochu času se podívat na to co Dana poslala link, a pak odpovím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 467 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 7:44 pm Předmět: Re: Trochu bokem... |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Dana_MI napsal: |
Fajn kluk, nic proti, dost se staral (tedy ze zacatku); ovsem pak, co za mnou nekolirat prisla se zkrvavenym oblicejem, jsem ji po case beze vseho sepsala zadost o rozvod a ani jsem ji to nerozmlouvala.
...
Proste normal (a bil by ji i kdyby byl to byl Cech ... ten kluk je totiz chorobne a bezduvodne zarlivy ... |
Trochu bokem, ale toto je další věc co mě na Čechách docela fascinuje: docela nevzrušující pohled na násilí v manželství. Připadá mi to, že bití ženských svými manželami se dosti lidí dívají jen jako na nepříjemný část manželství kterým občas žena musí projít, místo jako na kriminální útok na druhou osobu. “No, jó holka, to víš, tak už to chodí. Asi jsi ho naštvala... On je dobrý chlap, ale né když pije....” Doufám že se mýlím.
Psala jsi že jsi jí rozvod ani nechtěla rozmlouvat. Nedovedu si představit že někdo by jí to chtěl rozmlouvat. Měla se rozvést hned po prvním útoku.
V takovým případě mi to připadá že ten chlap měl být hned zatčený a sedět na pár let za kriminální použití násilí, holka jít do nemocnice na vyšetření, a dodat svému advokátovy zápis od policie a od nemocnice. Jestliže vážně měla krvavý obličej, tak prosekutor by to mohl zvednout až na pokus na vraždu. |
Mlynku, ja vim; me to taky prislo velice ponizujici, snazila jsem se ji pomoct, jak to slo, ale - a to mozna budes v soku - jeji vlastni rodice byli spis na jeho strane a prohlasovali "no, ona proste provokuje, proc se vubec bavi se svymi kamaradkami, kdyz on to nema rad". Tohle jsem proste nepochopila - ona prisla ke me domu na kafe a na kus reci a on po 10 minutach u me doma zvonil, hazel kaminky na okno, piskal a tak dal. A jecel :"Jano, pojd domu". Podle me jednak byl strasne zarlivy, jednak asi neuznaval jeji pravo na to si na chvili vyjit z domu, kdyz je jinak porad doma s detmi (a on prece ty deti neni povinnen hlidat, i kdyz jsou take jeho) ... i kdyz mela doma vsechno vzorne uklizeno a uvareno a on na nic nemusel sahnout; a jednak - a to asi bych nemela rikat, ale on ji proste asi povazoval za svuj majetek (videl to asi doma, jeho dedecek si babicku koupil za par koni).
No, u Cechu je, bohuzel, postoj jako "nemychej se mezi ne, oni si to vyridi sami mezi sebou". Ja si to nemyslela, ale vsichni okolo me varovali ve smyslu "pockej, oni se udobri a pak se obrati proti Tobe". Nastesti to tak nedopadlo, ale tahle holka ve finale nemela ani na advokata, a proto jsem ji pak pomahala s rozvodem (sice nejsem pravnik, ale nekolik semestru prava mam) ... no, dopadlo to dobre, v jeji prospech.
A ten krvavy oblicej mela a ne jen jednou. Ale - a to se mi na Cechach take nelibi a, mozna, bych mela doplnit svoje postrehy v tematu USA versus Cechy o tenhle rozdil. Mlynku, vis, kdyby totiz sla na policii, tak by se vystavila dalsimu vyslychani a tak dal a jeste relativne nedavno by ji jednak bud nebrali moc vazne (jako ze si to zpusobila sama) a nebo, i kdyby je presvedcila a ze agresorem je on, ze za nic ona sama nemuze, tak by meli stejne omezene moznosti (zakon jeste nedavno nedaval pro tyhle pripady moc moznosti). Ted je, myslim od 1.1.2007, moznost vykazat nasilnika na 10 dni z domu bez moznosti odvolani ... aspon to; driv utikaly spise obeti domaciho nasili a ty pak vlastne byly vicemene bez pristresi (takze co bylo lepsi - obcas zkousnout nasili a nebo byt bez strechy nad hlavou). Protoze kdyz si vezmes do uvahy okolnosti, jako je treba pomalost soudu, tak i kdyz manzel terorizuje rodinu, tak porad ma v danem miste trvale bydliste a tudiz i pravo tam bydlet - manzelka si muze pozadat o rozvod, ale kvuli nedostupnosti jineho ubytovani spolu proste budou bydlet i nadale, on proste odchzet nebude, proc taky, a nez se cely spor o rozvod a o majetek vyresi, muze uplynout i rada let. A po celou tu dobu ho nikdo z toho bytu nevyhodi (neni pravni narok) a i kdyz pravni narok vznikne, tak on bude argumentovat, ze ona mu pri vyporadani nenabidla moznost nahradniho ubytovani a jsme tam, kde jsme byli. Po celou dobu jsou spolu a po celou dobu ma dany nasilnik moznost se projevit, jak je mu libo (ono to, samozrejme, muze byt i zena nasilnik ...). Ja vim, neni to nic, na co by Cesi meli byt hrdi, ale uprimne o pripadech, kdyz byl jeden z manzelu obzalovan za pokus o vrazdu v CR jsem jeste neslysela ...
A kdyz trochu odbocim treba na priklad obeti znasilneni, rada holek ani na policii nesla, protoze casto policajti s radou z nich jednali tak, jako ze ji bud neveri a nebo ze si za to muze sama ... tohle podle me take neni v poradku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:25 pm Předmět: Re: Trochu bokem... |
|
|
| Dana_MI napsal: |
...
A ten krvavy oblicej mela a ne jen jednou. Ale - a to se mi na Cechach take nelibi a, mozna, bych mela doplnit svoje postrehy v tematu USA versus Cechy o tenhle rozdil.... |
No, DV (domestic violence) je problém v USA taky. To co píšeš slyšíváš od žen v Americe úplně stejně... její rodiče souhlasí s ním a né s ní.... policie jí nevěří... nechtějí být vyslýchané... Ona si to vyprovokovala, ...soudy jsou moc pomalé, atd. Zajímavé je taky to, že pry ženy co sloužejí v porotách u soudu jsou na ženy které soudí svého muže za útoky většinou víc kritičtější než ti muži co sloužejí v porotách.
Ve většině států existuje vykázat násilníka na 10 dní jak píšeš (jmenuje se to TRO nebo PFA, atd., podle státu). Ale rozdíl mezi tím jak Ty líčíš jak to je v ČR a jak to bývá ve státech je, že když se vydá permenant restraining order nebo permanent protection from abuse order, tak by to bylo nepochopitelné že ženská by musela žít s tím chlapem co jí bije dál. Většinou soud řekne že ona tam žije a tak má právo dál tam žít, ale že on musí se držet pár set stop od ní a jejího domu, takže tím pádem strací právo vstoupit do bytu, a musí se vystěhovat. Nebo soud nařídí že on jí má zaplatit její vystěhování a činži v jiném domě.
U nás ve škole pár studentů psalo v DV klinice žádosti na TRO pro klientky, ale potom co jsem slyšíval, tak je mi to jasné že bych to vůbec dělat nemohl. Mám úctu k právníkům kteří dělají DV (ať na straně žalobce nebo na straně obžalovaného); mě se vždycky s toho jen chce zvracet. Mám dojem že klientky by ode mě často spíš slyšívali jaké jsou výhody a rozdíly mezi třicetosmičkou, pětačtyřicítkou a 9 milimetrovkou, než jaké papíry se mají podat kdy a kam.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 939 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po leden 08, 2007 6:20 am Předmět: |
|
|
Ono je velice tezke pochopit cikany, nebo se do nich vzit. Ja jsem jednu dobu toto studoval a dospel jsem k zaveru, ze cikani jsou uplne jini lide z jineho testa s jinou mentalitou, jinak se bavi jinak zijou maji jine priority, ktere se belochum velice spatne chapou. Rekl bych, ze oni jsou neco jako neochoceny, divoky druh lidi a ze se ridi spise instinktem, pudem, a emocemi, nez rozumem. Jedna vec co si myslim i kdyz to rikam nerad, protoze jsem taky nikdy cikany moc nemusel je to, ze oni maji par uzasnych vlastnisti co belosi nemaj, nechci to jmenovat detailne v bodech me se treba nejvic libi, ze Drzi pri sobe tj. podpoujou se navzajem vsemi prostredky (timto zpusobem se da prezit i v nejkrutejsich podminkach kdekoli). My jsme mozna lepsimi predatory a dokazem vydelat vic prachu, vystudovat vic skol a byt poslusnejsi otroci, oni se ale umi bavit a vychutnavat zivot a svobodu posvem. Myslim, ze je neinteligentni chtit aby takto odlisna rasa cloveka se chovala uplne stejne jako jina lidska rasa. To je asi stejne jako kdyby nekdo chtel aby se zebra chovala stejne jako kun. Zde je potreba vzajemna tolerance a kdo to nechape muze klidne zit svuj zivot v nenavisti a zlobe.
PS: z nedostatku casu zrejme nebudu reagovat, nebo obhajovat svuj nazor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 08, 2007 8:06 am Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Ono je velice tezke pochopit cikany, nebo se do nich vzit. Ja jsem jednu dobu toto studoval a dospel jsem k zaveru, ze cikani jsou uplne jini lide z jineho testa s jinou mentalitou, jinak se bavi jinak zijou maji jine priority, ktere se belochum velice spatne chapou. Rekl bych, ze oni jsou neco jako neochoceny, divoky druh lidi a ze se ridi spise instinktem, pudem, a emocemi, nez rozumem. Jedna vec co si myslim i kdyz to rikam nerad, protoze jsem taky nikdy cikany moc nemusel je to, ze oni maji par uzasnych vlastnisti co belosi nemaj, nechci to jmenovat detailne v bodech me se treba nejvic libi, ze Drzi pri sobe tj. podpoujou se navzajem vsemi prostredky (timto zpusobem se da prezit i v nejkrutejsich podminkach kdekoli). My jsme mozna lepsimi predatory a dokazem vydelat vic prachu, vystudovat vic skol a byt poslusnejsi otroci, oni se ale umi bavit a vychutnavat zivot a svobodu posvem. Myslim, ze je neinteligentni chtit aby takto odlisna rasa cloveka se chovala uplne stejne jako jina lidska rasa. To je asi stejne jako kdyby nekdo chtel aby se zebra chovala stejne jako kun. Zde je potreba vzajemna tolerance a kdo to nechape muze klidne zit svuj zivot v nenavisti a zlobe.
PS: z nedostatku casu zrejme nebudu reagovat, nebo obhajovat svuj nazor. |
Vim ze nemas cas a nebudes zrejme reagovat na muj prispevek.
To ze jsou cikani "divoci lide", jak si napsal ale sere dost lidi. Nejvic ale tech co museji casne rano vztavat do prace. Kdyz jim cikani delaj svym "svobodnym" zivotem celou noc bordel, tak se poradne nevyspi, v praci jsou unaveni a sef s jejich vykonem asi take nebude spokojen.
Lide v Cechach nejsou ochotni porad platit dane na lidi, kteri se chteji jenom "bavit".
Urcite si slysel o te zdi co se stavela v Maticni ulici(a co se musela zborit). Jednou to lidi nasere a budou stavet zdi vsude a ja doufam ze to udelaji a nebudou se bat zadny EU. Takze to tak  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: ne únor 04, 2007 10:04 am Předmět: Re: rasismus... |
|
|
| Mob napsal: | | Nikl napsal: | Dobre, nechcete se bavit o rasismu. Ani se vam nedivim. Zrejme o otazce cikanu v Cechach mnoho nevite. Zijete v USA a zde je podle vas vse v poradku  |
Joo kdyby si chtel treba znat muj nazor, tak se pridam, ale ty ho nechces .... ale i tak ti ho dam ...
FUCK THEM!! |
haha mobe, taková drsná odpověď od takového milovníka rasových menšin  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|