|
|
| Autor |
Zpráva |
Dezzi Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 26, 2006 4:27 pm Předmět: Americke obcanstvi |
|
|
| Dobry den,omlouvam se jestli toto tema tu nekde bylo probirano,ale chtel bych se zeptat jak je mozne ziskat Americke obcanstvi? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 484 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út prosinec 26, 2006 4:41 pm Předmět: |
|
|
| u federalniho soudu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út prosinec 26, 2006 6:03 pm Předmět: Re: Americke obcanstvi |
|
|
| Dezzi napsal: | | Dobry den,omlouvam se jestli toto tema tu nekde bylo probirano,ale chtel bych se zeptat jak je mozne ziskat Americke obcanstvi? |
Nemusíš se za nic omlouvat. Je to důležitá otázka.
Udržování pravidel o získání Amerického občanství je záležitost Úřadu U.S. Citizenship and Immigration Service.
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 551 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út prosinec 26, 2006 11:16 pm Předmět: Obcanstvi |
|
|
Pozadat o US obcanstvi lze po splneni nekolika podminek (popsany jsou na USCIS webu), ale je dulezite, po jake dobe o ne muzes pozadat. Je to bud 5 let od ziskani trvaleho pobytu (zelene karty) nebo 3 roky (pokud jsi zelenou kartu ziskal prostrednictvim manzela/-ky). Nejprve musis tedy mit trvaly pobyt a pak teprve po nejake dobe pozadat o obcanstvi (je to, myslim, formular I-400) - a samozrejme po celou dobu nesmis delat vylomeniny a tak dal. V prubehu naturalizace pak skladas zkousky (test se necha natrenovat na webu atd.), prisahu a jine lahudky.
Ale bacha: pokud ziskas US obcanstvi, temer jiste prijdes o to ceske (a ziskat tohle zpet je o poznani slozitejsi). To je treba zvazit.
Tak hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1036 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út prosinec 26, 2006 11:41 pm Předmět: Re: Obcanstvi |
|
|
| Dana_MI napsal: | | Ale bacha: pokud ziskas US obcanstvi, temer jiste prijdes o to ceske (a ziskat tohle zpet je o poznani slozitejsi). |
Neni tak uplne pravda. Existuji vyjimky.
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-179.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: st prosinec 27, 2006 12:48 am Předmět: Ja vim, ze existuji vyjimky |
|
|
ale je potreba se v nich pidit - diky za odkaz.
Ja treba vim, ze muj syn, co se narodil v US, ma automaticky dvoji, me ale hodne lidi (matrika a tak dal) tvrdilo, ze pokud si POZADAM (pry je rozhodujici projev vule) o US obcanstvi, ztracim ceske. Ted ale zjistuji, ze pokud za trvani manzelstvi ziskam US, nemusim o ceske prijit - ale to tvrdi konzulat - a ceske urady tvrdi zase neco jineho, vazne.
Je v tom asi trochu zmatek ... at zije uredni siml. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dezzi Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 27, 2006 2:29 am Předmět: |
|
|
Jo dekuji za odpovedi ani jsem necekal ze to bude tak rychle  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 27, 2006 11:34 pm Předmět: Re: Ja vim, ze existuji vyjimky |
|
|
| Dana_MI napsal: | ale je potreba se v nich pidit - diky za odkaz.
Ja treba vim, ze muj syn, co se narodil v US, ma automaticky dvoji, me ale hodne lidi (matrika a tak dal) tvrdilo, ze pokud si POZADAM (pry je rozhodujici projev vule) o US obcanstvi, ztracim ceske. Ted ale zjistuji, ze pokud za trvani manzelstvi ziskam US, nemusim o ceske prijit - ale to tvrdi konzulat - a ceske urady tvrdi zase neco jineho, vazne.
100% snatkem s americanem muzes mit nasledne dvoji obcanstvi, vlastni zkusenost....to ze pozadas o US obcanstvi, neznamena ze ztracis to ceske.....naopak to problem je....US obcan, pokud by chtel obcansvi ceske manzel(ky),(la), musel by se zrict toho sveho....
Takze snad jedine snatkem s US obcanem, muze obcan CR mit i US obcanstvi....
Nevim jestli existuji vyjimky....ale pokud nekdo pozada o US obcanstvi, aniz by uzavrel snatek s US citizen, prichazi o obcanstvi ceske..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 27, 2006 11:40 pm Předmět: Re: Ja vim, ze existuji vyjimky |
|
|
| Anonymous napsal: | | Dana_MI napsal: | ale je potreba se v nich pidit - diky za odkaz.
100% snatkem s americanem muzes mit nasledne dvoji obcanstvi, vlastni zkusenost....to ze pozadas o US obcanstvi, neznamena ze ztracis to ceske.....naopak to problem je....US obcan, pokud by chtel obcansvi ceske manzel(ky),(la), musel by se zrict toho sveho....
Takze snad jedine snatkem s US obcanem, muze obcan CR mit i US obcanstvi....
Nevim jestli existuji vyjimky....ale pokud nekdo pozada o US obcanstvi, aniz by uzavrel snatek s US citizen, prichazi o obcanstvi ceske..... |
temi vyjimkami jsou i deti narozene v USA nebo treba i jen na pude velvyslanectvi USA... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 1:25 am Předmět: DIKY MOC !!! |
|
|
Takze jestli to spravne chapu, tak jako manzelka obcana USA, pokud jsem pres nej dostala zelenou kartu a pokud o obcanstvi pozadam za trvani naseho manzelstvi, ceske neztracim.
MOC a MOC dekuji za tuhle informaci. Vedela jsem, ze muj syn narozeny v USA ma dvoji obcanstvi (ceske po me, americke proto, ze se tu narodil), ale u sebe jsem si nebyla vubec jista; pokud to ale mas ze zkusenosti, tak to bude pravda.
On ty ceske zakony jsou nekdy zamotane ...
Jeste jednou MOC DIKY!!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1390 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 9:49 am Předmět: Re: DIKY MOC !!! |
|
|
| Dana_MI napsal: |
|
Kéž by jenom české...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2006 10:10 pm Předmět: Re: DIKY MOC !!! |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Dana_MI napsal: |
|
Kéž by jenom české...  |
Dalo by se rict "mezinarodni zakony" jsou zamotane  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|