Another foreign language

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Another foreign language
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia

Another foreign language in USA
francouzstina
6%
 6%  [ 1 ]
spanelstina
53%
 53%  [ 8 ]
nemcina
20%
 20%  [ 3 ]
italstina
6%
 6%  [ 1 ]
japonstina
0%
 0%  [ 0 ]
cinstina
0%
 0%  [ 0 ]
jiny
0%
 0%  [ 0 ]
zadny
13%
 13%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 15

Autor Zpráva
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne prosinec 31, 2006 12:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Ja jsem ale slysel, ze se kdysi v Californii ve skolach povinne vyucovala Spanelstina. V dnesni dobe uz tomu tak neni?

Ne. Pokud vím tak nikdy španělština nebyla povinná. Vyrůstal jsem v Californii, a nikdy žádný jazyk (mimo AJ) nebyl povinný. Ale měli jsme na výběr Němčinu, Španělštinu, a Francouštinu.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne prosinec 31, 2006 12:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlynku, mohu Te potesit - dnes docela frci rusky pop music (to je vazne dost dobra hudba). Tak tam se Ti mozna Tvoje znalost rustiny bude hodit Cool. Osobne tyhle pisnicky mam dost rada.
Ja vim, jake to je se sprtat jazyky; na universite jsem mela 3 jazyky povinne (rustina, anglictina, spanelstina) ... studovala jsem mezinarodni obchod; pak jsem si pribrala jeste francouzstinu a japonstinu a na gymnaziu jsem mela latinu (protoze jsem puvodne chtela byt zubarem).
Ale me jazyky sly samy a moc me bavily a bavi i ted (asi jsem zdedila nadani po babicce). A taky proto, ze (jak o me lidi tvrdi) jsem "very outgoing person", mam rada spolecenskou konverzaci atd., dost casto sama o sobe vyhledavam prilezitosti k tomu, jak si svoje jazyky procvicit. Proste mi to dela radost (nejde mi primarne jen o uspech), bavi me to.

Naposledy upravil Dana_MI dne ne prosinec 31, 2006 12:21 am, celkově upraveno 1 krát
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne prosinec 31, 2006 12:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Nikl napsal:

Ja jsem ale slysel, ze se kdysi v Californii ve skolach povinne vyucovala Spanelstina. V dnesni dobe uz tomu tak neni?

Ne. Pokud vím tak nikdy španělština nebyla povinná. Vyrůstal jsem v Californii, a nikdy žádný jazyk (mimo AJ) nebyl povinný. Ale měli jsme na výběr Němčinu, Španělštinu, a Francouštinu.

No tak to jsi asi dost mlady. Moje pritelkyne(canadanka) me rikala, ze zila s rodici v Californii a chodila tam do zakladni skoly od roku 1962 do roku 1972 a ve skole se museli povinne ucit Spanelsky.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 6:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude Smile)

V nekterych tech ruskych satelitech se nedomluvis ani rusky. Maji uplne jinou vyslovnost. Napriklad staty sousedici s Mongolskem.
Anglicky tam take neznaji Wink
m01m
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Mob napsal:
chtel jsem okazite napsat rustinu, ale scout66 jiz me predbehl, pokud ovladas anglicky a rusky domluvis se vsude Smile)

V nekterych tech ruskych satelitech se nedomluvis ani rusky. Maji uplne jinou vyslovnost. Napriklad staty sousedici s Mongolskem.
Anglicky tam take neznaji Wink

ale tady v Americe se rusky domluvis.pouzivam jak anglictinu,tak rustinu.Jestlize pouzivas rustinu denne,tak jina vyslovnost z jinych statu ruskych mluvici te neprekvapi.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 23, 2007 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

m01m napsal:

ale tady v Americe se rusky domluvis.pouzivam jak anglictinu,tak rustinu.

No, to je dobře že mluvíš Rusky, ale jestli se někdo v ČR domnívá že přijede do USA a že to bude jako kdyby cizinec se domluvil v ČR Nemčinou nebo Angličtinou, tak bude dosti nemile překvapen. De facto v USA lidi velice nečasto se učí “cizé” jazyky; skoro vždy jde o udržování jazyka svých předků. Takže jo, domluvíš se v USA Rusky s lidmi co přišli z Ruska, persky s lidmi kteří přišli z Iránu, gujarátsky s lidmi kteří přišli z západní časti Indie, atd. ale skoro nikdo se neučí Rusky protože to bude nějak potřeba. Proč by se někdo učil rusky? Ani španělsky se lidi kteří nemají předky ze španělsky mluvící země neučí. Proč by se někdo v USA znal španělsky? Aby si popovídal s lidmi co mu sekají trávu?

Jinak i Ruština je dosti neobvyklý jazyk v USA. Je to těžké spočítat jak je jazyk populární, asi takhle: angličtina (215,4 M obyvatel USA mluvili tímto jazykem doma v roce 2000), španelština (28,1 M), francoužtina (1,6 M), čínština (1,5 M), němčtina (1,4 M), tagalog (1,2 M), vietnamština (1,0 M), italština (1,0 M), korejština (0,9 M), a desátá je ruština (0,7 M). BTW, na 49. místě je čeština (0,07 M)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com