|
Autor |
Zpráva |
Helen Light Anonymní
|
Zaslal: čt říjen 08, 2020 8:56 am Předmět: K1 - snoubenecka viza |
|
|
Ahoj zravim,
Zajimalo by me jestli je tady nekdo. kdo prochazi procesem snoubeneckych viz stejne jako ja? Je to neskutecne dkouhy a frustrujici proces a rada bych se podelila o "zazitky".
Dekuji moc
Helen[/b] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1282
|
Zaslal: čt říjen 08, 2020 11:05 am Předmět: Re: K1 - snoubenecka viza |
|
|
Helen Light napsal: | Ahoj zravim,
Zajimalo by me jestli je tady nekdo. kdo prochazi procesem snoubeneckych viz stejne jako ja? Je to neskutecne dkouhy a frustrujici proces a rada bych se podelila o "zazitky".
Dekuji moc
Helen[/b] |
Všechna US víza jsou dlouhý a frustrující proces. Proti některým druhům pracovních víz jsou ale pořád ještě snoubenecká víza procházka růžovou zahradou a jejich termíny extrémně krátké Někteří imigrační právníci velmi opatrně doporučují tento proces obejít (ESTA nebo turistická víza a následná svatba v USA). Ale podle mě je to zbytečné riziko. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 10:06 am Předmět: Re: K1 - snoubenecka viza |
|
|
O delce a frustracich vim, zajimalo mne pouze zda nekdo taky z ceska momentalne prochazi procesem snoubeneckych viz, jelikoz tento proces se prece jenom lisi od ostatnich typu. Pracovni viza, co teda alespon mi pratele meli, melo mnohem hladsi a rychlejsi prubeh.
Cely proces se nam zastavil na 4 mesice diky covidu a stale nemame ani potvrzenou petici. Tak me zajimalo jak jsou na tom ostatni.. Obejit nic nehodlam jelikoz tam se snoubencem hodlam zit plnohodnotny zivot, tak by me to ani nenapadlo. Docela prekvapive od pravniku, ze by toto doporucovali. Delame viza pres spolecnost Rapid Visa tak snad to bude trosku vice rapid nez normalne.
Ono taky u pracovnich a jinych typu viz neni ta frustrace z toho ze se nemuzes videt se svou polovickou coz je veliky rozdil
Hezky den
Všechna US víza jsou dlouhý a frustrující proces. Proti některým druhům pracovních víz jsou ale pořád ještě snoubenecká víza procházka růžovou zahradou a jejich termíny extrémně krátké Někteří imigrační právníci velmi opatrně doporučují tento proces obejít (ESTA nebo turistická víza a následná svatba v USA). Ale podle mě je to zbytečné riziko.[/quote] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 11:14 am Předmět: |
|
|
Nemá moc cenu zjišťovat, jak to komu dlouho trvalo. Daleko lepší je podívat se na stránky USCIS, kde jsou aktuální informace:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Např. pro I-129F spadající pod California Processing Center (co je asi váš případ, spadají tam všechny K1/K2) je očekávaná doba vyřízení 5-7 měsíců. Pak se vše teprve může posunout dál.
I to je důvod, proč někteří volí daleko riskantnější možnost přicestování do USA na ESTA nebo B2 turistická víza (bohužel, tohle momentálně také téměř nejde kvůli covidu) a teprve v USA si to vše "rozmyslí" a najednou se rozhodnou, že se vlastně chtějí vzít Já bych to ale nedoporučoval v téhle situaci nikomu, ty možné problémy za těch pár měsíců čekání navíc nestojí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 2:28 pm Předmět: |
|
|
Zrejme si nerozumime, me nejde o delku procesu od ostatnich ale o to jak to prozivaji a jak to zvladaji. Tipy rady a sdilet stejnou situaci.
Stranky USCIS znamu z na spamet a prumernou dobu vyrizeni taky znam.
Dekuji
Clayton napsal: | Nemá moc cenu zjišťovat, jak to komu dlouho trvalo. Daleko lepší je podívat se na stránky USCIS, kde jsou aktuální informace:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Např. pro I-129F spadající pod California Processing Center (co je asi váš případ, spadají tam všechny K1/K2) je očekávaná doba vyřízení 5-7 měsíců. Pak se vše teprve může posunout dál.
I to je důvod, proč někteří volí daleko riskantnější možnost přicestování do USA na ESTA nebo B2 turistická víza (bohužel, tohle momentálně také téměř nejde kvůli covidu) a teprve v USA si to vše "rozmyslí" a najednou se rozhodnou, že se vlastně chtějí vzít Já bych to ale nedoporučoval v téhle situaci nikomu, ty možné problémy za těch pár měsíců čekání navíc nestojí. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9396 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 6:08 pm Předmět: |
|
|
Doporucuju sledovat reality TV show - “90-day Fiance”. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 6:31 pm Předmět: |
|
|
Dobry napad, uz jsem o tom slysela. Zkusim dekuji.
Big_Rig napsal: | Doporucuju sledovat reality TV show - “90-day Fiance”. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: so říjen 10, 2020 7:16 pm Předmět: |
|
|
Mozna se podivat po Facebooku na nejake support skupiny. Tady foru zustala jen hrstka lidi. Vim, ze i nejvetsi ceska skupina na FB Cesi a Slovaci v Chicagu nema skoro nikoho s K1. Au-pair skupina, kam chodi moje GF, mela nekolik holek se zkusenostmi s fiance visa. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne říjen 11, 2020 9:56 am Předmět: |
|
|
Dekuji moc za doporuceni, na fb se urcite podivam. Ve skupine cesi a slovaci v Chicagu jsem clenem ale take jsem nic nevidela. Zrejme vetsinou lide voli jiny typ viz.
Mohla bych vas poprosit o jmeno te Au pair skupiny od vasi pritelkyne prosim?
Dekuji
Big_Rig napsal: | Mozna se podivat po Facebooku na nejake support skupiny. Tady foru zustala jen hrstka lidi. Vim, ze i nejvetsi ceska skupina na FB Cesi a Slovaci v Chicagu nema skoro nikoho s K1. Au-pair skupina, kam chodi moje GF, mela nekolik holek se zkusenostmi s fiance visa. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: ne říjen 11, 2020 10:07 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Doporucuju sledovat reality TV show - “90-day Fiance”. |
LOL, na to se kdysi dívaly moje dcery Nějak si nemyslím, že je to ta úplně nejlepší příprava na život v USA  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
|
Zaslal: ne říjen 11, 2020 11:37 pm Předmět: |
|
|
Russian hooker and a fugly fat drug dealer, white trash old bitch and a Nigerian Trump fanatic, unemployed pedo and a child bride from Thailand bought for 20K ... sound like the GOP voter mailing list
Moje pritelkyne tu show miluje. Chtela se tam hlasit. Hned jak vyridime GC a citizenship voli Trumpa a republikany. Nebo Putina, nebo Proud Boys nebo nekdo, kdo za tri roky zbyde v USA. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|