|
Autor |
Zpráva |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 285
|
Zaslal: čt únor 02, 2006 6:47 am Předmět: |
|
|
Lindusa napsal: | SSN lze ziskat na B1 za splneni urcitych podminek, ja sama ho dostala, i kdyz jen pro nepracovni ucely. Ale mohu si s nim udelat aspon ridicak, zridit konto v bance a proste s nim normalne existovat krome zamestnani. Linda |
Mam dotaz,ne na tebe,Lindo,ale na vsechny ostatni..proc,kdyz nekdo neco objevi,chce to nejak prodat,jen aby bylo o 6$ doma vice?Proc clovek co nasel cestu,nenapise vse?Tojsme opravdu takove prasata? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vodnik Anonymní
|
Zaslal: ne leden 16, 2011 8:24 pm Předmět: |
|
|
Co se divíš ,jsme Češi i ti cikáni si uměli poradit jak podojit Kanadu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
REJPAL Editor
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 13013 Bydliště: Kanada
|
Zaslal: ne leden 16, 2011 8:30 pm Předmět: |
|
|
vodnik napsal: | Co se divíš ,jsme Češi i ti cikáni si uměli poradit jak podojit Kanadu |
Jestli ti to nevadi, tak ten prispevek na kterej odpovidas je uz 5 roku starej
Dotycnej uz v Americe zrejme ani nebydli  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pugin
Registrace: 05. 01. 2011 Příspěvky: 16 Bydliště: Kopřivnice
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 3:23 pm Předmět: |
|
|
Chci se zeptat jak je to s postihem, když budu pracovat na cizí SSN, můžou to nějak zjistit? Hrozí mi za to něco? Kámoš od kterého jsem ho dostal ho už tři roky nepoužíval, respektive nebyl tři roky v USA. SSN je vystavené už celkem deset let a nikdy neplatil daně. Já bych daně platit chtěl. Nevyplatí se mi víc můj vlastní ITIN, i když nemám SSN? Založím si na ITIN účet nebo udělám řidičák? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PiPi Editor
Registrace: 03. 12. 2008 Příspěvky: 3635
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 6:14 pm Předmět: |
|
|
Pugin napsal: | Chci se zeptat jak je to s postihem, když budu pracovat na cizí SSN, můžou to nějak zjistit? Hrozí mi za to něco? Kámoš od kterého jsem ho dostal ho už tři roky nepoužíval, respektive nebyl tři roky v USA. SSN je vystavené už celkem deset let a nikdy neplatil daně. Já bych daně platit chtěl. Nevyplatí se mi víc můj vlastní ITIN, i když nemám SSN? Založím si na ITIN účet nebo udělám řidičák? |
Zalezi na co budes SSN pouzivat,ale na SSN je urcite jmeno a pokud k SSN bude nekdo vyzadovat jakkoukoliv formu ID,tak ti jmeno nebude souhlasit
Take nevim proc by jsi na cizi SSN mel platit dane
Pokud chces platit dane urcite pouzij svuj vlastni ITIN
Kdyby jsi v budoucnu dostal svuj vlastni SSN,tak pak budes na placeni dani pouzivat to. Oboji bude vystavene na tve jmeno,ITIN a pak SSN.
BTW,jo,pokud by se na to prislo,ze pouzivas cizi SSN,tak za to je kriminal,na tvrdo
To ze by jsi nekomu rikal,ze ti ho "kamarad prenechal",to by nikoho nezajimalo.
Ucet v bance si na ITIN zalozis,ridicak bez SSN si udelat muzes,ale v USA uz jen ve 3 statech!
BTW,nevim,jak dlouho tady ten tvuj "kamarad" byl,ale jestli tady na svuj SSN pracoval a neplatil dane,tak IRS asi dluzi peknou kupu penez  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 3111 Bydliště: Prague
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 6:38 pm Předmět: |
|
|
PiPi napsal: | Take nevim proc by jsi na cizi SSN mel platit dane  |
Mě spíš zaráží jeho věta: Já bych daně platit chtěl. Proč illegal mající illegální práci chce platit ještě daně? K čemu to je dobrý pro něj? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pugin
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 6:45 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpověď, tím se mi potvrdilo co jsem si myslel. Chtěl bych se jen zeptat v kterých státech se dá udělat řidičák bez SSN (jsou k tomu potřeba nějaké zvláštní dokumenty)? Jinak bud pracovat v okolí Chicaga, tak se chci zeptat jak jen na tom Illinois s uznáváním mezinárodního řidičáku, popřípadě uznáváním řidičáků z jiných zemí US. A další pro mne neméně důležitá otázka, jak je to se studiem na hight school, když budu ilegál, je nějaká šance na dálkové studium? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PiPi Editor
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 6:51 pm Předmět: |
|
|
czolgos napsal: | PiPi napsal: | Take nevim proc by jsi na cizi SSN mel platit dane  |
Mě spíš zaráží jeho věta: Já bych daně platit chtěl. Proč illegal mající illegální práci chce platit ještě daně? K čemu to je dobrý pro něj? |
Protoze pokud vim,tak kdyby se do budoucna "nejakym zpusobem" zlegalizoval,tak po nem budou chtit videt zaplacene dane.
Nikdo ti "neskoci na to",ze tady,v USA zijes napr. 5 nebo 10 let a nikdy jsi nepracoval,i kdyz jsi tady pobyval nelegalne.
A navic,pokud bude pracovat na ITIN,i kdyz to ho samozrejmne k praci neopravnuje,tak na to dane platit muze. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PiPi Editor
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 6:55 pm Předmět: |
|
|
Pugin napsal: | Díky za odpověď, tím se mi potvrdilo co jsem si myslel. Chtěl bych se jen zeptat v kterých státech se dá udělat řidičák bez SSN (jsou k tomu potřeba nějaké zvláštní dokumenty)? Jinak bud pracovat v okolí Chicaga, tak se chci zeptat jak jen na tom Illinois s uznáváním mezinárodního řidičáku, popřípadě uznáváním řidičáků z jiných zemí US. A další pro mne neméně důležitá otázka, jak je to se studiem na hight school, když budu ilegál, je nějaká šance na dálkové studium? |
Staty WA,UT a New Mexico.
Mel by ti stacit pas a ridicak cesky. Co jim ale musis ukazat a oni si to asi budou i zjistovat,ze v tom state bydlis. Tzn.,ze jim musis dolozit najemni smlouvu,nebo nejaky bill.
Pokud se bavis o mezinarodnim ridicaku ceskem tak ten je tady na uzemi USA platny 1 rok,mel by byt ale predkladan zaroven s tvym ceskym ridicakem,pokud by te zastavili policajti.
Studium na high school?? Kolik ti je let??
Ty uz jsi v USA?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pugin
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 7:01 pm Předmět: |
|
|
Ne v usa ještě nejsem, odjíždím v květnu, je mi 23. Pojedu jako ilegal do jedné stavební firmy, jinak jsem projektant, ale bez vysoké školy. Jedu hlavně pracovat, ale když už budu v usa tak proč nejít studovat, jeli to možné.
První jsem chtěl jako internship na J1 vízu, ale to je na dlouhé lokte. Musel bych najít českou agentu, která by našla americkou agenturu, která by prověřila tu danou firmu, což stojí cca 3000 dolarů, bylo by s tím strašně papírování, plus bych musel zaplatit ještě 10000 české agentuře.
Jsme domluveni, že jestli se osvědčím, zkusíme vyřídit H1B. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 3111 Bydliště: Prague
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 7:27 pm Předmět: |
|
|
Pugin napsal: | První jsem chtěl jako internship na J1 vízu, ale to je na dlouhé lokte. Musel bych najít českou agentu, která by našla americkou agenturu, která by prověřila tu danou firmu, což stojí cca 3000 dolarů, bylo by s tím strašně papírování, plus bych musel zaplatit ještě 10000 české agentuře. |
Na jakou agenturu jsi se to prosim te obratil???
Mrkni na Internship od Studentagency:
http://www.studentagency.cz/pracovni-a-au-pair-pobyty/USA/Staz/
Ohledně práce píší:
Pokud si najdete svého zaměstnavatele/ firmu, se kterou náš garant ještě nespolupracoval a tato firma bude mít méně než 25 zaměstnanců nebo roční obrat nižší než 3 miliony USD, bude navštívena zástupcem garanta. Náklady ve výši 250 USD (Intrax) nebo 195 USD (Council) spojené s návštěvou zaměstnavatele hradí stážista.
Jinak za roční program jim navíc zaplatíš 1000-1600 USD podle druhu stáže. To co poplatek zahrnuje už si najdi sám na jejich stránkách. A jaké jsou výhody oproti tvýmu plánu jet tam jako illegal a pak možná doufat v H1B visa? Netřeba ani zmiňovat... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PiPi Editor
|
Zaslal: čt leden 27, 2011 7:52 pm Předmět: |
|
|
Pugin napsal: | Ne v usa ještě nejsem, odjíždím v květnu, je mi 23. Pojedu jako ilegal do jedné stavební firmy, jinak jsem projektant, ale bez vysoké školy. Jedu hlavně pracovat, ale když už budu v usa tak proč nejít studovat, jeli to možné.
První jsem chtěl jako internship na J1 vízu, ale to je na dlouhé lokte. Musel bych najít českou agentu, která by našla americkou agenturu, která by prověřila tu danou firmu, což stojí cca 3000 dolarů, bylo by s tím strašně papírování, plus bych musel zaplatit ještě 10000 české agentuře.
Jsme domluveni, že jestli se osvědčím, zkusíme vyřídit H1B. |
No mas to myslim trochu popletene,prvni tu snad budes legalne,jak dlouho to bude zalezet na druhu viza,ktere budes mit.
No a pokud nebudes mit pracovni vizum a budes pracovat,tak ano, tzn.,ze tu budes pracovat nelegalne.
Jaky je vlastne tvuj plan??
Letet do USA jen na nejaky cas?? Nebo na "dyl"??
Pokud chces do USA trebas jen na rok,urcite by to studium s nejakym privydelkem nebyl spatne reseni.
Na High school,uz te asi nevemou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pugin
|
Zaslal: čt únor 10, 2011 2:26 pm Předmět: |
|
|
Ad student agency, psal jsem si s nimi a nesplňuji délku praxe 5 let a přes to vlak nejede.
Do USA, když už tak už rozhodně na déle, třeba i navždy.
Pojedu na bezvízový styk.
V US není možnost dálkového studia pro dospělé? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 3947 Bydliště: CA
|
Zaslal: čt únor 10, 2011 7:39 pm Předmět: |
|
|
Pugin napsal: | Ad student agency, psal jsem si s nimi a nesplňuji délku praxe 5 let a přes to vlak nejede.
No, muzes studovat do nekonecna, ale vetsina skol se plati a vyzaduji po tobe legalni status, residencni adresu v USA atd.
Cizinci pak vetsinou na studentska viza.
Ja neznam nikoho kdo by studoval tady bez patricnych papiru a povoleni, kdejaka universita je vyzaduje.
Pak si nemyslim ze tva forma vzdelani ti k necemu bude....je to pouze high school..?
Dalsi....v tvem oboru bude pro zamestnavatele tezko prosazovat ze te potrebuje....cili nejake pracovni vizum temer nemozne....je tady dost lidi v oboru co nemaji praci a ti maji pred tebou prednost. Amerika nemuze vydavat viza v momentalni dobe kdy ma vlastni lidi na podporach.
Je usmevne vzdy slyset....Do USA treba navzdy. Jenze to neni zeme pro snilky, je treba ji nejdrive poznat a zazit. Spousta lidi tady pak breci ze se o ne Amerika nepostara a domu uz je daleko...)))))
Hodne stesti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 681
|
Zaslal: čt únor 10, 2011 8:00 pm Předmět: |
|
|
MW napsal: | Pugin napsal: | Ad student agency, psal jsem si s nimi a nesplňuji délku praxe 5 let a přes to vlak nejede.
No, muzes studovat do nekonecna, ale vetsina skol se plati a vyzaduji po tobe legalni status, residencni adresu v USA atd.
Cizinci pak vetsinou na studentska viza.
Ja neznam nikoho kdo by studoval tady bez patricnych papiru a povoleni, kdejaka universita je vyzaduje.
Pak si nemyslim ze tva forma vzdelani ti k necemu bude....je to pouze high school..?
Dalsi....v tvem oboru bude pro zamestnavatele tezko prosazovat ze te potrebuje....cili nejake pracovni vizum temer nemozne....je tady dost lidi v oboru co nemaji praci a ti maji pred tebou prednost. Amerika nemuze vydavat viza v momentalni dobe kdy ma vlastni lidi na podporach.
Je usmevne vzdy slyset....Do USA treba navzdy. Jenze to neni zeme pro snilky, je treba ji nejdrive poznat a zazit. Spousta lidi tady pak breci ze se o ne Amerika nepostara a domu uz je daleko...)))))
Hodne stesti. |
Je usmevne vzdy slyset....Do USA treba navzdy. Jenze to neni zeme pro snilky, je treba ji nejdrive poznat a zazit. Spousta lidi tady pak breci ze se o ne Amerika nepostara a domu uz je daleko...)))))  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JarekM Anonymní
|
Zaslal: st duben 18, 2018 7:54 am Předmět: SSN - jak získat, když mám občanství USA |
|
|
Má kamarádka má po otci občanství USA a k tomu občanství české, protože celý život žíje v ČR. V USA byla jen jako malá.
V polsední době ji začali kvůli americkému občanství obětžovat banky. Některé s níé vůbec nechtějí nic mít, jiné po ní vyžadují vyplnění nějakých dokumentů, kterým vůbec nerozumí.
Jedním z nich je tento: https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw9.pdf
Vypadá to, že jedna z povinných položek je i Social security number, což pochopitelně vůbec netuší co je.
Otázka zní - má ho jako občanka USA automaticky? A pokud ano, kde se dá zjistit?
K čemu tento formulář vlastně je? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
Registrace: 09. 08. 2009 Příspěvky: 1282
|
Zaslal: st duben 18, 2018 8:52 am Předmět: Re: SSN - jak získat, když mám občanství USA |
|
|
JarekM napsal: | Má kamarádka má po otci občanství USA a k tomu občanství české, protože celý život žíje v ČR. V USA byla jen jako malá.
V polsední době ji začali kvůli americkému občanství obětžovat banky. Některé s níé vůbec nechtějí nic mít, jiné po ní vyžadují vyplnění nějakých dokumentů, kterým vůbec nerozumí.
Jedním z nich je tento: https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw9.pdf
Vypadá to, že jedna z povinných položek je i Social security number, což pochopitelně vůbec netuší co je.
Otázka zní - má ho jako občanka USA automaticky? A pokud ano, kde se dá zjistit?
K čemu tento formulář vlastně je? |
Pokud o něj nežádala, tak jej nemá. Tomu se mi ale nechce moc věřit, protože jako občanka USA musela celý život odevzdávat US daňová přiznání (FBAR a další dokumenty) a to bez SSN nejde (USA má jako prakticky jediný stát na světě celosvětové zdanění).
Jak se s tím vypořádat viz třeba zde (nevím, jak je to aktuálně s možností amnestií):
https://americansoverseas.org/en/5-facts-us-tax-return/
Být US občan může být docela velký průšvih. Bohužel. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 18, 2018 11:31 am Předmět: Re: SSN - jak získat, když mám občanství USA |
|
|
Clayton napsal: |
Pokud o něj nežádala, tak jej nemá. Tomu se mi ale nechce moc věřit, protože jako občanka USA musela celý život odevzdávat US daňová přiznání (FBAR a další dokumenty) a to bez SSN nejde (USA má jako prakticky jediný stát na světě celosvětové zdanění).
Jak se s tím vypořádat viz třeba zde (nevím, jak je to aktuálně s možností amnestií):
Ona tam byla asi do 1 roku života, následně na dovolenou zhruba v 15ti a pak vůbec, ani pořádně neumí anglicky. S otcem není v žádném kontaktu. Celou dobu totiž žije v ČR, má ještě české občanství atd. Proto se o to pochopitelně ani nijak nezajímala, byl to jen řádek na občance a americký pas (který stejně nevyužila). Problémy začaly až v poslední době s bankami.
Chápu správně tu stránku, že by měla platit i daně v USA ze svého českého příjmu? Jakože by platila daně u nás i v USA? To je dost divoké teda. Možná bude pro ni lepší se toho občanství vzdát, ale to je otázka, zda ji nebudou chtít dodanit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
|
Zaslal: st duben 18, 2018 6:23 pm Předmět: Re: SSN - jak získat, když mám občanství USA |
|
|
Anonymous napsal: | Clayton napsal: |
Ona tam byla asi do 1 roku života, následně na dovolenou zhruba v 15ti a pak vůbec, ani pořádně neumí anglicky. S otcem není v žádném kontaktu. Celou dobu totiž žije v ČR, má ještě české občanství atd. Proto se o to pochopitelně ani nijak nezajímala, byl to jen řádek na občance a americký pas (který stejně nevyužila). Problémy začaly až v poslední době s bankami.
Chápu správně tu stránku, že by měla platit i daně v USA ze svého českého příjmu? Jakože by platila daně u nás i v USA? To je dost divoké teda. Možná bude pro ni lepší se toho občanství vzdát, ale to je otázka, zda ji nebudou chtít dodanit. |
Ahoj, jo, obcan USA musi priznavat dane z prijmu IRS, at uz vydelava kdekoliv....ona plati dane v CR, ktere se teda odectou od toho, kolik by zaplatila na danich v USA. Banky v CR spolupracuji s americkym danovym uradem uz dost dlouho, spis je divne, ze ji s tim neotravovaly uz drive.
Nevim co s tim, kdyz od 1 roku zije kamaradka v CR, kazdopadne ale je obcan USA a ta pravidla pro ni plati....asi bude muset najit pravnika ktery ji pomuze,pze jinak penale za nepriznavani dani z prijmu, jsou vysoke. Nejde samozrejme jen o prijmy ze zamestnani,ale o vse co podleha zdaneni dle US. Spousta obcanu, dual, vydelavajich v Evrope to ma na haku ,ale nevyplaci se to. Zda by uvazovala se vzdat obcanstvi, by nemelo vliv na jeji danove povinnosti vuci USA do doby, nez jej vyporada. Pokud byla v USA do 1 roku zivota, znamena ze se tu I narodila ? V tom pripade nema obc. po otci, ale je rodilou americankou...?
Tahle danova povinnost ale neplati jen pro obcany USA,ale I GC holder,pokud I ti vydelavaji mimo USA a soucasne jsou I drziteli GC. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: čt duben 19, 2018 3:49 am Předmět: |
|
|
Jj, ta daňová povinnost platí dokonce i pro nerezidenty, které v USA pobývají delší dobu, dokonce do ní může spadnout i dlouhodobý turista (ten se z toho ale asi většinou dostane na základě výjimky ve Smlouvě o zamezení dvojího vzdanění - viz bližší vazby). Asi by to chtělo vyřešit, bohužel dobří daňoví právníci jsou drazí (mohu mluvit z vlastní zkušenosti) a naprostá většina těch ostatních téhle problematice nerozumí.
Hezký článek je na Wikipedii:
https://en.wikipedia.org/wiki/Accidental_American
Samozřejmě, tuhle politiku USA považuji za obrovskou ostudu. Doufal jsem, že za současné vlády republikánů se to změní, ale bohužel to nevypadá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9396 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt duben 19, 2018 1:46 pm Předmět: |
|
|
Placeni dani, nebo jen vyplnovani danovych priznani, i kdyz "dostanes dane zpatky", jsou ukony nasirajici ... proto President Russian Pumpkin aka Stormy's Bitch dane zasadne neplati. Vzdavat se ale kvuli tomu obcanstvi je silene!!!!!! US citizenship ma obrovskou financni hodnotu, ktera vic nez vyvazi jakoukoli danovou zatez. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: pá duben 20, 2018 12:36 am Předmět: |
|
|
Big_Rig napsal: | Placeni dani, nebo jen vyplnovani danovych priznani, i kdyz "dostanes dane zpatky", jsou ukony nasirajici ... proto President Russian Pumpkin aka Stormy's Bitch dane zasadne neplati. Vzdavat se ale kvuli tomu obcanstvi je silene!!!!!! US citizenship ma obrovskou financni hodnotu, ktera vic nez vyvazi jakoukoli danovou zatez. |
To záleží. Znám třeba v ČR podnikatele, který na tom byl tak extrémně ztrátový, že se nakonec US občanství rád zbavil. A to papírování je šílené. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lynnet Moderator
|
Zaslal: pá duben 20, 2018 4:48 pm Předmět: |
|
|
Clayton napsal: | Big_Rig napsal: | Placeni dani, nebo jen vyplnovani danovych priznani, i kdyz "dostanes dane zpatky", jsou ukony nasirajici ... proto President Russian Pumpkin aka Stormy's Bitch dane zasadne neplati. Vzdavat se ale kvuli tomu obcanstvi je silene!!!!!! US citizenship ma obrovskou financni hodnotu, ktera vic nez vyvazi jakoukoli danovou zatez. |
To záleží. Znám třeba v ČR podnikatele, který na tom byl tak extrémně ztrátový, že se nakonec US občanství rád zbavil. A to papírování je šílené. |
Nevim. Prece jen,pokud se da vybrat, tak radeji podnikat tady,nez v CR, v opacnem pripade dane v CR neplatim,pokud se tam trvale nezdrzuji....?
Rada lidi se vraci do CR na stari....to ma take jiste financni duvody, ale pokud se to ustoji, nezbavovat se US ci jineho obcanstvi,pokud to jde..... jsou to otevrena dvirka do sveta a zase lide hledaji jak z CR vypadnout....a vydelavat si na zivot jinde. Duvod....v CR jde dost veci hodne pomalu a ztezka, bydleni je drahe, mzdy podprumerne a treba do Nemecka nebo Rakouska, je to kousek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Clayton Veteran
|
Zaslal: so duben 21, 2018 3:53 am Předmět: |
|
|
Hodně lidí prostě podniká v ČR, v USA vůbec žít nechce. Třeba tenhle kluk má majetek v řádu miliard Kč a podniká v Evropě. Pak je pro něj americké občanství skutečně obrovskou přítěží. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig Editor
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 9396 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so duben 21, 2018 1:29 pm Předmět: |
|
|
Tak to jiste vsichni miliardari, kteri chodi na nase forum, budou radi za tvou radu, Claytone.
Miliardari to proste maji v zivote tezke. Jesteze ted mame prezidenta, senat a congress, ktery pomaha miliardarum v jejich tezkem udelu.
Tady ta slecna asi bude jedna z tech par nemiliardaru na tomto svete. Me napada hned nekolik zpusobu, jak vyuzit jejiho obcanstvi i bez toho, aby musela trvale zit v USA. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 6032 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt duben 26, 2018 2:01 am Předmět: |
|
|
Clayton napsal: |
Samozřejmě, tuhle politiku USA považuji za obrovskou ostudu. Doufal jsem, že za současné vlády republikánů se to změní, ale bohužel to nevypadá. |
Taky mi to nepřípadá férové, ale aby se zákon změnil, musí někdo na vládu tlačit. V tomto případě Američani co žijí v cizině nemají v Cogressu nikoho na koho by se obrátili. Nikoho to ve vládě USA moc nezajímá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|