Mám šanci? Jih Ameriky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Mám šanci? Jih Ameriky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Mishel
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 1:35 pm    Předmět: Mám šanci? Jih Ameriky Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,

po několikahodinovém pročítání zdejšího fóra jsem se rozhodla napsat svoji trošku do mlýna.

Je mi 25, brzy 26 let a momentálně procházím jakousi krizí Very Happy Práce mne nebaví, vlastně jsem momentálně ve stadiu, kdy chci změnit svůj dosavadní obor. Doteď jsem pracovala 5 let v bezpečnosti na atraktivních místech (Letiště - Delta airlines, Britské velvyslanectví, Židovská obec...) a byla jsem na Policejní akademii, ale nechala jsem toho. Takže momentálně se poohlížím po jiné práci no a začínám si pohrávat s myšlenkou se za pár let přesunout za oceán, jelikož v ČR jsem nikdy dlouhodobě zůstat nechtěla.

Anglicky mluvím na úrovni rodilého mluvčího, španělsky bych se taky domluvila. Mám SŠ v oboru PC grafika a výtvarnictví, praxi v bezpečnosti a nadále i v překládání, marketingu, customer service a výukou jazyků či tance. Mé přátele tvoří převážně cizinci, hodně z nich právě Američané - tudíž by se mi od nich dostalo pomoci co se týče ubytování a všeobecného rozhledu.

Má první otázka zní - je vůbec možné s mými dosavadními zkušenostmi narazit na takovou pozici, kde by mi daná společnost pomohla s prac. vízem? Nejsem Hurvajs, ale za zeptání nic nedám, že...

Dále se chci zeptat, je tu někdo v Nashville či New Orleans, kdo by mi dokázal povyprávět o cenách běžného života? Jih mne vždycky lákal...

Díky moc Smile
Big_Rig
Editor

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bych se spis ptal tech americkych znamych ... nebo se rovnou za jednoho z nich provdal, protoze pokud jsi cetla forum, tak vis, ze to je dnes nejrealnejsi cesta k imigraci do USA (legalni).
Clayton
Veteran

Registrace: 09. 08. 2009

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne, v dnešní situaci moc šancí na pracovní vízum nemáš.
Tvoje jediná šance, jak si vyzkoušet práci v USA, je vízum H2B na dočasné (sezónní) práce nezemědělského charakteru. Sice teoreticky lze získat i H2A na sezónní zemědělské práce, ale tam se asi nikdo, kdo není z Mexika, moc chytat nebude Smile
Překvapivě jsem v poslední době slyšel o několika lidech z ČR, kteří H2B vícekrát využili a funguje to. Sám s tím poradit nedokážu, je to mimo oblast mého zájmu, ale zkusil bych zapátrat tímto směrem.
Také ještě existují české firmy, které mají pobočku v USA a jsou tam schopné dostat svoje zaměstnance z ČR na E-2 employee nebo L1A/L1B víza.
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten jeji obor neni zrovna sezonni, ze by delala v Mar-a-lago security za minimum wage (no tips), jak inzeroval Donald?

To uz muze rovnou, pokud si pospisi pred 27. rokem veku, jet au-pairkovat na 2 roky na J-1. Dana hleda nekoho na hlidani maleho.

Ten firemni transfer by mozna sel, kdyz byla v Delte.
Clayton
Veteran

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Ten jeji obor neni zrovna sezonni, ze by delala v Mar-a-lago security za minimum wage (no tips), jak inzeroval Donald?

V praxi se tohle samozřejmě obchází, každá práce může být tak nějak sezónní, tohle problém není Smile
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2019 10:16 pm    Předmět: Re: Mám šanci? Jih Ameriky Odpovědět s citátem

Mishel napsal:
Nejsem Hurvajs, ale

Vzdelani, co mam, dal nerozvijim.
Z Policejni akademie, ktera by se hodila, jsem odesla.
Delala jsem sekuritacku na ruznych mistech, ale dlouho nikde nevydrzela, navic me to nebavi, tak chci zmenu.
Amerika me spasi.

Na zaklade ceho bys chtela praci v USA? Ze tam znas par lidi, prijde ti to jako dobry napad a v CR vlastne zustat nechces? Je ti ctvrtstoleti a jsi takhle naivni? Jedina tva kvalifikace je podle vseho dobra anglictina a to je sakra malo. To, co si pamatujes ze skoly, pokud vubec neco, ti asi nepomuze. Tva dosavadni praxe neni nic moc, po cem by v USA skocili.

US ambasada hleda lidi do ostrahy, tak se muzes prihlasit.
https://cz.usembassy.gov/embassy/prague/jobs/
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 3:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Clayton napsal:
Big_Rig napsal:

V praxi se tohle samozřejmě obchází, každá práce může být tak nějak sezónní, tohle problém není Smile

Proc jsi to nerekl davno. Miliarda kecu o konci sveta, invazi z Betelgeuse, Rumikove Lenistickem fetish ... a o tomhle nemluvime? Opravdu bys mohl sehnat nejake info od lidi, kteri dostali H2 a nemuseli delat nejaky shit v turismu apod?
Clayton
Veteran

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 5:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

Proc jsi to nerekl davno. Miliarda kecu o konci sveta, invazi z Betelgeuse, Rumikove Lenistickem fetish ... a o tomhle nemluvime? Opravdu bys mohl sehnat nejake info od lidi, kteri dostali H2 a nemuseli delat nejaky shit v
turismu apod?

Ale oni dělali naprosté shity Smile Aspoň, co já jsem slyšel. Rozhodně na ně nikde nečeká bůhvíjaké zaměstnání. Ale je to prostě legální možnost. A člověk pozná, že žít a pracovat v USA není žádná legrace. Holka může do USA třeba na 9 měsíců na H2 a mezitím sežene někoho, kdo si ji vezme Smile
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 5:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pockej, nerikal jsi, ze to jde sehnat na jakekoli zamestnani, ze to jde obejit?

Nebo to spatne chapu?

Me by to spis asi zajimalo z pohledu zamestnavatele.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 2:53 pm    Předmět: Re: Mám šanci? Jih Ameriky Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Mishel napsal:
Nejsem Hurvajs, ale

Vzdelani, co mam, dal nerozvijim.
Z Policejni akademie, ktera by se hodila, jsem odesla.
Delala jsem sekuritacku na ruznych mistech, ale dlouho nikde nevydrzela, navic me to nebavi, tak chci zmenu.
Amerika me spasi.

Na zaklade ceho bys chtela praci v USA? Ze tam znas par lidi, prijde ti to jako dobry napad a v CR vlastne zustat nechces? Je ti ctvrtstoleti a jsi takhle naivni? Jedina tva kvalifikace je podle vseho dobra anglictina a to je sakra malo. To, co si pamatujes ze skoly, pokud vubec neco, ti asi nepomuze. Tva dosavadni praxe neni nic moc, po cem by v USA skocili.

https://cz.usembassy.gov/embassy/prague/jobs/

No, tak 5 let pro me neni, ze bych nikde dlouho nevydrzela. Logicky to asi nebude 15, kdyz jsem zacala pracovat v 18ti. Jo me to bavi, ale nechci v tom pokracovat proste, to se nesmi?Smile

Me by uprimne nevadilo delat za barem, nejedu tam prvotne rozjet karieru, ale spis zmenit prostredi a zjistit, jak se zije jinde. A S Americany jsem si vzdy rozumela vice, tak proc ne.
Mishel
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Bych se spis ptal tech americkych znamych ... nebo se rovnou za jednoho z nich provdal, protoze pokud jsi cetla forum, tak vis, ze to je dnes nejrealnejsi cesta k imigraci do USA (legalni).

Jo, kamoska rikala, ze si me kdyztak vezme, ale samozrejme to je spise s nadsazkou:D
Mishel
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 2:58 pm    Předmět: Re: Mám šanci? Jih Ameriky Odpovědět s citátem

https://cz.usembassy.gov/embassy/prague/jobs/[/quote]

lol, ja delam na Britske, v bezpecnosti, o tem, ze hledam praci v Praze, jsem se nikde nezminovala, a portaly umim projet taky, diky
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: po duben 08, 2019 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mishel napsal:

Jo, kamoska rikala, ze si me kdyztak vezme, ale samozrejme to je spise s nadsazkou:D

Ooooooooh, hot girl on girl action Shocked Shocked Shocked

Nechces zkusit to au-pairkovani? Mas praxi v security, obusek, slzak a tazer ... optimalni na hlidani americkych rozmazlenych spratku. Ne moc tezka prace, 2 roky na poznavani skutecne Ameriky zevnitr. Ver mi, ze ti amici, ktere jsi poznala v Praze, jsou jini, nez "prumerni americani". Laughing
Mishel
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 09, 2019 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Mishel napsal:

Ooooooooh, hot girl on girl action Shocked Shocked Shocked

Nechces zkusit to au-pairkovani? Mas praxi v security, obusek, slzak a tazer ... optimalni na hlidani americkych rozmazlenych spratku. Ne moc tezka prace, 2 roky na poznavani skutecne Ameriky zevnitr. Ver mi, ze ti amici, ktere jsi poznala v Praze, jsou jini, nez "prumerni americani". Laughing

No, jenze co kdyz pak potkam nekoho a budu si chtit vzit jeho? Jak se na me budou koukat, ze uz najednou nejsem lesbicka?Very HappyD

Jo o tom jsem premyslela, jenze....ja fakt nemam rada deti, tak premyslim, zda bych to zvladla...a taky nevi, nakolik si clovek muze vybirat lokalitu a pod.? Samozrejme bych rada byla tam, kde mam pratele.

Jo to ja vim, ze to nejsou prumerni Americani, ale verim, ze na ne taky narazim Very Happy
Desther

Registrace: 13. 06. 2012

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2019 12:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidím jedinou reálnou možnost v nabrnknutí a provdání se za američana, ostatně takhle to udělala jedna známá, je to velmi častá cesta nezadaných žen, které se chtějí dostat do USA... Mezinárodně uznávaná kapacita v žádaném oboru nejsi, olympiádu si jako sportovec taky nevyhrála, miliony jako investor do USA taky nevezeš a tím jsme v podstatě vyčerpali možnosti Smile Přál bych si, aby to bylo jinak, ale USA prostě emigranty z rozvinutých zemí, kde není občanská válka, nechce. Můžeš zkusit GC a doufat spolu se mnou a tisíci dalších lidí, že to jednou vyjde. Mě to za 8 let nevyšlo a to se poslední poslední 2 roky přihlašuju s manželkou, tj v podstatě 2x taková šance. Kéž by to bylo jinak. Samozřejmě držím palce, třeba najdeš jinou cestu Smile Pokud ti nevadí mizerná práce za blbý plat, můžeš tam vždycky jet jako ilegál na turistické vízum a třeba to rovnou spojit s hledáním ženicha Smile)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA