Jak a kde najit praci a ubytovani.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak a kde najit praci a ubytovani.
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Dezzi

Registrace: 27. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 3:22 am    Předmět: Jak a kde najit praci a ubytovani. Odpovědět s citátem

Dobry den zdravim vsechny co jsou v usa a chtel bych se vas zeptat jaka je nejlepsi oblast pro pracovni prijezitost.Chci tam odletet hned po skole ale nikoho tam neznam a mam obavy ohledne ubytovani,stravy,prace atd... Sad
Co byste mi prosim doporucili?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 9:46 am    Předmět: Re: Jak a kde najit praci a ubytovani. Odpovědět s citátem

Dezzi napsal:
Dobry den zdravim vsechny co jsou v usa a chtel bych se vas zeptat jaka je nejlepsi oblast pro pracovni prijezitost.Chci tam odletet hned po skole ale nikoho tam neznam a mam obavy ohledne ubytovani,stravy,prace atd... Sad
Co byste mi prosim doporucili?

Co jsi vystudoval?

Na oblasti záleží. Potřebuješ jet tam kde je dosti průmyslu v kterým by jses mohl živit.

Nechápu otázku o ubytování a stravy. Když najdeš práci, tak si najdeš kolem toho někde byt a samoobsluhu.
Dezzi

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No zatim studuji elektrikare,a to ubytovani myslim treba ze kdyz priletim na letiste abych mel kam jit a nebehal splasene po letisti Very Happy a tu praci jsem myslel nekde kde se da docela lehce sehnat praci bez problemu a mohla by byt docela dobre placena... Cool
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prvni to chce dostat viza (turisticke)a kdyz priletis do New York, Chicago a pod. tak v Ceske nebo Polske oblasti najdes ubytovani i praci (uklidy a pod.)
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Prvni to chce dostat viza (turisticke)a kdyz priletis do New York, Chicago a pod. tak v Ceske nebo Polske oblasti najdes ubytovani i praci (uklidy a pod.)

Anomime, promiň ale vůbec nerozumím Tvému příspěvku.

Nachápu proč by uklízel. Víš jak je to mizerně placené? Dezzi psal že je prý vyučený elektrikář. Jako elektrikář dostane 5 nebo 10x tolik jak uklízeč.

Navíc, uvědom si že na turistické víza nedostane povolení na práci. Bez povolení na práci nejsem si jistý jak by mohl dělat zkoužky na licensii elektrikáře.

Dezzi, vykašli se na úklidy. Je docela velký nedostatek elektrikářů v USA. Máš prostudovanou NEC 2002? Pošli mi e-mail.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 27, 2006 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Nachápu proč by uklízel. Víš jak je to mizerně placené? Dezzi psal že je prý vyučený elektrikář. Jako elektrikář dostane 5 nebo 10x tolik jak uklízeč.

Navíc, uvědom si že na turistické víza nedostane povolení na práci. Bez povolení na práci nejsem si jistý jak by mohl dělat zkoužky na licensii elektrikáře.

Dezzi, vykašli se na úklidy. Je docela velký nedostatek elektrikářů v USA. Máš prostudovanou NEC 2002? Pošli mi e-mail.

Netusil jsem ze si muze vyridit pracovni povoleni/viza na elektrikare primao z CZ.
Mam nekolik znamych co se tu jako elektrikari zivi a nerikali ze by jich byl nedostatek, spis prace maji nedostatek. A taky vsichni pracuji pro "Union" a toho tam taky prijmou uz v CZ?
Dezzi

PříspěvekZaslal: pá prosinec 29, 2006 4:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A co je to vubec to NEC 2002? Shocked
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá prosinec 29, 2006 12:41 pm    Předmět: NEC 2002 Odpovědět s citátem

Dezzi napsal:

NEC 2002 je National Electrical Code z roku 2002. Podle těchto pravidel se elektrikáři musí řídit v mnoha státech USA.

V USA pravidla o stavění jsou sestaveny organizacemi řemeslníků v tomto oboru (elektrikáři, instalatéři, atd.). Státní vlády většinou pak napíšou zákon, který nařizuje podle kterých z techto pravidel se pracovníci musí dodržovat. Kde já žiju, tak elektrika se musí zavádět podle NEC 2002; občas ty pravidla ta organizace přepíše, ale je možné že stát ještě ale chce aby se dodržovali dřívější pravidla. Federální vláda se do toho ani nemýchá protože to je státní věc, ale jsou také různé okresní a městské zákony podle kterých se musí elektrikář řídit.

Pošli mi e-mail, jestli chceš si o tomto popovídat více.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 1:03 am    Předmět: remeslnici... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Netusil jsem ze si muze vyridit pracovni povoleni/viza na elektrikare primao z CZ.
Mam nekolik znamych co se tu jako elektrikari zivi a nerikali ze by jich byl nedostatek, spis prace maji nedostatek. A taky vsichni pracuji pro "Union" a toho tam taky prijmou uz v CZ?

Nevim jak je to v USA, ale jak me rikal muj kamos z Calgary, tak tam je remeslniku(elektrikari, instalateri, tesari...) nedostatek.
Do Kanady se da dostat na pracovni visa bez problemu.

Mimochodem, kolik tak vydelavaji remeslnici v USA?
Myslim tim ti, kteri nejsou v Unii.
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 1:19 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dezzi napsal:

NEC 2002 je National Electrical Code z roku 2002. Podle těchto pravidel se elektrikáři musí řídit v mnoha státech USA.

V USA pravidla o stavění jsou sestaveny organizacemi řemeslníků v tomto oboru (elektrikáři, instalatéři, atd.). Státní vlády většinou pak napíšou zákon, který nařizuje podle kterých z techto pravidel se pracovníci musí dodržovat. Kde já žiju, tak elektrika se musí zavádět podle NEC 2002; občas ty pravidla ta organizace přepíše, ale je možné že stát ještě ale chce aby se dodržovali dřívější pravidla. Federální vláda se do toho ani nemýchá protože to je státní věc, ale jsou také různé okresní a městské zákony podle kterých se musí elektrikář řídit.

Takze v USA se melouchy delat nesmeji? To bych se tedy divil, ze nekdo bude volat inspekci na nakej malej melouch. Rolling Eyes
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 2:27 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Takze v USA se melouchy delat nesmeji? To bych se tedy divil, ze nekdo bude volat inspekci na nakej malej melouch. Rolling Eyes

Co je to melouch?
Nikl

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 2:44 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Nikl napsal:

Co je to melouch?

Ty nejsi Cech a nebo zijes dlouhou dobu v USA? Rolling Eyes
Melouch by se asi prlozil do anglictiny jako "side job". V Cechach se na melouchach dalo vydelat 2x vice nez v normalni praci.
Treba takovy instalateri mezi rokem 1970-80 vydelavali v praci jen okolo 15 Kcs na hodinu, ale na melouchu mohl dostat az 25-30, podle dohody.
Samozrejme z toho nemusel platit dane, protoze to byla prace "na cerno".
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 9:05 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Melouch by se asi prlozil do anglictiny jako "side job". V Cechach se na melouchach dalo vydelat 2x vice nez v normalni praci.
Treba takovy instalateri mezi rokem 1970-80 vydelavali v praci jen okolo 15 Kcs na hodinu, ale na melouchu mohl dostat az 25-30, podle dohody.

Dobře, chápu co je to melouch. Ale to moc nemá v kapitalistickém systému moc smysl. Když zavolá zákazník elektrikáře aby mi něco udělal, tak jestliže se dohonout, tak elektrikář zákazníkovy práci udělá, a zákazník to zaplatí podle dohody. Nevím proč by elektrikář pracoval v normální prácy za pár šupů a když by se dalo vydělat na melouchách více; logicky by měl se vykašlat na normální prácy a pracovat jen na melouchách. Dělat na černo v USA není potřeba protože dělat práci přímo pro klienta není zakazované.

Jinak je to dosti jedno jestli elektrikář pracuje pro někoho jako zaměstnanec nebo pro klienty přímo. Musí dodržovat stejné předpisy, a platit daně úplně stejně.
Nikl

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 9:28 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Nikl napsal:

Dobře, chápu co je to melouch. Ale to moc nemá v kapitalistickém systému moc smysl. Když zavolá zákazník elektrikáře aby mi něco udělal, tak jestliže se dohonout, tak elektrikář zákazníkovy práci udělá, a zákazník to zaplatí podle dohody. Nevím proč by elektrikář pracoval v normální prácy za pár šupů a když by se dalo vydělat na melouchách více; logicky by měl se vykašlat na normální prácy a pracovat jen na melouchách. Dělat na černo v USA není potřeba protože dělat práci přímo pro klienta není zakazované.

Jinak je to dosti jedno jestli elektrikář pracuje pro někoho jako zaměstnanec nebo pro klienty přímo. Musí dodržovat stejné předpisy, a platit daně úplně stejně.

Nevim co na tom nechapes? Rolling Eyes
Ja ziju v Kanade a i tady se melouchy delaji.
Kolik tedy u vas takovy elektrikar a nebo instalater vydela na hodinu?
Kdyz je treba chlap zenaty a ma zde rodinu, zena je doma z detma, tak je potreba kazdy dolar.
Proto plno chlapu po praci jeste jede na nejaky ten side job, aby vydelal navic nejaky ten dolar.
Z toho melouchu pochopitelne neplati dane. U vas se toto nedela? To bych se hrozne divil Rolling Eyes
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 9:55 pm    Předmět: Re: NEC 2002 Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Jo, stává se to že lidi v USA dělají jako elektrikáři (nebo jiní pracovníci) aniž by dodržovali pravidla, zákony, a předpisy. Ale je to velice nebezpečné. Dám Ti jeden příklad.

Potřeboval jsem nový kamna na vyhřívání baráku. Otevřel jsem telefoní seznam, našel jsem si instalatéra kamen který zněl že tomu rozumí. Ukázal jsem mu co chci, dohodli jsme se na ceně $900, a udělal to. Udělal to dobře, ale pak chtěl od mě $3.000. Vymýšlel si různé důvody proč to bylo více; myslel si že jsem nějaký idiot co tomu nerozumí.

Zaplatil jsem mu $900 kreditní kartou. Jeho kancelář mi pak začala vyhrožovat. Já mu faxnul jeho sektretářce prosbu že než začnu o tomto dohadovat, tak aby mi do 72 hodin dodali kopii jeho legitimaci, kopie jeho povolení pracovat v tomto oboru, stavební povolení od města na instalování kamen, a přísahu ověřenou notářem že $3.000 je “reasonable and customary fee”. Věděl jsem od města že blbec nebyl zaregistrovaný, a ani si nepožádal o stavební povolení. Porušil tím pádem pár zákonů a on a jeho zaměstnavatel by měli velké problémy. Už je to čtyři roky. Kamna pracují dobře, a nikdy se neozvali.

Toto nebyl někdo kdo pracoval na černo, nebo na melouch. Toto byl podnik s několikati instalatérámi co rozuměli práci. Ale nedodržovali zásadní pravidla a zákony. Kdybych byl svině, tak bych jim nic nezaplatil (nafaxnul bych kreditní bance aby neplatili těch $900) a oni by nic proti tomu dělat nemohli. Chtěl bych takovou žalobu proti mě vidět.

Kdyby někdo zavedl elektriku na černo, tak vážně se domníváš že by mu pak zaplatili? Proč?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com