|
|
| Autor |
Zpráva |
Tonda Anonymní
|
Zaslal: so leden 15, 2005 12:03 am Předmět: Neni to snadny |
|
|
Osobne si vazim lidi co jeli do ameriky za svymi sny. Ja jsem byl v US rok a nejak zvlast jsem si nevidelal, ale ziskal jsem zkusenosti, ktere bych jinak nikdy neziskal. Vim ze to neni snadny a clovek spis potrebuje stesti, nez plan. Jsem rad ze nepatrim mezi ty kecaly co pijou pivo a cumej na televizi a kecaj o Americe.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tiskarna
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 106 Bydliště: Memphis
|
Zaslal: út leden 18, 2005 11:11 am Předmět: |
|
|
| Ahoj ja uz jedu sesty rok a zatim bych vubec nemenil .Mam se tady dobre.Doma bych nemel to co mam.Je ,ale pravda ,ze doma je doma! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 981 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út leden 18, 2005 2:03 pm Předmět: |
|
|
| Nekteri lidi se nemaj kam vratit |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Slough
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 18 Bydliště: Raleigh, NC
|
Zaslal: út leden 18, 2005 9:36 pm Předmět: |
|
|
Taky uz tu nejaky patek pobyvam, ale domu se moc tesim. Vsude je mi dobre  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Redneck
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 43 Bydliště: Deep South
|
Zaslal: út leden 18, 2005 10:41 pm Předmět: |
|
|
Jo, Miro, tak nejak...
Jinak, co se me osobne tyce - Uz nejaky patek se citim doma tady... Jak rikavam po zhruba sestem (ze sedmeho): Rednekem jsem se uz narodil...akorat, ze na *S*P*A*M* konci zemekoule....
To ale vubec neznamena, ze bych na Cesko nejak zanevrel, naopak. Jenom popravde - co bych tam delal? Snad nekdy na dovolenou?
Mike |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: út leden 18, 2005 11:27 pm Předmět: |
|
|
Redneck dobry nick. Se musim smat kdyz si vzpomenu na ty 4ri komiky z texasu jak mluvej o rednecks, ani nevim jak se jmenujou, jsou to jako 4ri kovbojove co jezdej po Americe a bavej lidi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Slough
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 18 Bydliště: Raleigh, NC
|
Zaslal: st leden 19, 2005 8:46 am Předmět: |
|
|
Take That  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 13 Bydliště: jarni 47,Ostrava 6,cz
|
Zaslal: st leden 19, 2005 10:04 am Předmět: |
|
|
| Jo,me je tady taky fajne,ale sere me ten zajebany kurs dolaru.Zrejme to na jare zabalim a zkusim tu Anglii.Nema nekdo zname v Anglii nebo Irsku?Diky predem za info. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
|
Zaslal: pá leden 21, 2005 9:23 am Předmět: Diky Miro. |
|
|
Dekuji Miro za uzitecne info  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá leden 21, 2005 1:25 pm Předmět: Re: Diky Miro. |
|
|
...Dekuji Miro za uzitecne info...
----------------
Pravdou je, ze napr. v Irsku jsou ve "sluzbach" dvojnasobne platy v porovnani s USA. Dvojnasobne drazsi jsou i zivotni naklady. /samozrejme zalezi na standartu jednotlivce/. Pokud tam nemame pratele a jedeme "solo", chce to koukat kolem sebe a ptat se domorodcu na jejich tip. Poradi, staci sednout v prvni hospode, mluvit s taxikari atd. K vyhledani prac.mist bych nepouzil agenturu,(zbytecne vydaje) ale sel primo do firmy a po dohode (prislibeni mista) nasledne na pracak vyridit formality. Prijimaci interview do zamestnani jsou zhruba stejna jako v US. Takze se nepodcenovat a vypsat vsechno a "vice" Irsko zatim bylo vzdy tradicne k imigr. politice vstricne.Nevim jak do budoucna. Neni nutne jezdit hned do Londyna jako kazdy, ale osondovat si prave Irsko jako vychozi, klidnejsi pozici pro dalsi postup.Podle tech co tam ziji, je situace neporovnatelne jednodussi a pratelstejsi oproti US. Po urcite dobe pobytu-prace, vznika narok na vsechno,nehlede na pro nekoho urcite vyhodnejsi evropsky standart.Tolik muj nazor.
mp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarek
|
Zaslal: po leden 24, 2005 9:46 am Předmět: |
|
|
| Diky annonyme,z Tveho clanku jsem navodil dojem,ze Irsko se zda lepsi volba nez Anglie.V Anglii se musis registrovat a cekat nekolik mesicu na international insurance number.Nema nekdo internetove stranky o Irsku?Diky vsem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tommy Anonymní
|
Zaslal: st únor 09, 2005 12:17 am Předmět: Je to fakt |
|
|
Byl jsem v USA 3 roky a ted jsem v Anglii a vse je opravdu jednodussi,penize nasobne vyssi,nemluve o dojezdu domu.Neda se to srovnat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: st únor 09, 2005 10:40 am Předmět: Re: Diky Miro. |
|
|
[quote
mp[/quote]
Kdy se konecne prihlasis tak jak te vsichni znaji jako malej peta a prestanes se schovavat za Anonymní  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
essence
Registrace: 14. 01. 2005 Příspěvky: 63
|
Zaslal: st únor 09, 2005 6:51 pm Předmět: |
|
|
Tommy, jsem 5.rok v USA, na $ si fakt nestezuju a do Ceska to mam nastesti hodne daleko.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|