|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt listopad 23, 2006 9:49 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Kontrolujou v Americe vubec povinnou vybavu auta, tzn. lekarnicku, hever, rezervu, pojistky, zarovky apod? |
Lékárničku pokud vím nikde v USA nekontrolují. I když Američani ví že některé Německé, Švédské, a některé tereňáky z Japonska mají lékárničky (ale mám dojem že Německé auta které se vyrábí v USA je nemají), a prodávají se lékárničky do aut zvlášť, ve skutečnosti lékárničky do aut jsou lidem dosti ukradeny, a automobilky se lékárničkám dosti vyhýbají.
Podle Amerického myšlení, jde za odpovědnost. Lidi kteří nejsou vyučení jako doktoři, nebo pohotovní personál, tak by neměli mít přístup k lékarničkám. Dát lékárničky do rukou normálním lidem kteří neví jak se mají v nouzi použít spíš vytváří problémy než je řeší. Dovedu si představit, že automobilka která dala do automobilu kterého vyrobila lékárničku by byla úspěšně souzená člověkem (nebo jeho dědičem) který nebyl správně zachráněný protože lékárnička nebyla správně vybavena a nebo řidič nevěděl jak lékárničku v nouzy správně použít. (Netvrdím že tento pohled je správný nebo ne, ale tak se na to dívají u soudu.)
Já lékárničku v autě mám, ale já jsem si jí sestavil podle toho co potřebuji, protože považuji lékárničky co se prodávají do aut docela nepraktické a špatně zkonstruované. Nevím jestli lékárničky do automobilů v nouzy někdo použil, ale připadá mi to otřesné. Lekárnička by měla být otevřetitelná s jednou rokou a né s dvěmi, a být přehleditelná. Všechno by mělo být zorganizované tak aby to bylo logické pro záchranáře, a né to být zorganizované podle toho aby to zabralo v autě co nejméně místa. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá listopad 24, 2006 1:55 am Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | Kontrolujou v Americe vubec povinnou vybavu auta, tzn. lekarnicku, hever, rezervu, pojistky, zarovky apod? |
Jenom u com vehicles - vystrazne trojuhelniky a hasici pristroj. Hever, rezervu, pojistky atd. nema pro vetsinu americanu cenu vozit, pac by si s tim stejne nevedeli rady. U lekarnicky ma asi PD pravdu - nekdo by zarval a hned by tu byly zaloby. My jsme v autoskole meli kurz a dali nam nejaky certifikat na poskytnuti prvni pomoci, ale na rovinu nam bylo receno, at radsi moc nedelame a cekame na mediky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: út leden 02, 2007 10:57 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | http://video.google.com/videoplay?docid=-2063667852598904740 |
Tak to je super
To musim ukazat kamosum z prace. Oni si mysli ze zde u nas je busy trafic  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
R-o-m-a-n Anonymní
|
Zaslal: so leden 27, 2007 6:30 am Předmět: tuning |
|
|
A ako je to v amerike s upravenými autami? Teda s tuningom...nárazniky, kolesá, tmavé fólie na oknách? Co na to hovoria policajti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so leden 27, 2007 8:52 am Předmět: |
|
|
| Tmave folie na predich dverich v IL pouze na lekarsky predpis, ale nikdo to nekontroluje neob za to nebuzeruje. Jinak upravy a tuning je nekontrolovan. Videl jsem treba jak si chlapek udelal z korvety kombika a pouzival to jako truck. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|