Co dovazet z USA?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Co dovazet z USA?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2005 2:33 pm    Předmět: Co dovazet z USA? Odpovědět s citátem

Premysleli jste nekdo o tom, co by se dalo dovazet z USA do Cech, aby se na tom dalo vydelat?
Minule leto jsme s kamosem premysleli o tom posilat do Cech elektroniku a prodavat ji pres inzeraty v bazarech atd. Jenze jak to udelat, aby se nemuselo platit clo? Vybrane druhy elektroniky nekdy byvaji az o polovinu levnejsi nez u nas a diky poklesu dolaru se rozdil zvysuje. Napr. sehnal jsem diskmana za 1800 Kc a ten samy v CR stal 4600 Kc, notebooka za polovinu ceny v CR apod.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2005 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celkem dobre info o importu z USA
http://www.exportzone.com/

Ono je zajimave ze temer vsechna elektronika a notebooky se do US dovazi z Chiny a Japonska, ale kdyz to chces koupit v japonsku, tak to tam je drazsi nez v US.

tady jsou nejake statistiky export-import
http://europa.eu.int/comm/agriculture/agrista/tradestats/2003/eur10ch/page_284.htm

http://europa.eu.int/comm/agriculture/agrista/tradestats/2003/eur10ch/page_283.htm

Podle meho nazoru financne nejvetsi procento USA exportu tvori zbrane a armadni technika
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2005 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zivim se dovozem a vyvozem uz druhym rokem a opravdu to nese..staci se jen zajimat,po cem je v dane zemi hlad.
Clu se vyhnes tak,ze pri vyplnovani celniho listku na poste proste napises,ze balik obsahuje blbosti,treba bonbony,hracky atd.Taky se tam vyplnuje cena baliku,nemela by presahovat 20$.Opravdu to tak funguje a smerem do Cech mi nebyl zadrzen ani kontrolovan jeste ani jeden balik.
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: út březen 29, 2005 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

american chopper, a jak to resis se zarukou? Tedy jestli vubec nejakou poskytujes Smile Co kdyz se neco posere a lidi ti to reklamujou. To to pak posilas zpet do USA?
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2005 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dovazet z USA by se dala spousta veci,to myslim vime vsichni. Jen to neni tak jednoduche s tim dovoznim clem a s tou zarukou..Jsou tady veci s kteryma by se clkovek v cechach v pohode uzivil, ale to by museli byt trochu jine zakony v CR bohuzel... Confused
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2005 5:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.
Ja si myslim ze se da skoro vse kdyz ma clovek napad a stesti.Uz to provozuji dost dlouho a jeste jsem v Cesku zadne clo neplatil.Podle meho nazoru zakaznici v Cesku klidne ozeli zaruku,protoze to co posilam ja (nebo mozna posilate i vy)je takova znacka ze statistiky mluvi za vse.A jak pisete ze je to ci ono az o polovinu levnejsi tak to dost casto rozhodne za lidi v Cesku koupit tu ci jinou vec za levno a bez zaruky.Je to risk z jejich strany,ale to je kazdeho vec.Oni to kupuji a vse vedi na rovinu dopredu.Take jsou vyrobky ktere maji mezinarodni zaruku.Zatim jsem nikdy nemel zadnej problemovej vyrobek,kterej jsem do Ceska poslal (so far).
Jasne pokud budete posilat celej container tak asi budete tax platit.Ja jsem se zameril na male,drahe a zarovoven relativne dobre odbytne veci.Lepsi je poslat par kousku nez container za mesic a vydelat skoro to same,ale kazdy z nas ma jine zkusenosti,moznosti a ja nikomu v zadnem pripade nechci a nebudu radit co a jak protoze tu je chytraku docela dost.
Pepino73 ceske zakony jsou od toho aby se porusovaly nebo ne? Teda do urcite miry.Vetsinou stojeji za ........
Myslim tim porusovani zakonu spojene s timto tematem.
Zatim se mejte a ahoj maxipes.
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2005 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Se zarukou to je jednoducha vec..ano,posila se to zpatky,lepe receno,tak to je v dohode(jeste se mi to nestalo)
Jeste je dobre zduraznit jednu vec,aby postovne bylo co nejnizsi,posilat normalne letecky(ne express),ale tim clovek ztraci prehled o tom,byla li zasilka opravdu dorucena.Doporucuju posilat nejprve na osobu,ktere v Cechach duverujete a ta to potom preposila na misto urceni,aspon me se to tak vyplaci..
simiCZECH

Registrace: 10. 04. 2006

PříspěvekZaslal: po duben 10, 2006 7:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravicko

Jak uz jsem psal v jinych diskuzich- do US se teprve chystam, ale patrim k tem lidem kteri aji opravdu radi penize (student ekonomie Smile a hodlam si take privydelavat takovouto mensi smelinou.

Co se tyce reklamaci-ku prikladu velke firmy na notebooky poskytuji mezinarodni reklamaci=pokud si koupite notebook HP v US a pokazi se Vam treba v Praze, tak Vam jej na centrale v Praze vyreklamuji. (zkusenosti meho kamarada...)
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: po duben 10, 2006 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

simiCZECH napsal:
Co se tyce reklamaci-ku prikladu velke firmy na notebooky poskytuji mezinarodni reklamaci=pokud si koupite notebook HP v US a pokazi se Vam treba v Praze, tak Vam jej na centrale v Praze vyreklamuji. (zkusenosti meho kamarada...)

Muzes prosim zjistit nejaky podrobnejsi info o tom, jak se to reklamuje? Jestli napr.uznavaji i prodlouzenou 3 letou zaruku nebo jen tu zakladni. Jestli to udelaji bezplatne a nebo se musi posilat nejake potvrzeni do USA a nechat si to proplatit tam. Jestli jim staci doklad o nakupu noteboku a doklad o koupi dodatecne zaruky apod. Dik.
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 11, 2006 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos kdyz si zajdes do bestbuy tak tam ti to vsechno reknou dokonce ti najdou adresu kontaktniho mista v te one zemi. A zaruka plati i ta 3-4 leta. Tohle vim z vlastni zkusenosti.Mel jsme adresu kde bych to mel dat notebook v pripade poruchy ,ale nevyuzil jsme ji,protoze kdyz jsme se vratil zpet tady do USA tak 2 mesice pred vyprsenim mi notes klekl a jaaaaak jsme byl rad ze jsem si ty3 roky zaplatil Very Happy tak ze se klidne poptej a uvidis sam,jen doporucuji si dobre vybrat koho se budes na to pata (ono lopat co nevi kde Ceska republika je tam je dost) Wink Cool
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: út duben 11, 2006 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pepino73 napsal:
czolgos kdyz si zajdes do bestbuy tak tam ti to vsechno reknou dokonce ti najdou adresu kontaktniho mista v te one zemi. A zaruka plati i ta 3-4 leta. Tohle vim z vlastni zkusenosti.Mel jsme adresu kde bych to mel dat notebook v pripade poruchy ,ale nevyuzil jsme ji,protoze kdyz jsme se vratil zpet tady do USA tak 2 mesice pred vyprsenim mi notes klekl a jaaaaak jsme byl rad ze jsem si ty3 roky zaplatil Very Happy tak ze se klidne poptej a uvidis sam,jen doporucuji si dobre vybrat koho se budes na to pata (ono lopat co nevi kde Ceska republika je tam je dost) Wink Cool

me prave nejaka lopata z BB rikala, ze mi to sice uznaj, ale ze to budu muset v CR zaplatit a pak poslat anglicke potvrzeni do BB a oni mi poslou zpet sek na proplaceni.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: ne květen 21, 2006 8:38 am    Předmět: Re: Co dovazet z USA? Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Premysleli jste nekdo o tom, co by se dalo dovazet z USA do Cech, aby se na tom dalo vydelat?
Minule leto jsme s kamosem premysleli o tom posilat do Cech elektroniku a prodavat ji pres inzeraty v bazarech atd. Jenze jak to udelat, aby se nemuselo platit clo? Vybrane druhy elektroniky nekdy byvaji az o polovinu levnejsi nez u nas a diky poklesu dolaru se rozdil zvysuje. Napr. sehnal jsem diskmana za 1800 Kc a ten samy v CR stal 4600 Kc, notebooka za polovinu ceny v CR apod.

Treba takovej notes neni spatnej napad, jelikoz baleni ma i redukci na CZ zasuvky, nicmene je uz to objemnejsi vec a tudiz pro celniky vice lakave. Spise bych se zameril na mene masove veci, sice to dele trva musi se vybudovat povest ci najit ty spravne kluby, komunity atd.. ale pak je marze vetsi. Vim, ze v CZ je treba velmi aktivni sountrackova scena, temer nikdo to tu nevydava a tak vsichni musi dovazet ci jsou v CZ velmi cennene originalni americke zapalovace, treba vojenske, ale i motorskarske atd.. proste to chce hledat, ale pokud se najde to prave groo je to fain business..
feelda303

Registrace: 04. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 30, 2006 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady na jihu Floridy od Miami az po Key West pusobi mala polska firmicka, ktera posila baliky jakychkoliv rozmeru a hmotnosti do cele Evropy za celkem slusne penize. Vyhodou je, ze muzes poslat cokoliv, co vazi alespon 30 lbs, treba i scootera, dalsi vyhodou je, ze si pro to prijedou az k tobe domu, osobne ti to doruci na uvedenou adresu; nevyhodou je, ze to jde docela dlouho (cca. 3 mesice), a pri napadne rozmernych zasilkach existuje moznost, ze balik bude na celnici otevren a proclen. Polaci se, myslim, schovavaji za cerveny kriz a vsechny zasilky jsou klasifikovany jako humanitarni pomoc. Funguje to, mame vyzkouseno... Zjistete si, zda ve vasi lokalite nefunguje podobna "organizovana skupina"... Wink
feelda303

Registrace: 04. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 30, 2006 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, jeste k te elektronice...
Vetsina spotrebni elektroniky tady frci na 117-120V AC~60Hz, a pochybuju, ze lidi v czesku by byli ochotni shanet a platit za externi zdroj. Kazdy chce plug'n'play - zastrcit do zdi a koukat na telku Laughing
Samozrejme je to jine u napr. PC, laptopu a jinych kramu, kde vyrobce nevyrabi US, EU, japonske a vietnamske verze. Tam je vetsinou trafo uvnitr pristroje, ktere si s napetim poradi. Pak staci jen vymenit kabel (napr. eurokabel u notebooku nebo PC) nebo koupit tu spravnou redukci se *S*P*A*M* poctem direk na nasi czeskou zasuvku Wink
pupicek77
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 09, 2007 7:53 pm    Předmět: a jak je to s placenim ?! Odpovědět s citátem

Zajimalo by me jak vam plati ty co jim prodavate zbozi z USA. Plati vam predem ?! A jakym zpuzobem ?!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com