Americke obcanstvi

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americke obcanstvi

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Dezzi
Anonymní

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2006 4:27 pm    Předmět: Americke obcanstvi Odpovědět s citátem

Dobry den,omlouvam se jestli toto tema tu nekde bylo probirano,ale chtel bych se zeptat jak je mozne ziskat Americke obcanstvi?
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2006 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

u federalniho soudu
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2006 6:03 pm    Předmět: Re: Americke obcanstvi Odpovědět s citátem

Dezzi napsal:
Dobry den,omlouvam se jestli toto tema tu nekde bylo probirano,ale chtel bych se zeptat jak je mozne ziskat Americke obcanstvi?

Nemusíš se za nic omlouvat. Je to důležitá otázka.

Udržování pravidel o získání Amerického občanství je záležitost Úřadu U.S. Citizenship and Immigration Service.

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2006 11:16 pm    Předmět: Obcanstvi Odpovědět s citátem

Pozadat o US obcanstvi lze po splneni nekolika podminek (popsany jsou na USCIS webu), ale je dulezite, po jake dobe o ne muzes pozadat. Je to bud 5 let od ziskani trvaleho pobytu (zelene karty) nebo 3 roky (pokud jsi zelenou kartu ziskal prostrednictvim manzela/-ky). Nejprve musis tedy mit trvaly pobyt a pak teprve po nejake dobe pozadat o obcanstvi (je to, myslim, formular I-400) - a samozrejme po celou dobu nesmis delat vylomeniny a tak dal. V prubehu naturalizace pak skladas zkousky (test se necha natrenovat na webu atd.), prisahu a jine lahudky.
Ale bacha: pokud ziskas US obcanstvi, temer jiste prijdes o to ceske (a ziskat tohle zpet je o poznani slozitejsi). To je treba zvazit.
Tak hodne stesti.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2006 11:41 pm    Předmět: Re: Obcanstvi Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Ale bacha: pokud ziskas US obcanstvi, temer jiste prijdes o to ceske (a ziskat tohle zpet je o poznani slozitejsi).

Neni tak uplne pravda. Existuji vyjimky.

http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-179.html
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 12:48 am    Předmět: Ja vim, ze existuji vyjimky Odpovědět s citátem

ale je potreba se v nich pidit - diky za odkaz.
Ja treba vim, ze muj syn, co se narodil v US, ma automaticky dvoji, me ale hodne lidi (matrika a tak dal) tvrdilo, ze pokud si POZADAM (pry je rozhodujici projev vule) o US obcanstvi, ztracim ceske. Ted ale zjistuji, ze pokud za trvani manzelstvi ziskam US, nemusim o ceske prijit - ale to tvrdi konzulat - a ceske urady tvrdi zase neco jineho, vazne.
Je v tom asi trochu zmatek ... at zije uredni siml.
Dezzi
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 2:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo dekuji za odpovedi ani jsem necekal ze to bude tak rychle Smile
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 11:34 pm    Předmět: Re: Ja vim, ze existuji vyjimky Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Ja treba vim, ze muj syn, co se narodil v US, ma automaticky dvoji, me ale hodne lidi (matrika a tak dal) tvrdilo, ze pokud si POZADAM (pry je rozhodujici projev vule) o US obcanstvi, ztracim ceske. Ted ale zjistuji, ze pokud za trvani manzelstvi ziskam US, nemusim o ceske prijit - ale to tvrdi konzulat - a ceske urady tvrdi zase neco jineho, vazne.

100% snatkem s americanem muzes mit nasledne dvoji obcanstvi, vlastni zkusenost....to ze pozadas o US obcanstvi, neznamena ze ztracis to ceske.....naopak to problem je....US obcan, pokud by chtel obcansvi ceske manzel(ky),(la), musel by se zrict toho sveho....
Takze snad jedine snatkem s US obcanem, muze obcan CR mit i US obcanstvi....
Nevim jestli existuji vyjimky....ale pokud nekdo pozada o US obcanstvi, aniz by uzavrel snatek s US citizen, prichazi o obcanstvi ceske.....
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 11:40 pm    Předmět: Re: Ja vim, ze existuji vyjimky Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:

100% snatkem s americanem muzes mit nasledne dvoji obcanstvi, vlastni zkusenost....to ze pozadas o US obcanstvi, neznamena ze ztracis to ceske.....naopak to problem je....US obcan, pokud by chtel obcansvi ceske manzel(ky),(la), musel by se zrict toho sveho....
Takze snad jedine snatkem s US obcanem, muze obcan CR mit i US obcanstvi....
Nevim jestli existuji vyjimky....ale pokud nekdo pozada o US obcanstvi, aniz by uzavrel snatek s US citizen, prichazi o obcanstvi ceske.....

temi vyjimkami jsou i deti narozene v USA nebo treba i jen na pude velvyslanectvi USA...
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt prosinec 28, 2006 1:25 am    Předmět: DIKY MOC !!! Odpovědět s citátem

Takze jestli to spravne chapu, tak jako manzelka obcana USA, pokud jsem pres nej dostala zelenou kartu a pokud o obcanstvi pozadam za trvani naseho manzelstvi, ceske neztracim.
MOC a MOC dekuji za tuhle informaci. Vedela jsem, ze muj syn narozeny v USA ma dvoji obcanstvi (ceske po me, americke proto, ze se tu narodil), ale u sebe jsem si nebyla vubec jista; pokud to ale mas ze zkusenosti, tak to bude pravda.
On ty ceske zakony jsou nekdy zamotane ...

Jeste jednou MOC DIKY!!!!!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt prosinec 28, 2006 9:49 am    Předmět: Re: DIKY MOC !!! Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Kéž by jenom české... Very Happy
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 28, 2006 10:10 pm    Předmět: Re: DIKY MOC !!! Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Kéž by jenom české... Very Happy

Dalo by se rict "mezinarodni zakony" jsou zamotane Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com